Fotbal judetean

Şapte jucători bihoreni şi antrenorul Ioan Pap-Deac trag la promovare cu Crişul Chişineu Criş





Chişineu Criş este oraşul arădean cu 8.000 locuitori situat la circa 70 de kilometri de Oradea. Localitatea este străbătută de Crişul Alb iar echipa de fotbal poartă numele Crişul. Aici activează din această primăvară un contingent important de fotbalişti bihoreni. Nu mai puţin de şapte, plus antrenorul cu portarii Ioan Pap-Deac. Este vorba de Sergiu Ciuciu, Dorin Jude, George Ghilea, Nicu Modan (ex-Luceafărul Oradea), Călin Toseschi (ex-Olimpia Salonta) şi Andrei Magda (ex-FC Bihor), plus Remus Lung, fundaş originar din Marghita, dar care a jucat mai mult prin judeţul Arad la echipe precum ACU Arad, Naţional Sebiş sau Șoimii Pîncota

Obiectivul echipei este câştigarea campionatului şi promovarea în Liga a III-a. Până acum Crişul este în grafic, ocupând locul 1 cu 37 de puncte după 15 etape, cu unul mai mult ca Unirea Sântana, Progresul Pecica şi Gloria Lunca Teuz Cermei, principalele contracandidate.

modan

Continuă să înscrie

În primele două etape din retur, Crişul a remizat cu Gloria Cermei, scor 1-1, şi a câştigat cu 4-1 jocul cu CS Glogovăţ. Fost golgeter la CSO Ştei şi Luceafărul, atacantul Nicu Modan şi-a păstrat apetitul pentru gol şi a marcat în fiecare meci, plus că a fost şi coautor la alte două goluri. „M-am acomodat bine la Crişul, am fost primit bine de colegi şi antrenori. Mi-am propus să marchez cât mai multe goluri şi astfel să ajut echipa să promoveze în Liga a III-a”, spune Modan.

papdeac

Sprijin de la Viorel Vancea

Cel care a contribuit la crearea „coloniei” de bihoreni a fost Ioan Pap-Deac, împreună cu Viorel Vancea, ambii aflaţi în relaţii bune cu familia Drăgan, implicată în destinele echipei. Alin Drăgan este antrenor-jucător, tatăl său Gheorghe, managerul echipei, iar Claudiu Drăgan, fost jucător la UTA sau Dinamo, candidează la postul de primar al oraşului Chişineu Criş. „La Chişineu Criş am găsit condiţii proprice pentru performanţă, stabilitate, seriozitate şi oameni cărora le place fotbalul. Am dus jucători liberi de contract pe care îi cunoşteam şi sperăm ca împreună să facem treabă bună. Obiectivul este câştigarea campionatului şi promovarea”, spune Pap-Deac.

Echipa îşi desfăşoară meciurile pe Stadionul Crişul, modernizat şi dotat cu o tribună acoperită cu circa 500 de locuri pe scaune. Crişul beneficiază de susţinerea Primăriei şi a unor sponsori, bugetul alocat pentru 2016 de Consiliul Local fiind de 209.000 lei.

Teo Biriș (bihon.ro)









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button