UTA Arad

Dacă nu se omologhează „Motorul”, UTA va juca pe „Cluj Arena”





Până mâine, ultima zi a lunii martie, grupările cu șanse de promovare din Liga a 2-a trebuie să-și depună la Federația Română de Fotbal dosarul prin care solicită licența pentru primul eșalon. Printre acestea se află și gruparea emblemă a Aradului, ce a făcut eforturi majore pentru a bifa criteriile de licențiere, având – printre altele – marea problemă a stadionului. „Ne vom încadra în termen, asta e sigur”, a specificat Codru Grădinariu, directorul general al UTA-ei.

Pe „Cluj Arena” dacă nu e omologat Motorul!

La maniera în care se prezintă acum, arena „Motorul” nu poate găzdui meciuri din elită. Bineînțeles, noul stadion „Francisc Neuman” nu va fi nici el gata până în vară, așa că șefii clubului au două variante. Prima și cea mai plauzibilă este prevalarea de regulamentul ce îți dă dreptul ca și club nou promovat să te pui la punct cu toate normele UEFA timp de trei ani de zile. Cu investiții de câteva zeci de mii de euro, pe care Primăria a promis că le va face pe costul ei dacă UTA promovează, terenul din Aradul Nou are șanse de a fi omologat. Dacă nu, se va merge pe varianta de rezervă, adică migrarea spre un alt oraș. Conducerea „Bătrânei Doamne” a specificat în dosarul ce va fi depus mâine, la ora 17, la Casa Fotbalului, că acasă s-ar putea juca și pe… „Cluj Arena”!.

Și-au făcut lecțiile cu Hațegan

Tot ca etapă a procesului de licențiere, ieri, la „Motorul”, antrenorii clubului UTA, inclusiv cei de la grupele de juniori, dar și câțiva jucători, au fost instruiți de arbitrul Ovidiu Hațegan. Arădeanul, singurul român care va fluiera la centru meciuri de la Euro 2016, i-a pus la curent pe cei prezenți cu ultimele prevederi din regulament. „Printre altele, ne-a atras atenția asupra faptului că în play-off, unde miza meciurilor este mai mare, jucătorii tind să fie mai indisciplinați, iar cartonașele galbene sau roșii se iau mai ușor. Ovidiu ne-a pus în gardă asupra acestui aspect, sper ca fotbaliștii să țină cont de asta”, a mai punctat Codru Grădinariu, directorul general al „alb-roșiilor”.

Un comentariu

  1. Domnule Lucian,vi se pare normal ca dupa 3 ani de sustinere din partea fanilor si suporterilor de rand…acestora sa li se „multumeasca” in felul acesta? Sa astepte 3 ani ca sa vada uta in liga 1 din nou,sa vada fotbal de nivel bun in arad…si intr-un final sa ajunga sa o vada la tv…

    0
    0
    1. bine ar fi sa promoveze anul asta dar e cam greu, din multe motive, asa ca sunt sanse mult mai mari sa o vedem pe viu pe Motorul decat pe Cluj Arena la televizor …

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button