UTA Arad

Liderii galeriilor numără orele până la derby-ul Vestului: „Cine spune că e meci mai important decât acesta nu e suporter adevărat utist sau polist”





După exact 4 ani, 6 luni și 24 de zile, suporterii UTA-ei și ai lui Poli se vor afla din nou față în față pentru ceea ce ei consideră o adevărată întâlnire de gală. Au tânjit atâta timp după atmosfera unui derby al Vestului, încât numără orele până duminică.

poli

Singurul impediment al unui spectacol complet, din vremurile de odinioară, îl reprezintă capacitatea redusă a stadionului „Motorul”. Timișorenii par cei mai afectați de acest lucru și asta pentru că e greu de crezut că vor intra mai mult de 100 în strâmtul sector rezervat lor. „Avem mari dificultăți cu locurile, încă nici nu știm cum vom împărți cele 97 de bilete ce ni le va trimite clubul UTA. Nu putem opri pe nimeni să facă deplasarea la Arad, o să vedem, probabil, la fața locului cum împărțim biletele. Așteptarea acestui meci a fost atât de mare, încât nu putem impune nimănui să stea acasă. E meciul anului pentru noi, cel mai important meci la care poate asista un suporter al lui Poli. Din păcate, neavând nici spațiu de desfășurare va avea de suferit și coregrafia, dar dacă acestea sunt condițiile… Atâți câți vom intra pe stadion ne vom încuraja favoriții din toată inima, sperând cu adevărat într-un rezultat bun. În aceste derby-uri nu contează absolut deloc locurile din clasament, istoria ne-a învățat deja acest lucru, ambițiile și orgolile echilibrează automat valorile fotbalistice. Și, oricum, nu e o diferență vizibilă de joc între noi și UTA”, ne-a mărturisit Sebastian Novovici, liderul „Drukeriei”.

suputa

Ca și gazde, fanii Campioanei Provinciei vor fi în netă superioritate numerică pe arena ce poate înghesui cu greu 2000 de oameni. Galeria se pregătește de aproape două luni de zile de acest meci, cu siguranță va avea o coregrafie specială și spațiu ceva mai mare decât rivalii de pe Bega să se desfășoare. „Înțelegem problemele lor legate de numărul mic de suporteri care va intra pe stadion, dar dacă meciul retur se va juca pe <<Știința>>  vom avea și noi exact aceleași probleme. Dar, dacă vom juca pe <<Dan Păltinișanu>>, să fie siguri că vom umple sectorul obișnuit, cu 2000-3000 de oameni. Până una alta, de abia așteptăm meciul de duminică, a trecut prea mult timp de la ultimul derby al Vestului. Cine spune că e meci mai important decât acesta nu e suporter adevărat utist sau polist. Așteptările noastre sunt mari, antrenorii și jucătorii știu asta și – oricum – le vom mai transmite acest lucru la finalul unuia dintre ultimele antrenamente înainte de meci. Clasamentul și valoarea celor două loturi spun că suntem favoriți, dar nu trebuie să ne tratăm de sus adversarii și nici să ne considerăm nici măcar 1% câștigători dinainte. Jucătorii trebuie să dea totul pe teren, dar absolut totul. Nici dacă vom conduce cu 2-0 nu ar trebui să oprim motoarele, ci, dimpotrivă, să încercăm să mai dăm alte două-trei goluri. Nimic nu se compară cu clipele de bucurie pe care le trăiești după o victorie cu Poli, vrem să fie sărbătoare în Arad duminică”, a punctat Dan Proca, președintele Suporter Club UTA.

De menționat ar fi că înainte cu o lună de ultimul derby Poli – UTA, disputat pe 20 aprilie la Timișoara și încheiat cu succesul arădenilor, cele două galerii și-au unit forțele împotriva lui Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, cei care conduceau destinele fotbalului românesc la acea vreme și care au încurajat nașterea unor legi total neconstituționale împotriva suporterilor.  Demersul a fost unul istoric pentru fenomenul Ultras din România.

FOTO:  Emanuel Titus Iliesi și UTA Media Design









3 comentarii

  1. banateanul ala a lor din galerie cred ca delireaza grav cand spune ca ne o diferenta vizibila de joc intre cele 2 echipe. Daca de la „la 2 pct de un loc direct promovabil cu tot cu rezistenta arbitriilor” vs „una din candidatele certe la retrogradare din liga 2” nu e vreo diferenta pentru el atunci sa nu faca deplasarea ca il vom interna direct la psihiatrie. 8-0 duminca :>

    0
    0
  2. Este un meci care oricum l-ai privi, tot 3 puncte pune in joc. Cum UTA a cam risipit puncte acasa, la meciul cu Poli nu e cazul sa ne mai gandim la asaceva. Doar victoria este necesara si dorita, pentru ca UTA are inca ganduri, declarate de promovare. Intre cele doua echipe exista o clara diferenta de valoare si experienta, in favoarea aradenilor, dar punctele se vor juca pe teren, nu vin d la sine. UTA trebuie sa inteleaga serios ca nu e cazul sa mai existe 0-1, pe terenul ei, in prima repriza. Succes !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button