UTA Arad

Alexandru Deliman, unul din juniorii de perspectivă ai UTA-ei: „Să ajung cât mai sus, primul pas – prima echipă”





UTA Under 17 a disputat trei meciuri oficiale în acest an şi le-a câştigat pe toate. După 3-0 cu Unirea Alba Iulia, 6-1 cu FC Braşov şi 1-0 cu ACS Poli, echipa pregătită de Feri Tisza a părăsit locurile retrogradabile. Unul dintre juniorii care s-au remarcat în acest jocuri, fiind titular în toate partidele, a fost fundaşul central, Alexandru Deliman. Pe 24 aprilie el va împlini 16 ani.

– Alex, ești una dintre surprizele plăcute ale acestui campionat. Ce a contat cel mai mult în evoluțiile tale?

– Vă mulţumesc că spuneţi că am avut evoluţii bune. Faptul că am fost titular şi că mi-am ajutat echipa în obţinerea rezultatelor se datorează muncii de la antrenamente. Cred că am lucrat serios, iar acest lucru m-a ajutat să îmi fac datoria pe teren. Au fost meciuri grele, în special cel cu Poli Timișoara. Au echipă bună, iar noi ne doream foarte mult să-i batem în primul rând pentru puncte, dar și datorită rivalității dintre cele două cluburi.

– Nea’ Francisc Tisza ți-a dat încredere? Cum e să lucrezi cu cel mai bun antrenor de copii și juniori din Arad?

– Domnul Tisza ne-a dat încredere tutror. Toţi antrenorii pe care i-am avut până acum au fost deosebiţi. De la fiecare am învăţat ceva. Domnul Tisza e recunoscut pentru rezultatele sale. Impune foarte multă seriozitate la antrenament, dar şi în afara terenului. Sunt convins că îmi vor prinde bine metodele dânsului de antrenament.

– Ați fi crezut că veți câștiga pe linie cele trei meciuri din acest an, iar în acest moment ați ajuns peste linia de retrogradare?

– Da. Ne-am pregătit foarte bine încă de la începutul lunii ianuarie, am făcut un cantonament tare la Moneasa și am întâlnit destui adversari buni în amicale. Ne-am călit, ca să spun așa, iar acum se văd rezultatele.

– Cum ți se pare competiția aceasta denumită Liga Elitelor, e cel mai greu campionat în care ai jucat până acum?

– E o comeptiţie puternică. Pentru mine e într-adevăr cel mai tare campionat în care am jucat, dar îmi plac provocările.

– Sub comanda lui Costel Bogoșel ai mai jucat și fundaș dreapta, pe ce post te simți cel mai bine?

– Postul meu preferat e cel de fundaş central, dar evoluez unde este nevoie de mine. Mă ajută și fizicul, însă până la urmă domnul antrenor îmi decide locul în teren.

– Încă nu ai împlinit 16 ani și, deci, ai tot viitorul în față. Care sunt aspirațiile tale ca fotbalist?

– Vreau să ajung cât mai sus. Am ambiţie, sunt dispus să muncesc, mi-aş dori să reuşesc. Primul pas și cel mai greu ar fi să ajung cât mai rapid la prima echipă, deși știu că – de obicei – pe postul meu sunt preferați jucătorii cu mai multă experiență. Dar, cu cât va fi mai greu, cu atât mai frumos.

– Famila te înțelege, te încurajează pentru a face o carieră în fotbal?

– Da. Familia e alături de mine, mă sprijină în tot ce fac și chiar aș vrea să le mulțumesc pe această cale.

 

Un comentariu

  1. mai lasati-ne cu povestile astea ,sant copii cu mult mai buni la care nu se face reclama pt ca nu cotizeaza parintii .cand vreti sa mai scrieti cate ceva mergeti la teren sa vedeti care cum joaca nu scrieti aiurea ca va faceti de ras scriind articole in necunostinta de cauza dictate de cineva cu interes

    0
    0
  2. Ai dreptate bergenbier. Si eu am jucat fotbal de prformanta la juniori 2 pe cand Chindia se numea pe atuncea CS. Targoviste si eu impreuna cu fratele meu , eram cu mult mai buni decat altii dar ce sa ii faci daca aveau pile si relatii ii bagau pe ei in meciuri oficiale . Daca ar fi pe corecte, in tara asta ar rasari multi jucatori foarte talentati .

    0
    0
    1. ar trebui ca Nea Feri sa-si faca un comitet de parinti care sa-i faca echipa inainte de fiecare meci … asa parintii se vor certa intre ei si Nea Feri nu mai este de vina ca au retrogradat si ca nu progreseaza nimeni la echipa mare … defapt nici de Nea Feri nu mai ar fi nevoie, ii vor antrena parintii prin rotatie … important este ca parintii sa fie multumiti si fericiti ca Messi al lor e cel mai bun …pupe-l mama si tata

      0
      0
  3. Bravo d-le Lucian bine punctat,parinti de foarte multe ori sint cam bagareti de seama si antrenori pe deasupra. Da mai bergenbier asta se stie ce ai spus tu ,dar doecamdata lasati copilu in pace ce vina are el?bravo lui,o sa le vina si la altii rindul,felicitari Deliman .

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button