Fotbal judetean

Planuri mari la Păuliș: Echipă de primele locuri și reabilitarea bazei sportive. Lăcătuș: „Gata cu jumătățile de măsură!”





Caracterul  muncitor, sufletist, al lui Dănuț Mițiți s-a potrivit ca o mănușă la Păuliș, unde fotbalul s-a aflat în mare suferință în ultimii ani. Fără a beneficia de condiții  deosebite sau cel puțin nu la nivelul altor prim divizionare județene, fostul mijlocaș al celor de la UTA sau ACU a creat un grup ce pune destule probleme și are o marjă mare de progres.

Până în ultima etapă a turului, formația din Podgorie a fost a șaptea forță a Ligii a IV-a Arad, imediat după acel Top 6 format din echipă cu pretenții și investiții pe măsură. Înfrângerea la limită sosită în minutul 86 în derby-ul cu vecinii de la Lipova, coroborată cu succesul Șimandului, a făcut ca păulișenii să fie cei care impart exact în două ierarhia până la primăvară. „La ce condiții am oferit și posibilități am avut în această primă parte a clasamentului, suntem mulțumiți de parcursul echipei. Să nu uităm că nu ne bazăm pe fotbaliști cu nume, dar s-a compensat cu multă muncă, dăruire și unitate a grupului. Ne considerăm norocoși că-l avem la Păuliș pe Dănuț Mițiți, un băiat ce știe mult fotbal, care pune suflet și, pe deasupra, mai ajută și din teren echipa. Nu i-a fost teamă să promoveze o serie de copii din localitate, a avut și are răbdare cu ei, iar rezultatele încep să se vadă. Din primăvară, noi, ca și conducere, sperăm să-i susținem eforturile prin cel puțin două-trei achiziții pe posturile cheie, în așa fel încât să încercăm să mai urcăm un loc-două în clasament. De plecat nu pleacă nimeni”, spune Florin Lăcătuș, președintele „alb-albaștrilor”.

lacatus

Tot ca și un mini-obiectiv pentru campania de primăvară este creșterea în valoare și încredere a juniorilor localnici. „Belei, Gugeanu, Culda și portarul Jurj sunt cei mai promițători tineri ai noștri, dar mai vin și alții din spate. Suntem conștienți că fără a investi încredere în schimbul de mâine am bate cumva pasul pe loc. Noi am dori să-l ținem lângă noi și pe Asandului, dar dacă el își va dori să joace la o formație care îi oferă condiții mai bune nu ne putem opune. Vom încerca să-i mărim salariul, dar chiar și așa e greu de crezut că putem concura cu Lipova, de exemplu, care – din câte am înțeles – îl dorește chiar din această iarnă. Sigur, cei de la Lipova nu vor mai lua jucători de la noi după bunul lor plac, căci ne-am învățat minte și ne-am acoperit cu contracte, dar, repet, dacă băiatul vrea să plece nu-l putem ține cu forța”, a adăugat șeful Păulișanei.

Lăcătuș mai anunță investiții și în infrastructură, bazându-se în acest sens și mai ales pe implicarea autorităților locale. „ Gata cu jumătățile de măsură la Păuliș. Din vară, avem un primar nou la Păuliș, în persoana domnului Ioan Turcin, care ne-a promis tot sprijnul. De aceea, în curând, vom începe reabilitarea bazei sportive. Vom cosmetiza gazonul, vom lucra și la vestiare și vom acoperi tribunele. Avem șansa că suntem aproape de Sâmbăteni, unde intenționăm să jucăm până ne punem la punct cu baza sportivă. Dar, avem promisiuni și de doi-trei sponsori noi și, împreună cu Primăria, eu zic că vom mări bugetul cubului. Din vară vom încerca să facem un lot de primele 4-5 locuri în clasament”, a încheiat președintele celor din Păuliș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button