Fotbal judetean

Sezon de tranziție la Ineu, principalii câștigați – junorii! Palade: „O altă perspectivă din sezonul următor”





Deși și-a câștigat dreptul de a evolua și în stagiunea 2016-2017  în campionatul Ligii a 3-a, CS Ineu a făcut un pas înapoi. Finanțatorul clubului și autoritățile locale au căzut de acord că investițiile în baza materială primează, iar Cristi Sculici s-a dus cu echipa sa în primul eșalon județean.

Fiindcă rămăseseră fără câțiva jucători importanți, cu experiență, mai precis Mitrea, Bier și Huțanu, plus juniorii Ciocan și Clej care au fost direcționați spre Sebiș, zărăndanii nu s-au regăsit deloc în debutul campionatului. Până în etapa a 11-a, „alb-albaștrii” au pus la păstrare un singur punct și păreau candidați la retrogradare. Au urmat trei succese din cinci posibile și situația s-a mai dres cât de cât. „Când pierzi fotbaliști importanți dintr-un grupă ce a făcut treabă bună într-un eșalon superior și-i înlocuiești doar cu copii te poți aștepta la orice. Pe un fond de neîncredere, puținii jucători cu experiență au fost puțin afectați la capitolul moral, așa că formarea unui nou grup, a unei echipe în adevăratul sens al cuvântului, a durat ceva timp. În plus, se știe că atributul jucătorilor tineri e inconstanța. Am avut destule meciuri în care am jucat bine pe bucăți, de obicei până la primul gol încasat.  Unul dintre meciurile etalon în acest sens a fost cel de pe terenul Lipovei. Am ratat un penalty chiar înainte de pauză la 0-0, după care aveam să încasăm nu mai puțin de 7 goluri într-o singură repriză. Pe finalul turului ne-am găsit echilibrul, am crescut ca și grup, iar dacă mai erau două-trei meciuri de jucat sigur am mai fi făcut puncte”, consideră Adrian Palade.

Plecând de la lipsa de rezultate ale echipei, președintele Ineului le cere răbdare iubitorilor sportului rege din orașul de pe Crișul Alb. „Este un sezon de tranziție convenit de autoritățile locale, respectiv domnul primar Călin Abrudan și patronat, ca să spun așa. Marea parte a investițiilor vor merge în reabilitarea stadionului și baza sportivă din Unitatea Militară. Îi rugăm și pe suporteri să înțeleagă acest lucru, mai ales că principalii beneficiari sunt copiii din oraș sau din zonă. Sunt destui jucători între 14 și 17 ani care au bifat deja destule minute într-o competiție a seniorilor destul de tare și, vă pot spune, că se observă creșterea din jocul lor. Și sunt produsele clubului nostru sută la sută. De fapt, am ajuns să avem câte o grupă de copii și juniori la fiecare categorie de vârstă, grupele Academiei Brosovszky, multe dintre ele cu rezultate bune”, a mai spus șeful Ineului.

În retur, Ineul își propune să urce în clasament, iar pentru asta pregătește câteva achiziții. „Exceptându-l pe Zdrențan, pentru care ne bucurăm că ajuns la UTA, cu posibilitatea de a debuta chiar și în Liga a 2-a, ne menținem lotul de jucători. În plus, pe Vasile Mașniță îl vom avea din nou full time la echipă. Apoi, vom aduce cel puțin trei jucători, dar nu bătrâni. Undeva între 23-26 de ani, în așa fel încât să poată progresa și mai mult, odată cu echipa. Din sezonul următor, vom avea o altă perspectivă. Deocamdată, pentru la primăvară ne propunem să ajungem în primele zece echipe, dar nici să ne clasăm mai jos de locul 12”, a concluzionat Adrian Palade.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button