Fotbal judetean

Atac la podium: Victoria Felnac – Frontiera Curtici  1-2





Cele două deplasări consecutive au avut final fericit pentru „grăniceri”. După Șimand, Curticiul a scos maxim și la Felnac, în fața ocupantei ultimei poziții a podiumului. De altfel, prin acest rezultat redeschide lupta pentru un loc 3 destul de râvnit, în condițiile în care Crișul și Lipova par dintr-un alt „film”.

Chiar dacă totul s-a decis în ultimul sfert de oră, partida a avut un ritm bun, cu destule situații de gol de ambele părți. Frontiera a fost echipa pozitivă în prima parte, cu un joc de construcție mai bun și două ocazii importante. La una dintre ele, Parlapan a trecut minge ape lângă Pașcalău, acesta l-a agățat ușor la marginea careului, dar „centralul” nu a dat nici măcar fault, darmite vreun cartonaș.

Partea secundă a început cu VI-FE la timonă. Timp de 20 de minute, trupa „alb-roșie” a pus sub presiunea poarta lui Iacob prin același jucător, Flavius Băd. Experimentul atacant a finalizat din toate poziițiile, lovind – printre altele – și una dintre bare. Finalul le-a aparținut din nou vizitatorilor, care, de această data, au valorificat și pe tabelă superioritatea din joc. În minutul 79, Parlapan l-a depășit pe Isac, a pasat în centru, unde Măgulean l-a eliberat pe Rafael Varga pentru șutul la colțul scurt, șutul de 0-1. Felnacul a pus presiune în special prin faze fixe, dar în ultimul minut regulamentar, soarta meciului a fost pecetluită defintiv. Liga a tras în blocaj, mingea a sărit la Hanc și acesta a găsit vinclul porții adverse de la 20 de metri. Chiar la ultima fază a partidei, Iacob a ieșit pe sub centrarea lui R. Popa, iar Vidac a înscris cu capul. Scor final: 1-2.

Dinu Maghici se declară nostalgic pentru acest tur ce se apropie de final. „Acum când echipa joacă bine, ceea ce mi-am dorit de la început, ne apropiem de vacanță. Chiar dacă gazdele au avut ocaziile lor, între care și o bară, eu zic că am meritat succesul. Ne-am și dorit mai mult decât remiza din moment ce la începutul reprizei secunde am schimbat un mijlocaș defensiv, pe Crișan, cu un atacant, pe Măgulean. De altfel, acesta din urmă a contribuit la ambele faze ale golului. Chiar mă bucur pentru ambii marcatori, jucători tineri, de perspectivă. Vreau să-mi felicit băieții pentru atitudine și pentru faptul că au înțeles că pot mai mult și chiar arată acest lucru. Avem trei victorii consecutive, două în deplasări grele, sperăm să continuăm până la vacanță această serie”, a spus antrenorul Curticiului.

În schimb, Dan Cuedan consideră că echipa sa a cam pierdut din foță odată cu problemele ivite la capitolul juniori. „Butura s-a accindetat și se va opera de menisc, Sabău de abia și-a revenit după accidentarea cu Mailatul, iar Stanciu a plecat din țară. Chiar dacă am încredere și în restul copiilor din lot, randamentul nostru a scăzut puțin. Oricum, azi nu meritam să pierdem.  Sigur, am întâlnit una dintre formațiile bune ale campionatului, ne-au pus mari probleme, dar am avut și noi ocaziile noastre pentru a marca, trei-patru clare la 0-0. Altfel s-ar fi jucat meciul. Păcat, aveam șansa să ținem la distanță echipele de sub noi, dar, dimpotrivă, i-am adus pe Curtici foarte aproape de podium”, a menționat și „principalul” Felnacului.

Formații:

Felnac: Pașcalău – Isac, Gabor, Moisă, Istin – R. Popa, Vidac, Dubeștean, P. Bogdan – Borteș (77 Mărușteri) – Băd.

Curtici: Iacob – Gavriș, Don, Pleșca, Morariu – R. Varga, Crișan (58 Măgulean), Hanc (90 Rotar), Parlapan – Avrămuțiu – Liga.

Arbitri: Sorin Saladea – Casian Bălă, Emil Arsa. Observatori AJF: Marius Alexa, Ioan Hamza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button