Arhivă articole

Primele impresii ale lui Roșu despre ceea ce a găsit la UTA: Lot, condiții de pregătire, politica clubului, suporteri și concluzia despre obiectiv


Au trecut nouă zile de când echipa fanion a Aradului a trecut din „gestiunea” Roland Nagy în acea a lui Laurențiu Roșu. Fostul atacant al Stelei a debutat cu stângul în eșecul (0-3) la Satu Mare, dar partida a fost clar influențată de eliminarea lui Burlă din debutul partidei, după o greșeală personală a lui David. „Din păcate, totul a pornit de la acea pasă greșită a lui David, pe poziția viitoare a atacantului advers și un fault al lui Burlă, care, poate, a făcut faultul prea târziu. Așa s-a întâmplat să avem un penalty împotrivă și un om eliminat încă din primele minute,  am și discutat cu băieții și am stabilit că aceste situații nu mai trebuie să se întâmple. Cât despre David, i-am dat încredere, el știe și a înțeles că a greșit, prin pregătire și concentrare trebuie să elimine aceste momente din evoluțiile sale”, a menționat noul „principal” utist încă din capul locului.

Dar, dincolo de scurta recapitulare de la meciul cu Olimpia, am fost interesați să aflăm cum a găsit Roșu clubul, condițiile pe care le oferă acesta și lotul de jucători, iar în funcție de acest lucru dacă își menține intențiile de promovare exprimate săptămâna trecută. Dar să le luăm pe rând.

…despre lot: „O mai mare concurență”

Problemele privind lotul subțire numeric și, parțial, chiar valoric rămân și odată cu schimbarea antrenorului. Laurențiu Roșu a recunoscut că: „Aş vrea o mai mare concurenţă la echipă, dar nu are rost să ne precipităm și să luăm acum jucători care nu ne pot ajuta pe viitor. Vom vedea, încercăm să rezolvăm treptat acest aspect, cel mai târziu în iarnă. Dar, până atunci încercăm să câştigăm cât mai multe meciuri. Punctele sunt foarte importante săptămână de săptămână și vrem să ajungem cât mai sus în clasament până la perioada de transferuri. Asta e prioritatea noastră acum și nu perioada de transferuri, chiar dacă în special conducerea clubului urmărește mereu posibilitatea să aducem jucători valoroși, care ne pot ajuta acum. Dar, repet, prioritatea mea ca antrenor este să scot maxim din acest lot, să eliminăm greșelile din jocul nostru, să practicăm un fotbal cât mai ofensiv și să adunăm puncte”.

…despre sistemul de joc în lipsa atacanților: „Îl schimb doar dacă sunt nevoit de împrejurări”

Acum nouă zile, Roșu se declara un adept al sistemului de joc 4-4-2. El, practic, merge pe aceeași linie cu Roland Nagy, doar că a cerut din capul locului încă doi atacanți. „Eu nu aș vrea să mă abat de la ideea mea de joc. Dar, dacă voi fi nevoit de împrejurări, adică din pricina accidentărilor sau suspendărilor, voi schimba și sistemul de joc. Deocamdată, vreau să-i implementez echipei un stil ofensiv, sper să și reușesc în cel mai scurt timp posibil”, a menționat antrenorul „Bătrânei Doamne”.

…despre Petre și politica de transferuri a clubului: „Vom face ceea ce este mai bine pentru echipă”

Nu mai e un secret că Adrian Petre se află sub observația multor grupări importante din România, dar mai ales din străinătate. Nu mai departe de zilele trecute, odată cu vizita lui Florin Răducioiu și însoțitorilor săi italieni, apropiați de Donato di Campli, impresarul lui Verratti (Paris Saint Germain), s-a luat în discuție și o eventuală deschidere a clubului UTA spre un posibil transfer în iarnă, fără – însă – a se vorbi despre posibili cumpărători sau sume de bani. „Eu nu am auzit nimic dinspre conducerea clubului și, prin urmare, nu cred că se pune problema ca Petre să plece. Dar, dacă lucrurile se vor schimba cândva, cred că eu și cei din conducere ne vom sfătui și vom face ceea ce este mai bine pentru echipă”, a mai punctat fostul atacant.

…despre cafeaua cu Nagy: „Nu am reușit să ne vedem, a fost o perioadă încărcată pentru mine”

Tot în ziua în care a fost prezentat oficial drept antrenorul „Bătrânei Doamne”, Laurențiu Roșu susținea că ar dori să bea o cafea cu fostul său coleg de la Steaua, fostul „principal” al echipei arădene, Roland Nagy. „Nu am reușit să ne vedem încă, dar nu am renunțat la ideea de a mă vedea cu el. A fost și o perioadă încărcată pentru mine, probabil Roli e și supărat puțin pe situație, dar mi-ar face mare plăcere să vorbim în viitorul apropiat”, a explicat Roșu.

…despre întâlnirea cu suporterii: „Amabili cu mine, au promis că ne încurajează indiferent de ceea ce va fi pe teren”

După cum v-am și relatat, vinerea trecută antrenorul Laurențiu Roșu, preparatorul fizic, Francisco Ignacio Martinez Cabrera și Alexandru Meszar au participat la o întâlnire cu fanii UTA-ei la Old Lady’s Pub. Într-adevăr, i-am cunoscut pe suporteri, au fost amabili cu mine. Mi-au făcut o primă impresie foarte bună, au promis că ne încurajează și vor cânta indiferent de ceea ce va fi pe teren. Noi sperăm să-i răsplătim printr-un joc bun și un rezultat pe măsură. Am mai vorbit și despre istoria echipei, despre ideile pe care le avem cu privire la acest club, cu toții am fost de acord că trebuie să progresăm la toate nivelurile”, a mai mărturisit tehnicianul.

…despre baza sportivă deficitară: „Încercăm să ne adaptăm, conducerea face tot ceea ce poate pentru a ne mulțumi”

Probabil, unul dintre aspectele pe care Laurențiu Roșu le credea mai „roz” înainte de a da piept cu realitatea cruntă din municipiul nostru au fost terenurile de antrenament. Au fost deja și ședințe de pregătire conduse pe o suprafață noroiasă, mai precis în zilele ploioase. „Am înțeles și acceptat faptul că deocamdată nu putem avea o bază a noastră, respectiv terenuri foarte bune pentru antrenamente. Stadionul este în construcție, dar până atunci încercăm să ne adaptăm. Partea bună este că oamenii din oraș și conducerea clubului încearcă să rezolve problemele cât mai repede. Totodată, conducerea face tot ceea ce poate pentru a ne mulțumi. Din păcate, uneori mai depindem și de vreme, sperăm să nu trebuiască să ajungem pe o suprafață sintetică. Sunt tipul de antrenor care nu agreează deloc un astfel de teren, căci nu mi-aș dori să intervină probleme de ordin medical la unii jucători din cauza suprafeței tari. Doar dacă terenul va fi înghețat sau apa foarte mare iau în calcul acest lucru, altfel ne propunem să stăm departe de sintetic”, a adăugat fostul internațional.

…despre obiectiv: „Rămâne același, promovarea”

Recapitulând toate aspectele atinse, Laurențiu Roșu a fost întrebat dacă, poate, nu s-a grăbit puțin când și-a exprimat intenția de a promova cu UTA la finalul acestui sezon. „Susțin ce am anunțat săptămâna trecută. Obiectivul rămâne același, promovarea și vom face tot posibilul să o obținem. Sigur, ne-am cam îndepărtat puțin de echipele de pe primele locuri, dar, pas cu pas, putem urca în clasament. Ne gândim mereu doar la meciul care urmează, drept pentru care ne dorim foarte mult să câștigăm sâmbătă, cu Călărașiul. Am văzut greşelile de la Satu Mare, le-am spus jucătorilor că mi-ar place să jucăm altceva cu Dunărea, deoarece avem nevoie de cele trei puncte”, a concluzionat  Roșu.

FOTO: UTA Media Design

0
0


4 thoughts on “Primele impresii ale lui Roșu despre ceea ce a găsit la UTA: Lot, condiții de pregătire, politica clubului, suporteri și concluzia despre obiectiv

 1. Asadar apar in scena însoțitorii italieni ai lui Raducioiu, apropiați de Donato di Campli, impresarul lui Verratti de la PSG”.

  Deci Raducioiu are niste insotitori, care sunt apropiatii unui baiat care e impresarul unui jucator de la PSG. Incepe sa ma doara capul.

  0

  0
 2. In anul 1969 cand UTA castiga campionatul nu cred ca avea in lot mai mult de 15 jucatori(ce concurenta pe posturi!!???) dar erau JUCATORI atasati trup si suflet de UTA ,doi antrenori care stiau cu ce se mananca fotbalul si un stadion arhiplin.

  0

  0
  1. Majoritatea jucatorilor de azi, cu 2-3 exceptii, par amatori pe langa cei din 1969.

   0

   0
 3. Da,dar pe vremea aceea se juca din placere ,iar acum totul a devenit afacere. Atunci loveau mingea pentru o gustare caldă, acum pentru mii de euro,habar nu au sa centreze,sa facă un pressing sau sa aibă o posesie.

  0

  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.