UTA Arad

Contra Forestei, UTA revine după aproape o lună de zile acasă cu șansa de a ierna pe loc promovabil: „Mulțumiți, dar nu vrem să ne oprim aici!”





„Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc încheie unul dintre cei mai buni ani calendaristici din istoria participărilor în liga secundă. În vară, echipa arădeană a fost la 180 de minute de o mult dorită revenire în elită, iar după meciul de mâine ar putea fi, cel puțin până la primăvară, pe unul dintre locurile ce înseamnă promovare directă în Liga 1. Contra Forestei Suceava, arădenii joacă din nou acasă, și tot pe „Motorul”, după o lună fără două zile, când se făceau de râs cu gazonul mocirlos în derby-ul cu ASU Poli. Pentru dimineața zilei de duminică e de așteptat ca terenul să fie în mare parte înghețat.

Exceptând deplasarea de la Satu Mare, UTA cu Laurențiu Roșu la timonă a adăugat mereu puncte în clasament. Unul singur după derby-ul cu ASU Poli, dar și alte 18 ce au purtat-o spre înălțimi, aproape de echipele aflate pe locurile direct promovabile. Ar fi păcat dacă ascensiunea nu ar fi completată de un nou succes, deși Foresta Suceava e un adversar redutabil. Ne bucurăm că am reușit să ajungem pe locul 3, după o perioadă petrecută pe la mijlocul clasamentului. Suntem mulțumiți, dar nu vrem să ne oprim aici. Dorim să continuăm victoriile și să mai urcăm dacă se poate. Suntem conștienți că nu va fi ușor. Dumincă, întâlnim o echipă ce s-a despărţit de doi jucători importanți (n.a. Matei și Avram), dar care și-a revenit câștigând ultimul meci de campionat, 4-1 cu Tărlungeni. Am studiat adversarul și vă pot spune că aduce mulţi jucători în preajma mingii şi recuperează mult pe benzi. Au şi doi fundaşi centrali înalţi, dar și un <<închizător>> puternic, care pot pune probleme în atac, la fazele fixe. E drept, Foresta are şi slăbiciuni, dar e periculoasă, nu vom avea meci uşor” – a mai spus Roșu vis-a-vis de adversarul de peste două zile al „Bătrânei Doamne”.

Dincolo, deși nu au ca obectiv declarat promovarea, moldovenii ar dori să revină acolo unde au fost pe la mijlocul turului. Pentru asta, însă, ar trebuie să dea lovitura la Arad, deși antrenorul lor nu privește cu ochi răi nici remiza.   „Chiar dacă UTA-ei îi va lipsi Curtuiuș, un atacant bun și experimentat, există destui fotbaliști care ne pot pune probleme. Au dat destule goluri în ultimele etape, dar echipa arădeană în ansamblul ei e una puternică. A demonstrat-o și anul trecut cu Nagy pe bancă, o face și acum, are și tradiția de partea ei, este clar că-și dorește să ajungă în Liga 1. Mai cred că va fi motivată și de posibilitatea de a sta pe loc promovabil până la primăvară, dar ne dorim la fel de mult un rezultat pozitiv. Acesta poate și egalul, deși nu pornim cu gândul acesta. Ne propunem să câștigăm etapă de etapă, mai rămâne să și putem”, ne declara în urmă cu trei zile Cristi Popovici.

Dacă UTA, pe lângă Marius Curtuiuș (suspendat), l-a mai pierdut și pe Norbert Polgar (accidentat), Foresta Suceava vine la Arad fără patru dintre fotbaliștii din lotul cu care a început campionatul. Este vorba despre ex. brașovenii Matei (chiar golgheterul la zi al echipei) și Avram, trimiși la plimbare după terminarea turului, dar și Mihălcioaie și Aeroaiei (accidentați).

Chiar dacă biletele din pachetul comercializat la derby-ul cu ASU Poli, clubul UTA mai pune în vânzare tichete chiar la stadionul „Motorul”, înainte de meciul ce începe la ora 11 și va fi transmis pe Digi Sport1 și Dolce Sport1. Probabil, mulți dintre spectatorii meciului cu teamul lui Brîndescu nu vor ieși din case și la partida cu Foresta și ar fi anormal ca persoanele care doresc să vadă pe viu ultimul meci al anului pentru arădeni să nu aibă acces pe arena din Aradul Nou.

Formații probabile:

UTA: Miron – David, Manea, Gligor, Burlă – Strătilă, Chindriș, Tănase, Andor – Copil – Petre.

Foresta: Niga – D. Bălan, Masella, D. Lung, Căinari – Vl. Stănescu, Dumitriu, Cerlincă, Drugă – Bg. Rusu, Bujor.

Arbitri: Denis Haidiner (Hunedoara) – Raul Ghiciulescu (Lugoj), Petrică Cîmpeanu (Cluj). Rezervă: Dorin Voina (Reșița)

Observatori FRF: Zaharia Ciev (Timișoara) și Dumitru Paraschiv (Drobeta Turnu Severin)

FOTO: Ciprian Petcuț









3 comentarii

  1. Va fi o presiune foarte mare pe baieti, se poate ocupa locul 2 direct promovabil pentru prima oara in acest sezon , si exact dupa ultimul meci al anului . Acum se va vedea taria de caracter a echipei . HAI UTA !

    0
    0
  2. Sânge și sudoare.. fără 3 puncte nu ieșim de pe teren.

    Știe cineva numele fruierașului de mâine ? Băieții de la FRF nu s-au obosit să-și actualizeze site-ul.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button