Alte sporturi

Atleții cer demisia lui Meszar din fruntea DJST: „Nu reprezintă toate sporturile, uită că sportivul și antrenorul anului 2016 sunt din atletism”





Cum era de așteptat, destinația arenei „Gloria” începând cu această primăvară deschide un așa-zis conflict între atleții arădeni și cei care aduc (și) fotbalul la Bou’ Roșu. În bătaia „puștii” au intrat după participarea la conferința de presă de ieri Primăria, reprezentată de vicele Călin Bibarț și Alexandru Meszar.

Întruniți într-o primă ședință a anului 2017, o parte dintre membrii Asociației Județene de Atletism Arad și-au manifestat îngrijorarea și nemulțumirea de decizia luată unilateral de instituția de la kilometrul zero, privind darea în folosință a stadionului Gloria pentru două luni de zile și echipei de fotbal UTA. Aceștia, mai precis Ioan Marconi (președinte), Constantin Miclea (vicepreședinte), Traian Magheru, Decebal Spânu, Zoltan Szabo, Ionel Oprea, Pavel Suslak, Lucian Donțu și Olivia Brosovszki, se simt dați la o parte, tratați cu indiferență, în condițiile în care susțin că știu cel mai bine ce stricăciuni, respectiv „găuri” financiare din banii publici ar putea apărea odată cu amenajarea tribunelor și intrarea în peisaj a fotbaliștilor.

Demontarea cuștilor pentru aruncarea greutății – una dintre problemele majore

Este clar că stadionul Gloria nu va fi omologat de Fdererația Română de Fotbal având „plantate” în spatele celor două porți, aproape de liniile de aut și colțurile terenului, cele două cuști destinate aruncătorilor cu greutatea. Atleții susțin că în momentul în care cele două cuști se demontează, arena își pierde omologarea pentru competițiile internaționale. „În primul rând, odată dezasamblate și depozitate prin nu știu ce hale, ansamblele ce compun acele cuști se deteriorează. S-au dat pe ele aproximativ 35 de mii de euro din banii arădenilor. În plus, pierdem omologarea pentru competițiile oficiale, iar costurile unei omologări în atletism sunt mari pentru țara noastră, în jur de 10 mii de euro. Mai sunt și cheltuielile cu reprezentantul Federației Internaționale, ce înainte de Cupa Europei la Aruncări Lungi a stat două săptămâni la Arad, pe cheltuiala noastră, numai pentru a omologa terenul de aruncări. Se adună zeci de mii de euro dintr-un foc din banii arădenilor, ce ar putea fi folosiți în alte scopuri”, spune Constantin Miclea, antrenor și vicepreședintele Asociației Județene de Atletism. Clujul și Piteștiul sunt celelalte două orașe din țară ce au stadioane omologate pentru competițiile oficiale de atletism.

„Gazonul, inutilizabil pentru fotbal”

…susține Ioan Marconi, președintele Asociației Județene de Atletism. „Crampoanele fotbaliștilor intră ca brânza în acest gazon, nu văd cum vor putea evolua ei în condiții normale. Dacă se decopertează primul strat, sub el e pământ nivelat, așa cum ați văzut la începutul anului trecut pe CSȘ Gloria, în Subcetate. Nu văd cum într-un timp atât de scurt, echipa UTA va avea parte de o suprafață de joc cât de cât bună, ca să-și poată facă treaba pentru care schimbă, practic, terenul. Și am mai observat că s-a mai vorbit despre conviețurire atleți – fotbaliști. De acord, dar să nu-mi spuneți că în momentul în care fotbalul ajunge pe Gloria, aruncătorii de greutăți mai pot să-și facă antrenamentele, riscând să facă găuri în gazon”, spune dr. univ. Ioan Marconi.

Unde vor apărea 2000 de locuri fără să fie afectată pista de atletism?

…este o altă întrebare pe care atleții arădeni ar dori răspuns din partea Primăriei sau a firmei care se va ocupa cu montarea tribunelor pentru susținătorii echipei fanion a Aradului. „E greu de crezut că vor apărea 2000 de locuri, de scaune, în jurul terenului, fără a fi afectată pista de atletism. Și vorbim despre o pistă de atletism ce a costat o jumătate de milion de euro din banii arădenilor. Cum se va delimita șantierul de lucru, vor afectate antrenamentele noastre?”, sunt alte întrebări pe care le mai pune Miclea.

În ziua meciului cu Sepsi, sunt programate competiții școlare pe „Gloria”

Antrenorii de atletism mai sunt nemulțumiți și de faptul că pe nimeni nu interesează și calendarul atletic în lunile aprilie și mai, când UTA ajunge pe Gloria. Astfel, ar fi aflat că în ziua în care „roș-albii” urmează să o întâlnească pe Sepsi Sfântu Gheorghe (14 aprilie), pe arena de la Bou’ Roșu are loc faza interjudețeană (zona) la tetratlon și pentatlon rezervată elevilor de gimnaziu și liceu (fete și băieți). „Competiția e prinsă în calendarul Ministerului Educației Naționale, nu putem modifica datele cum vrem noi”, punctează și Olivia Brosovszki. Antrenoarea mai ridică și o altă problemă: „Din câte știu eu, fotbaliștii mai fac cel puțin un antrenament, cel oficial, pe gazonul pe care vor juca. De obicei, aceste antrenamente sunt închise, când chemăm copiii la atletism? Asta dacă se face un singur antrenament pe săptămână, dar ne este frică că terenul va fi folosit mai des”.

„Meszar nu ne reprezintă, îi cerem demisia din fruntea Direcției!”

– mai afirmă Constantin Miclea. Având în spate performanța lui Andrei Gag, medaliat cu argint în proba de aruncarea greutăţii la „mondialele” de sală din Portland (SUA) și participant la Olimpiada de la Rio, atleții arădeni spun că ar trebui să fie mai respectați sau în orice caz consultați când se iau decizii ce îi privesc direct. „Nimeni nu ne-a chemat la o discuție prealabilă, ci suntem puși în fața faptului împlinit. L-am văzut pe domnul Alexandru Meszar lângă viceprimarul Aradului vorbind doar despre fotbal, despre ceea ce ce trebuie făcut pentru ca pe Gloria să se joace fotbal la primăvară. Măcar să fi fost la fel de vocal și implicat și când s-au dărâmat cele trei mari stadioane în Arad: Vagonul, Strungul și Telecom. Atât dânsul, cât și iubitorii fotbalului. Eu știu că în calitate de director ar Direcției Județene de Sport și Tineret, domnul Meszar ar trebui să ne trateze egal pe toți. Dânsul uită că Andrei Gag a fost desemnat cel mai bun sportiv al Aradului în 2016 și, de altfel, cel mai bun atlet român al anului trecut, iar antrenorul Ionel Oprea e și el cel mai bun antrenor arădean pe 2016. Cred că meritam măcar să fim întrebați sau consultați cu privire la singurul stadion omologat pentru competiții internaționale de atletism din Vestul țării. Nu reprezintă toate sporturile din Arad, îi cerem demisia din fruntea Direcției”, spune răspicat Miclea.

De ce nu Șiria sau Pîncota?

…e nedumerirea membrilor Asociației Județene de Atletism. Aceștia consideră că pentru 5-6 meciuri oficiale efortul nu era mare pentru UTA și suporterii ei să evolueze la 20-30 de kilometri de Arad. „Chiar nu înțelegem de ce riscăm să stricăm un stadion destinat atletismului, să pierdem zeci de mii de euro, când echipa UTA ar fi beneficiat chiar de condiții mai bune la Șiria sau Pîncota. Domnul Marconi a vorbit despre calitatea gazonului, lucrul cel mai important având în vedere că de un gazon rău fug fotbaliștii de pe Motorul. Mai sunt și tribunele, care nu vor oferi o vizibilitate foartă bună, dar se merge înainte cu această idee ce nu o văd cu adevărat benefică pentru nimeni. Nu cred că pentru un suporter adevărat al UTA-ei, o excursie în lunile aprilie și mai până la Șiria sau Pîncota, stadioane deja omologate pentru Liga a 2-a, ar fi fost o problemă”, a concluzionat Miclea.









24 comentarii

  1. Nu inteleg dece nu mergeti voi la Siria sau la Pincota sa va aruncati acolo greutatile ! Voi si asa nu aveti suporteri ….sa-si dea demisia pt. 7-8 ,,superatleți ” bravo

    0
    0
    1. Dar voi atletii cand ati distrus terenurile din subcetate, dupa un joc de fotbal se poate reface mult mai repede gazonul decat dupa niste competitii si antrenamente de aruncare a greutatilor

      0
      0
  2. Bah, gura mică si scoateti-va palaria de pe cap, ca vine UTA sa joace la voi pe teren. Si dupa aia mereti la Siria sa faceti ture si sa aruncati ciocane. Doua luni nu puteti sa lasati UTA sa joace linistita pt. Liga 1…

    0
    0
    1. Nu putem sa lasam sa joace pe gazon ,dar ii putem lasa sa se antreneze pe pista .Cred ca fotbalisti au distrus destule terenuri ,nu as vrea sa mai distruga inca un stadion.Sunt un atlet care se antreneaza acolo si nu imi scot palaria de pe cap cand vad niste fotbalisti care se antreneaza pe terenul de atletism .Mi se pare o bataie de joc ,voi ar trebui sa fiti onorati ca intrati pe terenul nostru si va lasam sa va antrenati ,niste fotbalisti de …

      0
      0
  3. S-au distrus cele 2 terenuri din Subcetate pentru o competitie de atletism, cheltuielile fiind de sute de mii de euro. Pe Motorul s-au mai platit niste lucrari care nu au rezolvat nimic. Acum cu alti bani si probabil nu putini se vorbeste despre Gloria. Oameni buni nu era normal ca acel stadion de 12000 de locuri , inceput in 2014 , sa fie deja gata?
    Dar asa ne place,sa ne certam unii cu altii, spre usurarea sau chiar satisfactia celor care ne conduc.Restul sunt vorbe.

    0
    0
    1. Voi macar aveti habar ce competitie s-a organizat pe cele doua terenuri?Cand o sa „pupe” cei de la UTA asa competitie?Au fost Campionate Europene de Aruncari de Iarna,deci totusi este ceva pentru un oras ca Aradul sa organizeze un concurs de asa anvergura… si si asa tot va plangeti de bani de organizare…dar de banii care sau castigat de pe urma acestei competitii nimeni nu vorbeste.De ce? Fiecare vede doar raul din orice dar binele nu se vede niciodata oricat ar fi el de mic sau mare.Asa ca ciocu mic cu fotbalisti si mai sustineti si alte sporturi.De ce doar fotbalistii primesc milioane de euro pe an?Voi stiti cat munceste si se antreneaza un sportiv pentru un concurs? Nu nu stiti.Rasplata acestui efort unde este?Voi nu stiti de perioada cand atletii se antrenau pe o pista din pietris si aruncau greutatile pe un teren unde era greu sa si umbli..Asa ca va rog doar putin respect pentru oameni care fac acest sport oricat de multi sau putini ar fii ei,tot Aradul este reprezentat si de noi.

      0
      0
    1. Sa ști că atleții au mai bune rezultate , decât fotbaliști de la UTA .Informeaza-te înainte să vorbești , acești atleți au urcat pe podiumul național și să nu uităm că cel mai bun sportiv din Arad este Andrei Gag , tot un atlet cu participare la Jocurile Olimpice de la Tokyo .Să vedem când o să promoveze UTA in liga I , intrând peste atleți și doar sa ne criticam unii pe alții , mai bine ne vedem fiecare de treburile noastre , iar stadionul Gloria să rămână atletismului ,și nu fotbaliștilor .

      0
      0
  4. !. Atribuirea stadionului Gloria Universitatii V Goldis, nu inseamna ca aceasta arena este destinata( doar) atletismului. Dintre cei din comisia de atletism, doar 2-3 au insemnat ceva in atletimul romanesc, astazi este cam la fel, si cu sportivii aradeni, cam slabuti si numeric ,dar si valoric. Cu alergatoare aduse din tara, la Arad,, sa faca si facultate, cu Gag, singuril atlet cu nume, este o imensa prostie sa spui ca Gloria este Doar pentru atletism. 2 Dl Falca a facut aceasta atribuire. Cum zilnic -stand in zona-vad stadionul el este folosit mai mult de cei mai in varsta, ca loc de sport de placere, 3. Sint de acord ca gazonul de pe Gloria este mai prost ca cel de pe Motorul, acel „drenaj” s-a facut de mantuiala,veti vedea la prima ploaie, sub gazon e nisip. Apoi meciurile se vor vedea de pwe mal, de pe faleza, 2000 de locuri sint greu de facut. UTA va trebui sa aiba in plan si o varianta (Siria sau Pancota) ca sa nu aiba surprize si sa fie in imposibilitate de juca pe Gloria. 4 Chiar si ceeea ce se promite ca se va face pe Motorul este aproape imposibil, intr-o perioada aasa de scurta, in plus accesul, siguranta spectatorilor, spatiile adiacente, ce,e conexe nu vad cum vor fi inghesuite per Motorul. Am o mare neliniste ca mult se promite, putin se va face

    0
    0
    1. LUPTE GRELE ȘI MULȚI ANI AU TRECUT CA SĂ AVEM STADION DE ATLETISM !! NU-L DISTRUGEȚI ! JUCAȚI FOTBAL PE CELE 3 STADIOANE DISTRUSE !!!

      0
      0
  5. Pentru cei care vorbesc despre atletism : ce este atletismul aradean azi ,in afara de Gag si doua alergatoare ? (Gag nu are nevoie de un intreg stadion, pentru aruncari). In plus „in numele atletismului” s-au deistrus cele doua terenuri din Subcetate. UTA nu se muta pe Gloria, are doar nevoie , temporar de o locatie, intre martie si iulie, apoi probabil nu va mai calca pe aici ( desi nu e logic ca stadionul sa nu fie folosit si pentru fotbal). Sa le reamintesc uitucilor de la atletism, ca aici era si un teren de handbal, unde s-au jucat cindva meciuri de prima liga, demolat ?. Aradul are nevoie de arena de atletism , asa cum Pecica ar avea nevoie de o areba de basebal, este o aiureala de idee a primarului, a lui Sandu Ion si a unei Universitati, care a primit destule pomeni de la primarie, In loc sa isi vada de treaba, cei de la atletism protesteaza aiurea pentru ceva care nu li se ia, dar nici nu il merita

    0
    0
    1. Nu trebuie sa reamintesti ‘uitucilor de la atletism’ ,stim noi ce a fost si ce nu pe stadion .Nu cred ca voi stiti in ce conditii ne antrenam inaite sa avem pista de coritan si culoarele pentru aruncarea sulitiei .E logic ca acest stadion sa fie pentru atletism ,e singurul din Arad si al treilea din tara omologat pentru competitii internationale (precum Cupa Europei ) . In Arad sunt nenumarate stadione de fotbal ,sa nu uitam cate au fost distruse din diferite motive ,nu neaparat de fotbalisti .Aradul are nevoie de acest stadion si pentru oamenii care vin la miscare sau sa se relaxeze,dar unii profita de aceasta cauza si in decembrie 2016 a intrat ‘un inteligent’ cu o masina pe gazon si a facut drifutri ,iar ca urmare ,poarta principala este inchisa cu lacat ca sa nu mai poata intra golanii cu masinile pe stadion .De ce nu meritam un stadion de atletism ? as vrea un raspuns .In 5 luni de antrenamente ale fotbalistilor pe terenul de atletism vor provoca mari stricaciuni din cauza crampoanelor .Sa nu imi spuna mie cineva ca de fiecare daca cand se va merge de pe gazon pe coritan jucatorii isi vor da crampoanele jos .Aradul are nevoie de fotbal asa cum are nevoie Pecica de teren de baseball . Ideea a fost buna pentru ca au aflat si alte tari de stadionul de atletism Gloria din Arad si au avut ocazia sa ne si viziteze orasul .Cati fotbalisti din Europa au auzit de UTA? ,o echipa buna acum multi ani ,dar acum joaca fotbal ca si cum joaca copii in curtea scolii .Nici nu meritati sa va numiti fotbalisti ,ati ajuns sa ne dati afara de pe terenul nostru.

      0
      0
  6. Aradul a fost un oraș eminamente iubitor de fotbal..Pe primele locuri in ceea ce privește sporturile iubite de arădeni ar fi așa: locul 1 fotbal, locul 2 fotbal, locul 3 fotbal, după aceea vin alte sporturi, dar nici intr-un caz atletism, ci probabil baschet care a adus titluri la Arad atât la fete cat și la băieți!

    0
    0
  7. Propun celor de la sport Arad să facă un sondaj aici daca vizitatorii acestui site sunt de acord că UTA sa joace temporar pe Gloria

    0
    0
  8. @Denis vorbesti despre : „culoarele pentru aruncarea sulitiei”.nu prea ai habar, ca sulita nu are ..culuoare…Apoi spui ca ;”…..Aradul are nevoie de acest stadion si pentru oamenii care vin la miscare sau sa se relaxeze,…”- sa fim seriosi, malul de Mures e suficient de lung, perntru…pleziristi. Apoi daca tot are un stadion Aradul ar trebui sa aiba vreo 150 de atleti, la toate disciplinele, eu care stau aproape nu am vazut niciodata „garduri”, sau alertgari de tip stafeta, vad, foarte rar, aruncari de sulita sau disc si alergatori in ritm de alergari lungi. Nu este nevoie de un stadion atribuit EXCLUSIV atletismului pentru a face atletism, si nimeni nu vrea sa (vi) il fure , dar stadionul trebuie sa fie folosit mai aproape de ceea ce ofera el ca si posibilitati. Fotbal se juca aici, nu demult…cind mai traia Gloria .distrusa de …mai mai marele atletismului dl Sandu- ( acum s-a dat la fund, dar care intre timp a distrus si atletismul), Nu din conducerea clubul de atletism il faceau (uniii) pe Maneran …betiv ?

    0
    0
    1. Domnule Ion et company,adevarata problema este la cei care au distrus VAGONUL,STRUNGUL,TELECOM etc… ,fara sa faca alte baze sportive in locul lor !!!,conform legii !!?? Daca mergeti spre vest ,veti descoperii ca orasele mai mici ca Aradul ,au terenuri(baze sportive specifice fiecarui sport ca de exemplu Bekescsaba!) Dar aceasta este o proba de educatie si civilizatie ! S-ar parea ca mai avem de asteptat !?!?
      Daca sunt doar cativa atleti pe stadion este dreptul lor de cetateni ai unei tari europene sa practice acest sport olimpic si sa viseze la Jocurile Olimpice .
      Daca sunt doar cativa pensionari care practica din placere exercitiul fizic ,este dreptul lor sa-l practice in conditii civilizate.
      Speranta noastra este ca numarul ambelor categorii va creste de la an la an !
      Distrugerea acestei baze sportive inseamna… pierderea sperantei si implicit,blocarea drumului spre vest(civilizatie).

      0
      0
      1. Asa este, dar exista padure si parcuri, pensionarii nu au nevoie de stadion. Cit despre „distrugerea bazelor sportive” de vina sintem toti aradenii, carora le place sportul, ca am asistat ( si inca asistam la batjocora, unui domn, care face ce vrea). Acum sintem de ras cu stadionul UTA, cu terenurile din Subcetate, cu promisa baza de pe Campul Linistii. Fara reactie de protest activ, al celor care le place fotbalul nu se va face nimic, nici UTA, nici motorul, nici in Subcetate, nici pe Campul Linistii….

        0
        0
  9. „E usor a scrie ,cand nimic nu ai a spune!”
    Ne punem intrebarea :oare unde au fost toti „vocalii” de azi in urma cu 5-10 ani ,atunci cand stadionul Gloria era parcelat pentru vile de lux(avans de 10-20 de mii de euro)?! In afara de cativa reprezentanti ai atletismului(din poza),care au fost in audienta atat la primarul Gheorghe Falca ,cat si la prefect ,adunand 1000 de semnaturi in vederea depunerii unui memoriu la Presedintie ,Guvern,Parlament,etc.Din fericire ,nu a mai fost cazul !
    Noi nu intelegem de ce nu militati pentru cosntruirea de noi baze sportive (cat mai multe) inclusiv de fotbal .
    Din nefericire ,in ultimii 20 de ani s-au construitmai multe mall-uri si supermarketu-ri

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button