Alte sporturi

Tenismene din 24 de ţări la ITF Arad!





Anela Freer (preşedinte CS TenisFan Arad), Adrian Marcu (vicepreşedinte FR de Tenis) şi Sergiu Bîlcea (vicepreşedintele CJ Arad) au prefaţat, marţi, a XII-a ediţie a Trofeului „Ilie Năstase” la tenis de câmp, turneu internaţional cu premii de 10.000 de dolari.
Tenismene din 24 de țări – cele mai îndepărate: Australia, Japonia, India, China, Argentina sau Chile – vor lupta pentru punctele WTA puse în joc, competiţia fiind din acest punct de vedere cel mai important eveniment anual din Arad. „Turneul se anunţă foarte puternic, cu multe jucătoare străine la start, graţie amplasării geografice a Aradului. Nici chiar la Bucureşti, unde se presupune că o jucătoare din străinătate ajunge mai uşor, nu sunt astfel de înscrieri. Să ai un tablou principal cu tenismene clasate între locurile 356 şi 823 este mai mult decât ok pentru competiţii de acest gen”, a declarat Adrian Marcu, vicpreşedintele FRT. „Acest tip de eveniment trebuie să continue”, a fost concluzia lui Sergiu Bîlcea, care a punctat planurile de viitor ale autorităţilor locale în ceea ce priveşte sportul.
Competiţia gândită în 2004 de Anela Freer poate fi văzută de orice doritor, pentru că intrarea spectatorilor la meciurile de la baza „Activ” (6-8 august – tabloul de calificări și 9-14 august – tabloul principal) va fi liberă.
* Turneul arădean este unul foarte atrăgător pentru străine, fiind turneul din România cu cele mai multe jucătoare de peste hotare, peste 75% din tenismene fiind din străinătate (27 de românce din 90 jucătoare). La Iași, de exemplu, au fost doar 13 străine din cele 56 de jucătoare prezente.
* În țară s-au mai disputat 8 turnee, la: Galați (3), Focșani, Iași și Tg. Jiu (3), iar după Arad urmează competiţii ITF la: Galați, București și Mamaia, ultimul cu premii de 25.000 de dolari.
* Favorita principală la ITF Arad este turcoaica Ayla Aksu, 20 de ani, clasată pe locul 356 WTA, ce are în palmares 6 turnee ITF, trei în acest sezon, toate cucerite pe hard-ul din țara natală și se află la a doua experiență în România, după BRD Bucharest Open 2015. Ea are și 8 turnee ITF câștigate la dublu.








Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button