Arhivă articole

februarie 2017
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Socodorul a bătucit zăpada de la Arieșeni pentru un retur mai bun: „Sunt sigur că eliminăm problemele de ordin fizic”

Doar trei formații de Liga 4-a au depășit granițele județului pentru pregătirea centralizată de iarnă. Este vorba despre primele două clasate, Crișul (la Băile Felix) și Lipova (Băile Herculane), la care s-a alăturat, oarecum surprinzător, AS Socodor. Formația de pe locul 11 a ajuns duminica trecută la Arieșeni, în județul Alba, acolo unde până azi a avut parte de un strat curat de zăpadă, perfect pentru alergările de anduranță comandate de antrenorul Tiberiu Darazs.

Fiindcă oricum nu au beneficiat de condiții de antrenamente cu mingea pe teren mare (elevii lui Darazs au folosit – totuși – de trei ori sala de sport din stațiune), respectiv clasicele miuțe, socodorenii nu au insistat să-i aibă la dispoziție și pe portarii Vîrzob și Oală. Din motive personale, cei doi, dar și Molcuț Cristea, Prescură și Pîslariu au rămas acasă, iar Mariș a plecat joi seară de la Arieșeni. „I-am văzut pe băieți foarte motivați și încărcați mental, mai ales că unii dintre ei s-au aflat la primul stagiu de acest fel. Fiecare a fost conștient că trebuie să tragă pentru a evita căderile pe care le-am avut de prin minuul 70 în tur. Ori nu aveam puterea să ținem de rezultat, ori să-l întoarcem, iar asta ne-a costat destule puncte. Acum, după aceste șase zile pline de cantonament, cu alergări intinse și ritmate pe zăpadă, sunt sigur că vom elimina problemele de ordin fizic. Deși am avut și jucători care au mai acuzat dureri musculare, ca Zekany, Bibarț sau Sulea, toți au dus pe picioare cantonamentul. Mâine dimineață, vom mai face un ultim antrenament complex, intens și venim acasă. Duminică terminăm acest ciclu săptămânal complet cu amicalul cu UTA Under 17”, ne-a relatat Petrică Crișan.

Președintele Socodorului a anunțat achiziția lui Eugen Deloreanu, fotbalist crescut de Crișul Chișineu Criș. „Mai așteptăm un răspuns final de la Pîslariu, care ni se va alătura 100% dacă nu va fi nevoit să plece iar din țară. În rest, avem lotul complet, mult mai pregătit decât în vară, iar pentru asta trebuie să le mulțumim unor sponsori din Socodor, dar și Primăriei. Fără ajutorul lor nu putea ajunge la Arieșeni, unde am avut toate condițiile, mai puțin, poate, partea de recuperare după efort. Dar, în general contăm pe jucători tineri, care se refac repede, în fiecare dimineață au fost ca noi, gata de muncă”, a adăugat Crișan.

Licker, Maier, Mariș, Gherheș, Bragea, Purtan, Zekany, Fluieraș,  D. Ardelean, Miron, Mako, Bibarț, Sulea, Buia, Steian și Deloreanu au trudit la munte pentru un retur mai bun în culorile singurei formații de Liga a 4-a Arad care nu-și răsplătește deloc financiar jucătorii.

0
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.