SOIMII PÎNCOTA liga 3 arhivă

Piroș admite varianta mutării Pîncotei la…Sebiș: „Nu se promovează până nu vin eu la conducere!”



Sâmbătă, prin remiza de la Satu Mare, Șoimii Pîncota și-a câștigat dreptul de a evolua și în sezonul următor în Liga 2-a. Duminică, la alegerile locale, noul primar al orașului din Podgorie a devenit Dan Pocrișer, unul nu foarte convins de necesitatea unei echipe de fotbal în anti-camera Ligii 1. Jucătorii au plecat în vacanță, 90% dintre ei pot semna deja angajamente cu alte formații, iar președintele Pavel Piroș ia în calcul și mutarea clubului la…Sebiș.

Dar, iată ce a avut de spus șeful „alb-negrilor” într-o intervenție la Sport Total FM:

Am purtat o mică discuție cu noul primar. Mi-a comunicat că vrea să aibă o discuție și cu consilierii să vadă ce hotărăsc. Am dat un termen până săptămâna viitoare, pentru că timpul este foarte scurt, iar noi mai avem trei jucători, pentru că celorlalți le-au expirat contractele. Noi aseară (n.a. marți seară) am avut banchetul de inchidere a campionatului. Ne-am despărțit și de unii jucători, mai cu lacrimi în ochi.

Simțeam din informatiile pe care le aveam că așa se va întâmpla. Sunt mai multe echipe care nu vor intra în calculele Ligii 2. Nu doar Pâncota, ci și Baia Mare, Berceni, nu știu ce se va întâmpla la Cluj.

Consiliul local si primăriile ar trebui să aibă acei bani prin care să poată finanța activitațile sportive, nu să stea cu frica de a investi pentru că mâine dimineață bate DNA-ul la ușă. Una din cauze este legislația. Dacă ar fi o lege a sportului bine pusă la punct, am fi în altă situație acum.

La noi, în ultimele patru luni, unii jucători au cerut dreptul de a juca în altă parte, pentru a avea și alte venituri.

Ce se intâmplă dacă din cele 22 de echipe nu se inscriu 7? În plus, toată lumea e la Campionatul European. Și gândiți-vă că bugetele la nivel de primărie nu au fost votate. Primarii si consilierii locali trebuie puși pe functie, iar asta durează.

Nu mai există un alt nebun care să bage bani în fotbal ca Piroș. Și nu cred că, conducerea orașului Pîncota este în stare să mențină echipa Șoimii in viață. Acolo se vrea altceva, nu se dorește sport.

Varianta de a muta echipa trebuie să o studiez foarte bine. Fiind un club de drept public privat, va trebui să găsim documentele necesare pentru mutarea echipei. Va trebui să poarte aceeași denumire pentru un an de zile, pentru că nu se poate să o muți pur și simplu. Dacă nu se vrea, probabil voi face pasul spre a prelua echipa din Sebiș. Săptămâna viitoare se va decide asta.

Nu promovează Sebiș până nu vine Piroș la conducere. Trebuie oameni competenți acolo și o echipă nouă. Consiliul Local Pîncota are reprezentanți în Consiliul de Administrație, și spuneau că aici ar fi o problemă cu actele. Dar, dacă vrea să o închidă, atunci o mut în altă parte și înlocuiesc partea de stat, primăria din Pîncota cu primăria din Sebiș. După un an de zile poți să treci la o altă denumire.

Munca cea mai grea tot eu o să o am. Va fi o muncă titanică pentru că mai avem trei jucători în ogradă. Trebuie să-i alegi, pentru că, dacă îi culegi la sfârșitul perioadei, se alege praful”.

Se știe că relațiile dintre Pavel Piroș și Gheorghe Feieș, primarul reales al Sebișului, au fost mereu foarte bune, iar acum se pot concretiza printr-o asociere benefică pentru fotbalul arădean.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button