29/09/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Ștefănești – „haltă” necesară pentru seria câștigătoare pe care UTA vrea s-o înceapă în „gestiunea” Roșu

De când a preluat frâiele UTA-ei, Laurențiu Roșu vorbește despre o serie de victorii până în iarnă, ca și condiție necesară pentru a reveni în cărțile promovării. Aceasta nu a putut începe la Satu Mare, dar poate continua la Ștefănești, o comună la 20 de kilometri de București ce a adoptat-o pe Unirea Tărlungeni? E o întrebare la care vom afla răspunsul mâine dimineață, începând cu ora 11, arădenii fiind deciși să nu mai scape puncte printre degete, mai ales cu formații mai slab cotate.

Și, trupa lui Laurențiu Tudor, este un astfel de adversar, ce nu stă prea bine nici la capitolul moral. „Uniriștii” nu au mai simțit gustul succesului din etapa a 6-a, de pe 9 septembrie, când au călătorit aproape 600 de kilometri pentru punctele de la Șiria, cu Pîncota și fără de care au rămas de ieri, odată cu celelalte competitoare. De altfel, acesta este unul dintre lait motivele disputei cu UTA, exprimat chiar de antrenorul Tudor: „Punctele cu Pîncota vrem să le recuperăm cu cealaltă echipă arădeană.  Se poate spune că arădenii sunt ușor favoriți la ce pretenții au și ținând cont și de seria noastră neagră, dar eu zic că va fi un meci aprig disputat, pentru trei puncte foarte importante atât pentru noi, cât și pentru ei”. Fundașul Burnea e singura absență a Tărlungeniului.

„Bătrâna Doamnă” ajunge la această partidă fără probleme de lot. Burlă revine după suspendare, Tănase a fost iertat de ea, iar Copil e din nou apt. În plus, „alb-roșii” ar trebui să stea mai bine din punct de vedere fizic atâta timp cât nu au avut meci oficial la mijlocul săptămânii. Este adevărat că și Tudor și-a odihnit o parte dintre titulari în Tărlungeni – ASA Târgu Mureș 0-5, dar există și jucători din obișnuitul prim „unsprezece” care au fost integraliști. „E foarte important să câştigăm împotriva Unirii Tărlungeni, avem nevoie de puncte. Sper să ne impunem jocul pe care dorim să-l facem, să nu avem surprize. Am văzut adversarul în meciul cu Academica Clinceni, au niște probleme în defensivă, dar mai ştiu că o parte din titulari au fost odihniţi în Cupă. Mergem să câştigăm. Chiar dacă dăm peste un adversar din subsolul clasamentului, meciul va fi dificil, trebuie să-l abordăm ca şi cum am juca în faţa unei echipe din vârf”, a punctat Laurențiu Roșu, tehnicianul arădenilor.

Delegația utistă va pleca în această seară spre București, cu avionul de la Timișoara și va trage la Hotelul Miraj Snagov. Mara, Vlad, Costin, Gîrbiță, Copaci, Ungurianu și Stahl, jucători care de obicei se antrenează cu echipa mare au fost cedați „satelitului” pentru partida de azi, de la Deva.

Formații probabile:

Tărlungeni: I. Popescu – Ciortan, Gab. Lazăr, Zamfir, M. Alecsandru – E. Nicu – Alin Pătraşcu, Zaina, G. Ivan – V. Mihai – G. Mihai.

UTA: Miron – Polgar, Manea, Gligor, Filaret – Strătilă, Jorza, Chindriș, Burlă – Petre, Curtuiuș.

Arbitri: Cristian Georgescu (București) – Gabriel Cătană (Târgoviște), Răzvan Dobre (Șotânga – Dâmbovița). Rezervă: Sergiu Anton (București)

Observatori FRF: Ionuț Borcan (Ploiești), Dorinel Dinca (Călărași)

Partida va fi transmisă în direct pe Digi Sport2 și Dolce Sport1.

FOTO: Ciprian Petcuț 

0
0