UTA Arad

Roșu nu se mută cu familia la Arad și-și dorește o întâlnire cu Nagy, fostul său coleg de la Steaua





De puține minute, a luat final primul contact al lui Laurențiu Roșu și al preparatorului său fizic, Francisco Ignacio Martinez Cabrera, cu presa și implicit cu publicul arădean. A fost confirmată și continuarea colabărării cu „secundul” Cristian Todea și antrenorul cu portarii, Dan Țapoș, despre care noul „pincipal” a aflat deja că i se spune: „Boss”.

Codru Grădinariu a făcut o scurtă prefață, o trecere de la „mandatul” lui Roly Nagy la cel al lui Laurențiu Roșu. „Când se schimbă antrenorul există o retatonare a ierarhiilor, dar aici este dictată de modul cum te raportezi la efort, la munca depusă. Jucătorii sunt în fața unui punct important, își vor însuși din pregătirea unui antrenor foarte bun, tânăr și cu mult bun simț, calitate care în România nu e apreciată cum ar trebui să fie. Alături de ei, în continuare fac parte din staff-ul tehnic Cristian Todea, antrenor secund și Dan Țapoș, antrenor cu portarii. Le urez baftă, suntem în fața unui moment important. Sunt și ei în fața unei provocări. Bun venit și multă baftă!”, a menționat directorul general al „alb-roșilor”.

Până se trecem la aspectele legate strict de echipă, obiective și mod de lucru, să spunem că Roșu a recunoscut din capul locului că face sacrificii din punct de vedere al vieții personale pentru a antrena la Arad. „Din păcate, nu mă pot muta cu toată familia la Arad. Cele două fete ale mele sunt la școală în Spania și nu le pot scoate de acolo, iar soția mea e profesoară de psihologie la o Universitate. O să fac eu un sacrificiu în acest, o să fac și drumuri în Spania, iar asta este valabil și pentru <<Nacho>> (n.a. porecla preparatorului său fizic), deși el încă nu e căsătorit”, a precizat noul tehnician al „Bătrânei Doamne”.

La relații interumane e trecută și cea pe care Roșu dorește să o aibă cu fostul antrenor principal al UTA-ei. „Am fost coleg cu Roli Nagy la Steaua, e un băiat extraordinar, mi-ar face plăcere să mă întâlnesc cu el și să vorbim la o cafea. Cred că vom menține o relație bună ca foști colegi de echipă”, a mai menționat fostul mijlocaș ofensiv. Totodată, „principalul” arădenilor spune că și-l amintește pe Cristi Todea de pe vremea când activa ca antrenor secund la Petrolul, iar „Dulăul” era căpitanul Mediașului.

Născut pe 26 octombrie 1975, la Iași, Roșu s-a consacrat la Steaua București, în tricoul căreia a câștigat 11 trofee (5 titluri, 3 cupe, 3 supercupe). A doua parte a carierei și-a petrecut-o în Spania, unde a jucat la Numancia, Huelva și Cadiz, cu primele două evoluând în Primera Division. Între 1998 și 2007 a strâns 38 de selecții în echipa națională a României, pentru care a înscris 5 goluri.

Cariera de antrenor și-a început-o în anul 2010, la FC Vaslui, unde l-a secondat pe spaniolul Juan Lopez Caro. Între 2012 și 2014 a activat la Petrolul Ploiești, parte din staff-urile lui Cosmin Contra și Răzvan Lucescu, iar în sezonul 2014-2015 a fost antrenor secund al lui Costel Gîlcă la Steaua București, campioană a României, câștigătoare a Cupei și a Supercupei  în acel an.

FOTO: Facebook

 









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button