UTA Arad

Prieteni și rivali: Roșu și Mihalcea se reîntâlnesc după 17 ani de la ultimul derby de România jucat





Laurențiu Roșu a intrat în cea de-a doua săptămână la conducerea echipei fanion a Aradului și pentru al doilea weekend consecutiv își reîntâlnește un fost coleg de generație. Bogdan Andone l-a învins clar de la „cârma” Olimpiei Satu Mare, iar sâmbătă pe „Motorul” ajunge Adrian Mihalcea, „principalul” Dunării Călărași.

De altfel, cele trei nume pomenite fac parte din generația Under 21 ce a obținut ultima calificare la  un turneu final, iar acest lucru spune multe despre calitatea lor fotbalistică. „Am fost coleg cu Laurențiu la lotul național de tineret, avem amintiri frumoase de acolo, dar cred că mai mult ne leagă derby-urile Dinamo – Steaua jucate în anii ‘90. Din păcate, era o perioadă când Steaua domina fotbalul românesc, rar câștigam împotriva lor. Sper să-mi iau acum o mică revanșă pentru înfrângerile de atunci și să-l înving din postura de antrenor”, spune Mihalcea, care a vorbit și despre relația cu fostul tehnician utist: „Am avut o relația bună și cu Roli Nagy, chiar ne-am înțeles bine cu ocazia celor două meciuri de baraj. Dar, mai știu și că Laurențiu e tipul meu de antrenor, tânăr, preocupat, care poate aduce un plus la UTA în momentul de față”. 

Cei doi s-au duelat timp de patru sezoane în derby de România, între anii 1996-2000. Adi Mihalcea a înscris de patru ori în acea perioadă contra Stelei, în timp ce Laurențiu Roșu o singură dată.









20 comentarii

  1. asta cu derby de Romania de unde e? Preluata de la la mitici? Mai nou ne intereseaza de cate ori a marcat fiecare in asa zisul derby de Romania, de fapt e un derby al comunismului! Manager, ai face cariera la un ziar din bucuresti! Sau la amandoua! Ai titluri de can-can, stii sa faci diversiune!

    0
    0
    1. wikipedia …
      Duelul Steaua-Dinamo este unul dintre cele opt jocuri europene cotate ca fiind de cinci stele în materie de rivalitate sportivă, alături de meciuri precum Real Madrid – FC Barcelona, Panathinaikos Atena – Olympiakos Pireu, Ajax Amsterdam – Feyenoord Rotterdam, Celtic Glasgow – Glasgow Rangers, Dinamo Zagreb – Hajduk Split, Steaua Roșie Belgrad – Partizan Belgrad sau Galatasaray Istanbul – Fenerbahce Istanbul.

      care e diversiunea? care e titlul de can-can?

      0
      0
        1. nu eu … poate cei de la wiki … fiecare tara are un asemenea derby intre cele mai titrate si cele cu cei mai multi suporteri

          0
          0
      1. repet, mai nou ne intereseaza de cate ori a marcat fiecare in asa zisul derby de Romania, de fapt e un derby al comunismului!
        Si asta cu diversiunea si titlurile de can-can e pentru toate articolele aparute despre UTA in ultima perioada pe site!
        Lucian, te credeam baiat destept si, la fel credeam ca stii sa citesti printre randuri! Lasa ca stim cine e manager si cum face pe nevinovatul cu unele articole despre UTA! Cat despre eternul derby de Romania, mi-e greata!

        0
        0
        1. nu mai citi articolele daca iti fac rau … nu inteleg care e diversiunea si care e can-can-ul … adica stirile de la noi sunt mincinoase? ne ocupam cumva de viata extrasportiva a vedetelor? cred ca ne confunzi …

          0
          0
    1. daca antrenorul UTA-ei este stelist sa nu mai scriem de el la sectiunea UTA?
      cred ca vor fi tot mai multe articole despre adversarii UTA-ei la ce cenzura aplica iubitii tai conducatori … dupa ei ar trebui sa inchidem sectiunea UTA ca sa aiba liniste la echipa aradenilor, cu aradeni si pentru aradeni …

      0
      0
      1. Scrie despre el la sectiunea UTA, dar nu trebuie sa amintiti ca e stelist, sau ca e dinamovist, sau de pe luna! Stim trecutul lui, dar pentru noi doar UTA conteaza! Pentru voi vad ca altceva conteaza!
        Te doare cenzura? Ai uitat cum faceai si tu in urma cu ceva timp cand lumea te facea comunist si extremist! 🙂 Suporta si tu acum! Asa e in viata, roata se intoarce! Cat despre iubitii mei conducatori, iubesc clubul UTA ARAD si asta e mai presus de „iubitii mei conducatori”, de interese, de diversiuni, de can-canuri, de steaua, dinamo si orice alt club din Romania! Articolele cu tenta frustranta se simt, nu tot incerca sa te scoti sau sa-l scoti pe manager ca nu tine, poate cand e vorba de dascalul, nea Nelu sau altii.
        Multumit?

        0
        0
        1. eu cenzuram comentarii anonime care aduceau jigniri unor persoane … nu ti-am sters comentariile inca re te plangeai ca-ti doresti o echipa a suporterilro care sa porneasca din liga 6 si in care scriai ca UTA BD nu este UTA … povesteste-ne cum de te-ai indragostit totusi de acest club care a pornit din liga 4, cum s-a produs declick-ul si dupa cit timp …

          conducatorii de acum cenzureaza accesul la informatie, nu putem sa luam declaratii mai nou nici dupa meciurile de poveste de la liga 3 si 4 … nu mai au voie nici antrenorii sa faca declaratii, de jucatorii nici nu mai se pune problema … si atunci despre ce ai vrea sa scriem? nu vrem sa ne scoatem cu nimic, astea sunt stirile, astea scriem, daca vreti sa cititi bine daca nu, multumiti-le conducatorilor si aplaudati-le deciziile …
          am inceput sa ne ocupam mai mult de alte cluburi si sporturi care doresc sa fie popularizate …

          0
          0
      2. „liniste la echipa aradenilor, cu aradeni si pentru aradeni …” cata ura din partea dumitale, dom’le! 🙂 Da, e echipa aradenilor! Asa cum e ea, e a noastra si o iubim, nu?
        Nu se poate performanta doar cu aradeni in lot, si oricum avem cei mai multi jucatori localnici in echipa fata de toate echipele din primele doua ligi! Dar voi cautati scandal din orice!
        Hai, noapte buna!

        0
        0
        1. care este ura si scandalul? este citat aproximativ din declaratiile de acum un an ale unui conducator …

          0
          0
  2. Luciane, esti penibil. Te-ar ajuta mai mult daca nu ai mai scrie. Macar nu ai inlatura dubiile.

    0
    0
    1. daca a ne lupta cu cenzura pentru a va oferi informatii de la sursa bazate pe declaratii ale celor implicati in fenomen inseamna a fi penibili si dubiosi, atunci da, ai dreptate …

      daca doar noua, care am imbratisat proiectul din prima zi, cand voi suporterii erati la UTA SA si i-ati injurat pe Meszar si pe Falca, ni se pare ca proiectul nu mai seamana cu ce s-a afirmat in urma cu citiva ani, ca principiile sunt calcate in picioare pentru interese, atunci da, suntem penibili si dubiosi …

      daca noua ne da lectii de patriotism local Red, mare sustinator al actualilor conducatori, care luni de zile scria aici pe site ca UTA lui Meszar nu e UTA lui si ca trebuie pornit din liga 6 cu o echipa a suporterilor, atunci da, suntem penibili si dubiosi …

      noi am ramas la fel … tot timpul ne-am batut pentru dreptul vostru de a fi informati si asta facem si acum … de asta suntem penibili si dubiosi?

      0
      0
  3. Din lipsa de chestii pozitive, la UTA ne legam de @lucian ,pentru ca aminteste de meciul Steaua-Dinamo, ca si de un meci derby. Sa acceptam ,ca exceptand zona de vest, acest meci miticesc a fost un derby, azi este discutabil, daca a ramas un derby, dar inca trezeste ambitii mari. Pentru mine ,in zona asta, singurul derby este UTA-Poli. Cit despre Calarasi-UTA (sau invers) echipele au incheiat ,cu un baraj, divizia B,anul trecut, deci cumva, este si acest meci un derby.Dar prin prisma echipelor, nu prin prima antrenorilor, ambii cu realizari mici, in profesie. Meciul este delicat pentru Rosu, el nu isi mai poate permite sa piarda, revine Manea, va lipsi Burla.Cei 3 tineri vor fi ,probabil :Petre, Tanase, si (?) Jorza, deci de la mijloc in sus nu va fi coerenta. Este cazul , ca Stratila si mai ales Curtuius sa ne arate ca mai joaca la UTA, cu oarecare eficienta, deja, de mult sint cam ineficienti.Poate ,totusi, Rosu va introduce, pe pozitia lui Burla un alt under 21, pentru a face un loc lui Andor sau Copil ,in atac. Nu va fi un meci simplu, dar numele UTA face ca acest mei sa fie televizat, de aia nu trebuie sa ne facem, din nou, de risul tarii !

    0
    0
  4. Red ala avea dreptate..trebuia pornit din liga a sasea, si mai ales nu trebuiau sa functioneze doua UTA in acelasi timp.
    Din aceasta cauza utabd nu o pot considera UTA pt ca nu are cum sa fie, nu poti sa treci cu bagajele(palmares culori sigla) de la un club la altul in plin sezon competitional! Lucian are dreptate cand spune ca cei care il perie acum pe Meszar, au fost impotriva proiectului propus de el in 2010, cand din nou au pus bagajele donate de Domnul Bara, in bratele ospatarului italian!

    0
    0
  5. Degeaba porneam din liga 6, când ajungeam în liga 2 tot la antrenori si jucători din afara Aradului se apela. Copiii Aradului vor juca maxim în liga 3 pe la Cermei, Cris, Lipova. Vârfurile de generație vor pleca la primii bani puși pe masa. Ca așa e în fotbal.

    0
    0
  6. Puteam porni si din liga a 6-a ,tot aici ajungeam,mai ales ca UTA, ca brand al Aradului este folosit de altii,pentru a-si face cota la tineri. Atata vreme cit Atletico va conduce si la UTA si peste sportul aradean, este de asteptat sa incerce sa-si maximizeze avantajele, pe banii de la UTA, cu echipele cu numele UTA. Daca UTA a ajuns sa aiba un presedinte „de pix”, un papusar, si este condusa de manageri si antrenori, care sint de la ( si inca si la ) Atletico, nu va exista un interes. Nimeni nu va vrea sa bage bani, in buzunarul Atletico. Toti tinerii lor au 50% coproprietate, fara sa faca nimic, fara sa cheltuie nimic, banii banii si cota se face cu numele UTA, ..la jumatate de pret. De aia nu s-au adus jucatori, de aia sint impinsi doar unii juniori, in primul 11,de aia i-au adus pe Gradinaru sau Dragan, baieti buni, ( in decor, mai e si Todea),dar fara nici o putere de decizie. Nu au nevoie de un presedinte utist get beget,…doar pe hartie. Ma si mir ca unora nu le este jena, de situatia de la club. Pina la alegeri nu au ce face, trag de timp, dupa alegeri Dl Falca ,probabil „va evada” la Bucuresti, atunci sa vedeti probleme,la UTA,cind se inchide robinetul la banii publici.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button