Pariuri sportive, gaming și casino

România este în grupa “A” a Campionatului European de Fotbal din Franța 2016





Mai sunt doar câteva luni până la începerea celui mai așteptat eveniment sportiv al anului 2016, Campionatul European din Franța, acolo unde echipa națională a României a reușit să se califice după o lungă absență. Sorții ne-au repartizat în grupa A a acestui turneu, alături de echipa-gazdă, Franța, care este una dintre favoritele câștigării EURO 2016, Albania și Elvetia. Încă de la tragerea la sorți, mulți oameni din fotbalul românesc au acordat echipei noastre șanse certe de calificare din grupa A, chiar dacă, conform presei internaționale de specialitate, România este cotata cu șansa a treia, după echipele Franței și Elveției. Își vor păstra optimismul aceștia și după primul meci din grupă, în care trebuie să performăm la cel mai bun nivel sau vor fi nevoiți să aștepte rezultatul următorului meci?

„Visez să ieșim din această grupă, ne batem cu toată lumea!”Anghel Iordănescu, selecționer România.

 

Primul meci al acestui campionat îl vom disputa chiar în deschiderea turneului, pe data de 10 iunie, împotriva uneia dintre cele mai puternice echipe ale campionatului și o mai veche cunoștiință a naționalei noastre, Franța. De această selecționată nu ne leagă amintiri tocmai plăcute, dat fiind faptul că până acum, din cele 15 partide disputate, selecționata noastră a trebuit să se recunoască învinsă de nu mai puțin de șapte ori, în timp ce noi am învins doar de trei ori în aceste întâlniri directe. Desigur, cele cinci rezultate de egalitate de până acum, ultimul realizat în preliminariile Campionatului European din anul 2012, dându-ne speranța că o să avem parte măcar de un punct din acest meci jocuri cu bani. Fiind vorba, însă, de una dintre principalele echipe favorite la a juca finala și aflându-ne în deplasare, șansele noastre se diminuează. Conform cotelor acordate șansa echipei României de a câștiga grupa A este 8,00, o cotă interesantă pentru cei cărora le plac aceste jocuri cu bani, în timp ce echipa-gazdă are o șansă de câștigare a grupei de 1,36. Cu toate acestea, selecționerul Didier Deschamps are cuvinte măgulitoare la adresa noastră, acordându-ne șanse reale de a le pune probleme francezilor în chiar meciul inaugural. Să nu uităm că echipa națională s-a motivat foarte bine în meciurile cu miză, reușind rezultate foarte bune, care i-au confirmat valoarea.

“Dacă ne uităm pe parcursul lor din calificări, cu cinci victorii și cinci egaluri, de asemenea cu cea mai bună apărare din preliminarii, ar trebui să ne temem de Romania. Meciul de deschidere, pe 10 iunie, e cel mai important pentru noi.”Didier Deschamps, selecționer Franța.

După ce vom trece de primul meci disputat pe data de 10 iunie, echipa noastră va întâlni naționala Elveției, echipă considerată principala noastră contracandidată la ocuparea locului doi în grupă, care ne califică în etapa optimilor. Meciul va avea loc pe stadionul Parc des Princes din Paris pe data de 15 iunie, însa, cu toate că a primit din partea presei de specialitate șansa a doua de calificare, echipa Elveției nu traverseaza o formă mult prea bună, iar cele cinci victorii obținute până acum ne îndreptățesc să sperăm că vom reuși să întoarcem cota de calificare de 5,00 pe care selecționata Elveției a primit-o din partea specialiștilor. Desigur, elvețienii ar putea replica, cum că diferența bilanțului dintre cele două reprezentative este ușor de surmontat, aceștia reușind să ne invingă în patru partide până acum, dintre cele 12 întâlniri directe. Însă, echipa României are forța necesară de a obține un rezultat mare, mai ales că o victorie împotriva echipei din Țara Cantoanelor ne-ar aduce mult mai aprope de calificarea din grupe.

“E bine că vom juca primul meci cu echipa cea mai bună. Nimeni nu va risca. Al doilea meci, cu Elveția, poți ataca, poți încerca să câstigi. Iar cu Albania ești condamnat să câștigi.” Ciprian Marica, atacant FCSB (Steaua București)

Pe data de 19 iunie, la Lyon,pe stadionul Stade des Lumiers, se va desfășura ultimul meci din grupa A, adversarul naționalei condusă de Anghel Iordanescu, fiind echipa Albaniei. Considerat drept outsiderul grupei, echipa aflată la prima participare la un Campionat European are o cotă de 17,00 la câștigarea grupei și o cotă de 2.50 pentru obținerea calificării în optimi. Din cele 16 întâlniri pe care le-am disputat împotriva acestora, echipa noastră a dominat net bilanțul, cu unsprezece victorii și cu numai două meciuri pierdute până acum. O victorie obținută în acest meci, combinată cu puncte obținute in meciurile anterioare ne-ar aduce atât de aproape de obținerea calificării din grupe. Echipa României are câteva atribute importante conform părerii selecționerului Anghel Iordănescu, care ne vor facilita calificarea în optimile Euro 2016, de unde orice este posibil să se întâmple. Chiar obținerea unei performanțe care să uimească întreaga lume fotbalistică, așa cum s-a întâmplat în anul 1994, la Campionatul Mondial din Statele Unite ale Americii.

„Sunt optimist, încrezător chiar dacă n-aș putea să spun că avem o echipă cu foarte multe valori individuale. Avem un grup de jucători buni. Mizăm mult pe disciplină, pe organizarea jocului și personal mizez pe o bună pregătire cu foarte multe meciuri, 5-6, aşa cum am anunţat.”Anghel Iordănescu, selecționer România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button