UTA în stagiunea de toamnă: Miron, Gligor și Chindriș au jucat în toate partidele, echipa a făcut făcut 22 de puncte din 27 posibile cu Roșu pe bancă
La jumătatea (plus două etape) stagiunii 2016-2017, UTA stă pe loc promovabil. Numărătoarea inversă până la reluarea pregătirilor e declanșată, iar partea a doua a campionatului ligii secunde e așteptată cu încredere în tabăra roș-albă. Sezonul de primăvară e programat să înceapă pe 25 februarie. Până atunci, o trecere în revistă a ceea ce s-a întâmplat din 6 august 2016, când eșalonul doi a pornit la drum, și până acum.
* Liga secundă a venit într-un format nou, cu 20 de echipe într-o singură serie, față de două serii și play-off / play-out, cum a fost ediția 2015-2016. La Arad era încă proaspătă amintirea celor două baraje de promovare, memorabilul duel cu Dunărea Călărași și apoi cel cu FC Voluntari, când Liga I a fost atât de aproape.
* Față de sezonul amintit, în efectivul roș-alb nu se mai regăseau Botiș (retras), Hlistei (Pandurii Tg. Jiu), Anca-Trip (Olimpia Satu Mare). Noutățile verii: Andor (FC Brașov) și David (Petrolul Ploiești). Lista despărțirilor a continuat, după prima etapă Rus a ajuns în curtea celor de la ASA Târgu Mureș și, după cinci etape în care a înscris tot atâtea goluri, Dennis Man a fost cumpărat de Steaua București.
* Puse în gardă după ce, din postura de nou-promovată, UTA ajunsese să joace cu promovarea în Liga I pe masă, echipele adverse au tratat-o cu multă precauție pe „Bătrâna Doamnă”. Deși s-a ajuns și la retrageri (Șoimii Pîncota și ACS Berceni) iar câteva echipe din subsol nu și-au găsit cadența, a fost destul echilibru în liga secundă.
* După debut pe teren propriu cu egal, trupa arădeană a bifat o serie de trei victorii la rând. Din nou remiză acasă, cu Mioveni, înfrângere la Brașov după un meci cu decizii discutabile de arbitraj, apoi a urmat o nouă triplă de succese.
* Prima parte a lunii octombrie a venit însă cu trei înfrângeri – două în campionat și una în Cupa României. Conducerea clubului și antrenorul Roland Nagy și-au strâns mâna după trei ani, iar Laurențiu Roșu a devenit șeful băncii tehnice.
* Fostul internațional a avut parte de o primă experiență dură, înfrângere la Satu Mare, meci jucat timp de 81 de minute în inferioritate numerică. De-atunci însă, UTA a mers excelent, reușind o serie de șapte victorii, între care s-a intercalat egalul cu Timișoara.
* La momentul tragerii acestei prime linii, bilanțul e pozitiv. Echipa noastră depinde doar de ea în lupta pentru promovare, locul doi ducând direct pe prima scenă. Numele UTA-ei se regăsește și în topul golgeterilor: Adrian Petre, cu 18 goluri, e în fruntea celor mai buni marcatori. Tot atâtea goluri au semnat și Hadnagy (Sf. Gheorghe) și Chiprliu (Juventus), cu mențiunea că arădeanul a înscris de două ori din penalty, iar ceilalți doi au punctat din lovitură de pedeapsă de trei respectiv opt ori. La toate se adaugă cifra 0 în dreptul datoriilor, faptul că pentru prima dată în istorie UTA a aliniat trei echipe de seniori (Liga II, Liga III și Liga IV), dar și obiectivele îndeplinite la Centrul de Copii și Juniori.
STATISTICĂ
Linie de clasament: 19 meciuri – 12 victorii – 3 egaluri – 4 înfrângeri – 33 de goluri marcate – 21 primite – 39 de puncte.
Rezultate din etapele I – XXII: Etapa I, 6 august UTA – CSM Râmnicu Vâlcea 2-2 (pentru UTA au marcat Man, Curtuiuș); etapa II, 13 august Foresta Suceava – UTA 0-2 (Man, Petre); etapa III, 20 august UTA – Dacia Unirea Brăila 3-0 (Man 3); etapa IV, 27 august Metalul Reșița – UTA 0-1 (Petre); etapa V, 3 septembrie UTA – CS Mioveni 0-0; etapa VI, 9 septembrie FC Brașov – UTA 3-2 (Curtuiuș, Petre); etapa VII, 17 septembrie UTA – Șoimii Pîncota 6-0 (Curtuiuș, Petre 4, Jorza, rezultatul a fost omologat cu 3-0 pentru UTA după retragerea Șoimilor, marcatorii și-au păstrat golurile); etapa VIII, 20 septembrie Luceafărul Oradea – UTA 0-1 (Petre); etapa IX, 24 septembrie UTA – CS Afumați 2-1 (Petre, Strătilă); etapa X, 1 octombrie Sepsi Sf. Gheorghe – UTA 4-1 (Curtuiuș); etapa XI, 8 octombrie UTA – Juventus București 0-1; etapa XII, 16 octombrie Olimpia Satu Mare – UTA 3-0; etapa XIII, 22 octombrie UTA – Dunărea Călărași 2-0 (Curtuiuș, Petre); etapa XIV, 30 octombrie Unirea Tărlungeni – UTA 2-4 (Copil, Manea, Petre, Chindriș); etapa XV, 6 noiembrie UTA – Academica Clinceni 3-2 (Petre 2, Andor); etapa XVI, 13 noiembrie UTA – ASU Poli Timișoara 1-1 (Andor); etapa XVII, 19 noiembrie CS Balotești – UTA 2-4 (Petre 4); etapa XVIII, 23 noiembrie UTA – ACS Berceni nu s-a disuptat, adversarii s-au retras; etapa XIX, 27 noiembrie Chindia Târgoviște – UTA 0-3 (Curtuiuș, Andor, Petre); etapa XX, 3 decembrie CSM Râmnicu Vâlcea – UTA 0-1 (Copil); etapa XXI, 12 decembrie UTA – Foresta Suceava 1-0 (Andor).
Jucători folosiți și topul prezențelor:
Bogdan Miron 1800 de minute – 20 de meciuri
Alin Gligor 1755 minute – 20 meciuri
Marius Chindriș 1652 minute – 20 de meciuri
Marius Curtuiuș 1576 minute – 19 meciuri
Alexandru Manea 1507 minute – 18 meciuri
Bogdan Burlă 1481 minute – 18 meciuri
Sorin Strătilă 1398 minute – 18 meciuri
Adrian Petre 1333 minute – 17 meciuri
Ionuț Tănase 1171 minute – 16 meciuri
Alexandru David 1134 minute – 15 meciuri
Cristian Andor 1100 minute – 19 meciuri
Dumitru Copil 1009 minute – 19 meciuri
Norbert Polgar 662 minute – 9 meciuri
Amir Jorza 556 minute – 14 meciuri
Richard Filaret 469 minute – 9 meciuri
Dennis Man 420 de minute – 5 meciuri
Cristian Costin 182 minute – 8 meciuri
Vlad Michel 173 de minute – 5 meciuri
Paul Copaci 90 de minute – 1 meci
Ciprian Rus 60 de minute – 1 meci
Albert Stahl 43 de minute – 3 meciuri
Darius Covaci 31 de minute – 5 meciuri
Daniel Celea 24 de minute – 1 meci
* Din lotul lărgit au mai făcut parte, fără a intra în teren: Alexandru Barna, Răzvan Stanciu, Rafael Iuga
Goluri: Petre 18, Curtuiuș 6 goluri, Man 5, Andor 4, Copil 2, Jorza, Strătilă, Manea, Chindriș
Cartonașe galbene: Manea 8, Curtuiuș 4, Petre 2, Burlă 4, Strătilă 4, Chindriș 3, Copil 3, Gligor 3,Tănase 2, David 2, Andor 2, Jorza 2, Filaret 2, Vlad 2, Polgar 2, Costin, Covaci, Miron
Cartonașe roșii: Tănase 2, Petre, Curtuiuș, Burlă
uta-arad.ro
FOTO: UTA Media Design și Ciprian Petcuț
Acum ca a venit la FCSB Gnohere ,Alibec si cat de curand va apare si Florin Tanase, ce sanse mai are in situatia aceasta DENNIS MAN sa joace !!! Sanse ZERO !!! Mai bine ar face JIJI sa il imprumute la echipa lui de bastina UTA. ca, acest tanar talentat sa joace pt. ca altfel se va pierde si este pacat de el.
Corecta parere nelu Targoviste, Man pare sa-si fi pierdut sansa de a se afirma la Steaua, sau cum se va numi. Cit despre subiect, de baza sint cei care au jucat minim 15 meciuri. Ca de obicei, apararea a fost stabila, cu mici varitii, unele facute de eliminari si accidentari. Este absolut obligatoriu o solutie de rezerva, la Gligor si Manea, adica aducerea unui stoper, cam de aceiasi valoare. La fel, daca se intampla ceva cu Chindris va fi jale si la mijloc, Copil si Andor sint mai mult ofensivi, decit inchizator, iar cu junior acolo nu este bine. In atac, linga Curtuius si Petre mai trebuie un atacant. Sint curios sa vad cum gandeste conducerea UTA, care mereu asteapta ultima clipa, pentru ales jucatori Au fost inadmisibil de multe cartonasii rosii, in 5/20 meciuri am avut eliminat, si , culmea, nu a fost vreun aparator, care sa fie pus in situatie dificila. In general o conducere responsabila ar trebui, daca isi doreste promovarea, sa aiba transferurile facute,la momentul inceperii pregatirii,cel putin la plecarea in Spania. Altfel , bajbaiala, ne va arata , fie indecizie, fie lpsa de vointa si posibilitati. Succes UTA
UTA. noastra , are o mare sansa de a promova in liga1, depinde numai ce transferuri va face ROSU pe posturile vulnerabile ale echipei si bineanteles depinde foarte mult de AUTORITATILE LOCALE cat de mult se v-or implica si cred ca ar fi cazul sa se trezeasca pt. ca UTA. sa revina acolo unde ii este locul si unde multi oameni cunasatori de fotbal din toata tara o v-or acolo unde a fost dintotdeauna,in liga1 !!! Trezirea domnule Falca si implica-te mai mult la aceasta echipa fanion a Aradului . Stiu ca sunte-ti din Brad si nu prea aveti asa de mare interes pt. ca nu va place fotbalul,dar totusi faceti un efort pt. ca se merita sa ajutati un asemenea mare brand de care nu multe echipe din tara se bucura !!! UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA !!!
E bine,dar cu cele 9 ouncte pierdute acasa,UTA era fara probleme pe locul 1.Asa lupta pentru promovare e discutabila,brasovenii fiind pericolul nr.1Atacantul dorit de Rosu sa fie precum a fost buzoianul Leonida Nedelcu cand evolua la UTA !Poate acea fosta gradinita din partea dreapta a stadionului Neuman,incurca marirea peluzei si cel ce o doreste s-o faca policlinica ar trebui sa-si abandoneze intentia….,auzi d-le Ghe.FALCA !Hai UTA !
Citind presa, am gasit citeva informatii despre ce ar vrea UTA sa aduca, in perioada asta : ca si atacanti se tatonreaza cu Gaz Metan Medias pentru Cristian Gavra ( aradean, trecut si pe la Viitorul, lui Hagi, care se pare este dupa o accidentare cu operatie ) si Andrei Predescu, iar de la Botosani se intereseaza de Andrei Herghelegiu, fost pe la U Craiova. Ca aparator se pare ca utistii au fost impresionati de Denis Ispas, de la Targoviste (23 ani).. Pacat se constata ca la UTA nu se doreste su un mijlocas, cu tehnicitate. Pina la urma de la dorinta,…la putinta, calea este lunga. Oricum sint destui jucatori liberi, eu nu as elimina pista cu Man ( ca imprumut), iar despre Hlistei si Rus, care de la echipele lor nu au primit bani, nici cit le-a dat UTA.