UTA Arad

Ia UTA în calcul și înscrierea în Liga a 3-a? „Satelitul” ar trebui să alinieze în permanență 8 juniori





În sezonul 2016-2017, în limita locurilor disponibile, cluburile din Liga I, Liga 2 sau Liga Elitelor îşi pot înscrie o echipă „satelit” în competiţie, cu respectarea unor condiţii obligatorii stabilite în urma şedinţei de Comitet Executiv din martie 2016. Astfel, aceste echipe vor fi obligate să folosească pe toată durata meciului un număr de minimum trei jucători Under 19 plus cinci jucători Under 21.

În cazul în care această echipă se va retrage după ce s-a înscris oficial în competiţie sau dacă se va retrage sau va fi exclusă în timpul sezonului competiţional, atunci echipa de categorie superioară a clubului din Liga I sau 2 va fi penalizata cu 9 puncte. În cazul cluburilor din Liga Elitelor care ajung în această situaţie, acestea nu vor avea dreptul de a mai juca în competiţia Liga Elitelor pentru o perioadă de trei sezoane competiţionale.

Așadar, UTA în calitate de divizionară secundă, dar și ca și club ce și-a anunțat participarea și în stagiunea următoare de Liga a Elitelor, poate profita de oferta Federației Române de Fotbal pentru a-și roda tinerii fotbaliști într-o competiție a seniorilor. Din acel moment e clar că nu se mai pune problema cedării fotbaliștilor sub formă de împrumut la Cermei, sau Pecica, cu toții vor fi ținuți pentru „satelit”, unii dintre ei urmând a avea dreptul de a evolua și în Liga a Elitelor.

Bineînțeles, e și un calcul legat de buget, ori echipa fanion a Aradului nu stă prea bine din acest punct de vedere. E greu să mai cheltuie bani și la Liga a 3-a, deși în plus ar apărea doar deplasările mai lungi decât în primul eșalon județean și baremuri de arbitraj ceva mai mari. Apoi, după plecarea lui Stupar la Centrul de Excelență de la Deva ar trebui găsit un alt antrenor cu Licența A care să stea pe bancă, iar variantele arădene plauzibile nu sunt foarte multe. Doar Dan Oprescu, Ioan Herman și Adrian Abrudean nu au angajamente cu alte cluburi, în timp ce Florin Voinea e președinte la UTA și nu-și poate depăși atribuțiile fiind vorba despre un ONG.

Oricum, conducerea arădenilor trebuie să ia o decizie cât mai repede, teoretic până pe 20 iulie (termenul limită de înscriere în Liga 3-a). În acest sens, ar mai trebui purtate discuții și cu oficialitățile locale din Șiria, pentru a afla dacă acestea ar fi dispuse să găzduiască competiții de un eșalon superior, sau, în caz contrar, probabil, se va opta pentru varianta Sânicolau Mic.

Ideea ar prinde și mai mult contur dacă „Bătrâna Doamnă” chiar va ajunge să-i ia locul Rapidului, așa cum tot mai multe voci susțin că s-ar putea întâmpla cu condiția ca pe 21 iulie Tribunalul să nu aprobe ieșirea din faliment a Rapidului, iar LPF-ul va opta pentru o formație care să-i ia locul. Pe lângă argumentele prezentate de arădeni și făcute publice prin acel comunicat emis marți, a mai apărut unul la fel de puternic. În momentul în care în Liga 1 va fi reprimită ACS Poli, numărul minim de formații promovate din Liga a 2-a (respectiv două) nu va mai fi respectat. De urmărit…

Un comentariu

  1. Desigur, in principiu, totul e bine si frumos, o eventuala participare, in divizia C ar creste sansele de rodaj, pentru juniori si under 21, si pentru jucatori, care nu sint obligati sa plece din Arad, ar fi mult mai bine. Desigur cheltuielile de participare ( deplasari,salarii,taxe de inscriere, arbitraj,etc,) le deconteaza UTA, iar Atletico va avea fericita ocazie de a-si roda vreo 30 de jucatori, fara a cheltui nimica, asta prin imprumutarea juniorilor. Este o posibilitate favorabila, insa UTA ar trebui sa lamureasca, chestia,in care cu unul plateste, altul beneficiaza. Mi-ar placesa vad clubul UTA participant la o discutie clara si lamuritoare : citi jucatori are UTA in proprietate totala, citi in co-proprietate si citi imprumutati si in ce conditii, cum sta cu copiii si juniorii sai in proprietatea sa. Transparenta si sinceritatea sint cele mai bune lucruri de dorit,care te apara de comentarii neplacute ,dar si de complicatii fiscale sau altele,ulterioare.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button