Arhivă articole

Prelungirile au condamnat echipa ex-ului Araujo: Univ Goldiş ICIM Arad – CSM Satu Mare 69-67


Cu multă suferinţă s-a născut cel de-al doilea succes stagional pentru Univ Goldiş ICIM Arad. Duelul fetelor lui Stacey Nolan cu CSM-UL din Satu Mare al lui Jose Araujo a avut nevoie de prelungiri pentru a fi stabilită învingătoarea. Aceasta a fost echipa „galben-albastră” la capătul unui joc echilibrat, în care nici una dintre formaţii nu a cedat prea uşor.

De data aceasta Aradul a fost superior adversarului la aruncările de la distanţă, procedeu slab de tot până acum când vine vorba despre arădence. Iar la final acel statistic 60% faţă de doar 11% al sătmărencelor avea să fie decisiv.

În primul sfert, Hadzovic şi Stroman au fost în prim-plan pentru un avantaj de 3 puncte. Oaspetele aveau să revină până la pauza mare, în special pe mâna lui Reed şi Tavic și conduceau 31-29. Se repetă scenariul şi în partea a doua. Mc Guire este responsabilă cu punctele pentru Arad, într-un sfert trei de vis, cu doar 12 puncte încasate de gazde. Pentru că Nagy e peste tot la recuperări, iar Pasic arată că nu degeaba este o tânără apreciată în Serbia şi nu numai. Cu 8 puncte avans te gândeai că Aradul îşi poate pune la mezat victoria. Nu a fost să fie, pentru că au urmat 10 minute execrabile, în care apărarea sătmăreană a funcţionat perfect. Mai mult, cu aceeaşi Reed în mare formă, plus Laza, CSM-ul duce meciul în prelungiri, deşi ambele combatante au avut 90 de secunde la dispoziție pentru a încheia conturile, fără succes însă. Şi urmau prelungirile.

Presiunea şi-a spus cuvântul şi primele puncte din extra-time au venit abia după 1 minut şi jumătate, cu Pasic la libere. Whittington a replicat, după care imediat Hadzovic, cu probleme medicale la „catastif”, pune de o triplă: 64-61. Reed reduce, începe o nouă sarabandă a ratărilor de ambele părţi şi cea care sparge monotonia este (cine alta?) decât Brankica Hadzovic, cu o nouă triplă, 67-63 (min. 44). Olah aduce tabela la 67-65, din libere, lui Hadzovic îi tremură mâna la a treia încercare consecutivă de la distanţă şi cu 24 de secunde înainte de final Reed egalează la 67. Atacul Aradului trebuie să se încheie decisiv. Şi când mai erau 3 secunde Reed face fault, Hadzovic e la libere, marchează cu multă lejeritate, Tavic încearcă imposbilul, dar nimic nu se mai schimbă.

Aradul obține victoria, una muncită, transpirată până la extrem, dar meritată. În plus, fetele lui Nolan au fost mai inteligente în această seară decât adversarele. Iar americanul e un antrenor bun.

Univ Goldiş ICIM Arad – CSM Satu Mare 69-67 (19-16, 10-15, 22-12, 8-16, 10-8)

Formații și marcatoare:

Arad: Hadzovic 20 (3×3), McGuire 15 (1×3), Pasic 14 (1×3), Stroman 13, Karakasevic 4, Nagy 2, Mercea 1. A mai jucat: Demeter

Satu Mare: Reed 14, Olah 14 (2×3), Whittington 10, Batey 8, Tavic 8, Baltic 7, Laza 4, Pop 2.

FOTO: baschetarad.ro

0
0


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.