Fotbal juniori

„Alb-violeții”, mai inspirați în derby-ul Elitelor: UTA – ACS Poli 1-2





La o lună după colegii mai mici, UTA Under 19 a început și ea treaba în Liga Elitelor. Impactul a fost brusc, într-un derby al Vestului și încă în fața viceliderul ce a concentrat multe dintre talentele din Banat, ca: Jivcovici, Podină, Sorescu sau Mailat.

ACS Poli a început în forță și a deschis tabela încă din minutul 3. Golda a pasat frontal pentru Sorescu, iar acesta l-a executat pe Stanciu. Utiștii nu s-au lăsat descurajați și, în minutul 22, au restabilit egalitatea. Brănișteanu a executat direct în transversală un corner, iar Lazăr, pe fază, a marcat din apropiere. Gazdele au dat tot ce au avut mai bun din ele până la pauză, dar Petre, Costin, Copaci și Brănișteanu nu au fructificat situațiile de gol. „Dacă nu ratam cu nonșalanță acele ocazii poate altul era rezultatul partidei. Din păcate, am făcut o repriză secundă slabă, sunt total nemulțumit”, a precizat Dan Stupar, antrenorul „alb-roșiilor”.

Așadar, mitanul secund a aparținut destul de clar formației timișorene, dar egalitatea s-a menținut mult timp. În minutul 84, însă, rezerva Pădurariu a finalizat cu succes o acțiune purtată de același Deian Sorescu pe partea stângă: 1-2, rezultat cu care s-a încheiat partida de pe arena din Sînicolau Mic.

„Am fost visători, atât în atac, cât și în apărare, dar – până la urmă – nu trebuie să uităm că avem de-a face cu niște copii. Greșelile au fost în special de ordin tactic, nu mai avem voie să le repetăm dacă vrem să acumulăm puncte. Avem ca obiectiv salvarea de la retrogradare, iar azi am pierdut puțin teren. Trebuie să ne revenim rapid, chiar duminica viitoare la Craiova, în fața unei vecine de clasament”, a fost concluzia lui Stupar.

Formații:

UTA: Stanciu – Moza, Petrache, Lazăr, Dinculescu (Sava) – Brănișteanu, Covaci (Pop) – Costin, Copaci, Aldan – Petre

ACS Poli: Rusu – Sporin, Jivcovici, Sturz, Podină – Oprea – Bîrnoi, Mailat, Sorescu (Daniel Filip), Popan (Kokora) – Golda (Pădurariu)









Un comentariu

  1. Liga elitelor U 17 CSU Craiova UTA 1-3 Gârbiță min.14 / Dorin Toma min. 6 și 47, Varga min.20.
    UTA U17: Mureșan – Savin, Deliman, Sabău, Ciucifara (‘32, Roșu; ‘67, Faur) – Mager, C. Vasile, Toma – Varga, Țurcanu (‘80+1, Adam), Stahl.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button