Fotbal judetean

Aventura lui Drida la Sântana s-a încheiat după o jumătate de an, Istin e – deocamdată – singura noutate





Vicecampioana en-titre a județului nu a mai ținut ritmul fruntașelor și în acest sezon. Fără golgheterul Alex Capătă, plecat la muncă în Germania, sau Cosmin Popa, Unirea Sântana nu a mai avut aceeași constanță în rezulate. Sigur, Crișul și Lipova par a fi la un alt nivel, dar mai e de disputat un întreg retur.

Pregătirea pentru campania de primăvară a început de ieri cu o singură noutate în lot, din rândul seniorilor. Migricel Istin e noul fundaș stânga al „roș-negrilor”, care ar dori să găsească un jucător și pe banda opusă a defensivei. De acolo a dispărut Topac, una dintre disponibilizările „uniriștilor” în această iarnă. Cealaltă este Adrian Drida, căruia – de altfel – nu i s-a prelungit contractul. Revenirea pe gazon a fostului mijlocaș al UTA-ei nu a decurs chiar conform așteptărilor, el fiind deseori accidentat pe parcursul turului.

Ceva sânge proaspăt a mai venit și de la juniori, prin promovările lui Toader, Marc și Diaconu. „Chiar dacă ne mai bazăm și pe câțiva jucători experimentați, am întinerit lotul în acest sezon. Obiectivul rămâne unul dintre locurile 1-5, cu mențiunea că vom încerca să câștigăm fiecare meci. Mai rămâne să și putem, să avem un lot cât mai competitiv, iar în acest sens mai căutăm cel puțin un fundaș dreapta. Speram să-l aducem pe utistul Gabor, dar el a decis să meargă împreună cu alți trei colegi de-ai săi la Mailat. Vom mai încerca să ajungem cât mai sus în Cupă, eventual să câștigăm din nou campionatul de sală, mai mult să ne apărăm palmaresul: cele două locuri 1 și un loc 2”, spune Dinu Donca.

Cu excepția unei săptămâni în regim de mini-cantonament din luna februarie, antrenorul Unirii a programat în rest câte trei ședințe de pregătire pe săptămână. Seria amicalelor va începe chiar sâmbătă, pe „Șega”, în compania „satelitului” UTA-ei, în deschiderea partidei dintre formația lui Laurențiu  Roșu și Lunca Teuz Cermei. Teamul lui Aslău e și el pe lista adversarilor din amicale, alături de Crișul, Felnac sau Nădlac.

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button