Arhivă articole

Lui Laurențiu Roșu îi lipsesc cel puțin doi atacanți, îl apreciază pe spaniolul Marcelino și e fidel sistemului de joc 4-4-2


După un singur antrenament condus în această dimineață la noua sa echipă, Laurențiu Roșu recunoaște că nu s-a familiarizat încă cu noii săi elevi, dar că speră să o facă cât mai repede. A văzut pe Digi Sport doar meciul UTA-ei cu Juventus, dar a cerut înregistrări cu meciurile precedente ale „alb-roșilor” în acest campionat. Deocamdată concluzia fostului internațional este următoarea: „Este un moment greu. Echipa vine după două înfrângeri grele în campionat și una în Cupa României. Am observat că și jucătorii sunt afectați de ultimele rezultate obținute”.

Din ceea ce a aflat deja și anume că în lot există doar doi atacanți de meserie, Roșu pare decis să ceară întăriri rapide. De altfel, încă în discursul de introducere, Codru Grădinariu a ținut să precizeze că: „Ca și în trecut, vom pune la dispoziție lista cu jucătorii liberi de contract care pot ajunge la noi, iar staff-ul va alege dacă are nevoie de cineva”.

Cu mingea ridicată la fileu, noul tehnician a dat de înțeles că UTA se va orienta rapid cel puțin spre fotbaliști cu profil ofensiv. „Zilele următoare vom avea discuții cu cei din conducere, important pentru mine a fost că domnii din conducere încearcă să-mi pună la dispoziție tot ce se poate. Într-adevăr, mi-aș dori să mai am încă doi atacanți în lot, pentru că acum sunt doar doi. Ideea mea e să am patru. Nu e așa ușor, lucrurile sunt în mișcare, nu e pauză competițională, vom vedea zilele următoare ce se va întâmpla. E clar că avem nevoie să acoperim unele posturi”, a menționat Laurențiu Roșu.

Legat de ideea sa de joc, antrenorul de 40 de ani a precizat următoarele: „E clar că orice antrenor își propune ceva. Ideea mea de joc e să practicăm un fotbal ofensiv, să încercăm să ne creăm cât mai multe ocazii și să înscriem cât mai mult. Nu putem să neglijăm nici factorul defensiv și vom lucra să îmbunătățim lucrurile făcute până acum. Încercăm să venim cu idei care să ne ducă pe un drum ascendent. Sunt adeptul sistemului de joc 4-4-2 și de aceea îmi doresc să am de un alege în atac”.

marcelinho

Întrebat dacă are un model în antrenorat, Roșu a spus fără să răsufle: „Marcelino, fostul antrenor al Villarealului. Am lucrat cu dânsul la Recreativo de Huelva și-l apreciez foarte mult”.  Marcelino Garcia Torral are 51 de ani și a antrenat în Primera Division la Sporting Gijon, Recreativo, Racing Santander, Zaragoza, Sevilla și Villarreal. A fost tehnicianul „Submarinului Galben” până cu câteva zile înainte de debutul noii stagiuni în Spania, fiind înlocuit cu Fran Escribá Segura.

FOTO: Ciprian Petcuț

 

0
0


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.