UTA Academie

Punctele ce încing și mai mult derby-ul Vestului la Elite: UTA – Ardealul Cluj 3-2





Elevii lui Cristi Păcurar, Dan Oprescu, Adi Ungur și Vasile Sin nu au scăpat ocazia să bifeze cel de-al șaselea succes consecutiv în prezenta ediție a Ligii Elitelor și să încingă și mai mult derby-ul de peste o săptămână. ACS Poli tocmai a pierdut (0-4 la Satu Mare) primul meci al sezonului, așa că la un eventual succes pe Bega, „alb-roșii” se vor cățăra pe primul loc la Under 19 (seria de Vest).

Revenind la meciul de azi, de pe arena din Sînicolau Mic, să spunem că UTA a fost echipa mai bună atâta timp cât a rămas sută la sută conectată la miza întâlnirii. Toma a și deschis tabela destul de repede, mai precis în minutul 18, printr-un șut plasat din interiorul careului. 7 minute mai târziu, Brănișteanu a trimis o parabolă frumoasă din corner și mingea a intrat în plasă, fiind atinsă ușor și de un fotbalist al Ardealului. În minutul 63, gazdele au reușit faza meciului și tabela s-a modificat din nou. Mandache, Revesz și Țurcanu au „preparat” faza ce l-au eliberat la șut pe Toma, iar acesta a găsit vinclul la colțul lung de la 16 metri. La 3-0, „alb-roșii” s-au relaxat, prilej pentru clujeni de a reveni în joc prin reușitele lui Mociung (67) și Gavrilă (85).

S-a încheiat 3-2, dar Dan Oprescu nu e pe deplin mulțumit de atitudinea jucătorilor săi. „Le cerem mereu jucătorilor noștri să fie serioși din primul până în ultimul minut de joc, fiindcă ne interesează mai mult prestația lor, felul cum progresează fotbalistic și mental de la săptămână la săptămână și mai puțin rezultatul. La 3-0 a intervenit o automulțumire ce ne putea costa la final, căci adversarul a marcat de două ori și și-a creat și alte ocazii periculoase. Atâta timp cât am jucat fotbal, am pasat și am avut o construcție progresivă am fost mulțumiți, apoi, când am intrat în jocul lor și am apelat la mingi lungi, nu am mai fost noi. Urmează un meci la Timișoara cu locul 1, în care ne propunem din nou să jucăm cât mai bine, iar, dacă reușim asta, de ce nu, să și câștigăm”, a menționat fostul mijlocaș.

ACS Poli – UTA se joacă sâmbătă viitoare, pe Bega, arădenii urmând să conteze, probabil, și pe Mara, D. Lazăr sau Copaci, care joacă joi în Liga a 3-a cu Cermeiul lui Aslău.

Formații:

UTA: Mureșan – Iova, Savin, Rogojan, Revesz – Pop, Brănișteanu – Stahl (65 Varga), Toma (81 A.I. Bodri), Mandache – Țurcanu.

Ardealul: C. Chindriș – Selegean, Oltean, Juncu, Creț – Bococi, Ilie, Prejmerean, Șoimaru – Gavrilă, Cozma. Au mai jucat: Mociung,Pălăghie, Farkas, Grigore

Arbitri: Dorian Barzuca (Lugoj) – Alexandru Filip, Patrick Sandu (ambii din Timișoara)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button