18/10/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Lumea fotbalului arădean în stare de șoc: Damian Șoltezs s-a stins în această dimineață la 31 de ani

Exact acum o săptămâna și-a făcut analizele fiindcă nu se simțea tocmai bine și i-au ieșit ceva pete pe corp. Marți, primea vestea ce l-a lovit în moalele capului, fiind diagnosticat cu o boală gravă. Familia, prietenii, cunoscuții s-au mobilizat rapid, au făcut și o pagină de susținere pe Facebook. Damian Șoltezs avea rapid nevoie de transfuzie de sânge, însă  o problemă suplimentară la sistemul nervos, apărută pe fondul veștilor proaste primite de la medici, l-au conectat la aparate. De vineri este internat la Timișoara, iar azi, în jurul orei 11,30, a pierdut lupta cu moartea.

„Suntem șocați. În urmă cu 7 zile știam că-și face ceva analize, dar nu ne gândeam niciodată că starea sa de sănătate e atât de gravă. Miercuri, am mai vorbit cu el, părea ceva mai optimist, dar apoi a căzut la pat și, din păcate, azi a plecat dintre noi. O să facem tot posibilul să-i ajutăm cum putem familia, fetița, soția…Trăim un coșmar din care, parcă, nu ne mai trezi”, ne-a mărturisit Lucian Ciba, antrenor și jucător la Voința Macea, ultima echipă a lui Damian Șoltezs. Chiar dacă nu a avut în carieră decât formații din ligile din județ ca: Frontiera Curtici, Sebiș II, Dezna, Buteni, Atletico și Turnu, Damian era cunoscut și apreciat în lumea mică a fotbalului arădean de amatori.

Fratele său, nimeni altul decât Paul Șoltezs, fostul goalkeeper al Sebișului în Liga a 3-a (ultima oară la Sântana) era pe drum spre România când a aflat crunta veste. Paul plecase la muncă în Corsica pentru un trai mai bun, iar peste câteva zile își va conduce pe ultimul drum fratele, la numai 31 de ani.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

0
0
%d blogeri au apreciat: