Baschet

Derby dramatic, final fericit: Univ. Goldiș ICIM Arad – CSM Târgoviște 72-69



Chiar dacă nu mai are calitatea și miza de altădată, „El Classico” baschetului feminin românesc nu și-a pierdut din savaroare. Aradul și Târgoviște au oferit un meci cu de toate (răsturnări de scor, prelungiri, eliminări, accidentări și decizii ale arbitrilor ce au nemulțumit ambele tabere) în această seară, pe parchetul Polivalentei de pe Mureș, finalul aducând lacrimi de fericire și optimism pentru „galben-albastre”.

Răsturnările de scor și momentele  cheie au fost laitmotivele serii. La cum au început partida, cu un sec 7-0 după trei minute, dâmbovițencele au dat impresia că vor face legea în „fieful” marii rivale. Dar, încurajate frenetic din tribune de un public nu prea numeros, dar sufletist, arădencele au revenit în joc. Nu au putut întoarce, totuși, roata până la finalul primului sfert, ce s-a terminat cu vizitatoarele în avantaj: 11-14.

Green a înghețat sala cu o „trilă” în debutul actului doi, însă i-a răspuns cu aceeași monedă Hadzovic, acompaniată din apropriere de Pasic. Spre finalul sfertului li s-a alăturat și cealaltă sârboiacă din lot, Karakasevic, iar ICIM-ul intra cu un avantaj important la pauză: 37-30.

Cu un joc bun pe ambele faze, cu o medie ridicată a recuperărilor, dar mai ales cu „trioul” de jucătoare de la sud de Dunăre foarte inspirate și motivate de conaționalul lor, noul antrenor Bogdan Bulj, ICIM-ul a păstrat distanța, ba chiar a mărit-o sensibil.

Ultimul sfert s-a reluat de la 54-42, însă ceea ce părea o victorie facilă era să se transforme într-un coșmar deja trăit de multe ori în acest sezon. Americanca Stroman a confirmat ziua modestă, a greșit enorm atât la construcție, cât și la finalizare, iar când coordonatorul de joc Hazdovic a ieșit defintiv de pe teren pentru 5 greșeli personale, lucrurile se complicau și mai mult. Experimentata Larisa Toma a fost de neoprit sub panou, iar arădencele au făcut eforturi supraomenești să ducă meciul în prelungiri.

Acestea au început la 61-61 și s-a jucat pe muchie de cuțit. Aradul a fost ținută în joc de pivoții săi, Karakasevic și Nagy, iar când a marcat și Stroman, victoria începea să se contureze din nou. Rămasă și fără „arma” Toma (accidentată la gleznă), Târgoviște a cedat defintiv (72-69), iar „galben-albastrele” au încins hora bucuriei pentru punctele ce îi permit să spere la mult dorita calificare în play-offul Ligii Naționale de Baschet Feminin.

Formații și marcatoare:

Univ. Goldiș ICIM Arad: Pasic 17 (2×3), Hadzovic 17 (2×3), Karakasevic 15 (1×3), McGuire 10, Stroman 7, Nagy 6. Au mai jucat: Mercea, Demeter

CSM Târgoviște: Poole 24 (3×3), Toma 18 (1×3), Coker 12, Green 7 (1×3), Virjoghe 6, Fodor 2. A mai jucat: Cosby și Dincă

FOTO: ghidularadean.ro









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button