UTA Academie

E vremea derby-urilor pentru utiști la Elite: Ardealul prezintă echipe puternice duminică, la Sînicolau Mic





Spre deosebire de stagiunea trecută, când au avut evoluții modeste în stagiunea de toamnă, în special la Under 17, formațiile UTA-ei au avut un parcurs foarte bun ce le plasează pe pozițiile secunde la ambele categorii. Au și ceva în comun, ambele fiind exact la 5 puncte în spatele liderilor, iar unul dintre aceștia din urmă vin duminică la Arad.

„Progresul tinerilor, mai important decât rezultatele în sine”

Primul duel al weekendului UTA – Ardealul aduce față în față cu linii similare de clasament. Ambele au strâns 19 puncte, au golaveraje egale (+19), însă arădenii sunt în fața clujenilor prin prisma golurilor mai multe marcate (26, față de 23). Spunând toate acestea, este clar că ne așteaptă o partidă pe muchie de cuțit, cu mențiunea că antrenorii „alb-roșilor” sunt chemați să gestioneze bine și partida de Liga a 3-a de mâine, de la Deva. „Sigur, ne bucurăm să fim sus în clasament, dar ne bucurăm și mai mult de faptul că am obținut anumite rezultate evoluând bine. De altfel, obiectivul numărul unu este progresul tinerilor și intrarea lor în atenția primei echipe. Dacă se leagă și victoriile cu atât mai bine, dar nu facem un scop în sine din asta”, a menționat Dan Oprescu, unul  dintre antrenorii UTA-i Under 19, alături de Cristi Păcurar, Adi Ungur și Vasile Sin. Iuga este accidentat, iar Adam incert pentru duelul de duminică, de la ora 12.

utaunder19

„Încrezători după cel mai bun meci al campionatului”

…se prezintă puștii de Under 17 la meciul cu senzația campionatului. Ardealul Cluj pare o formație din cu totul alt „film”, are victorii pe linie și un golaveraj (40-7) ce ne scutește și de alte comentarii. Mihai Petcuț i-a studiat destul de bine pe ardeleni și-a informat colegul și elevii. „Mihai i-a văzut la unul-două meciuri și ne-a dat referințe excelente despre ei. Am înțeles că sunt o echipă de pasatori, foarte receptivi din punct de vedere tactic, ce  joacă de mult timp împreună. Probabil, au prima șansă și cu noi, dar, la rândul nostru, suntem încrezători după cel mai bun meci al campionatului. Chiar dacă Târgu Mureșul este în subsolul clasamentului, am jucat foarte bine etapa trecută, sperăm să o facem și duminică. Vom avea și sprijinul publicului, eu cred că ne vom ridica la nievlul acestui derby”, a menționat Costel Bogoșel, care, din câte se pare, îl va recupera și pe Obrad (accidentat la Târgu Mureș) până la primul fluier, ce se va auzi la ora 14.

De menționat că după meciurile de pe arena din Sînicolau Mic, ambele echipe ale UTA-ei joacă runda următoare în derby-ul Vestului, cu ACS Poli Timișoara. La Under 19, vom vorbi probabil și de un derby de clasament, „alb-violeții” fiind primii în clasament. Din această cauză, UTA II și-a anticipat pentru joi (ora 14) meciul din cadrul etapei a 10-a a Ligii a III-a, cu Lunca Teuz Cermei.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button