Fotbal juniori

Trei echipe arădene au participat la selecția pentru formarea reprezentativei județene Under 14. Oprescu e referent zonal din partea FRFPrintre amicale la toate nivelurile, terenul „Șega” a găzduit ieri și o acțiune de selecție pentru formarea selecționatei județene Under 14 la fotbal. La inițiativa Comisiei de Copii și Juniori din cadrul AJF Arad au participat grupele celor de la UTA, Academia Ladislau Brosovzsky și Viitorul Arad, care s-au duelat între ele timp de 40 de minute.

Fotbaliștii care s-au întrecut în cadrul unor evoluții amicale, însă încrâncenate, pentru obținerea ulterioară a unui loc în selecționată au fost: D. Tărsan, A. Tărsan, C. Grec, A. Kiss, R. Botaș, L. Ana, R. Șerban, D. Jurj, C. Ardelean, R. Ardelean, A. Gavrilaș, D. Burz, V. Petrehele, E. Ohrinciuc, A. Țica și A. Zamă (Academia Brosovzsky), R. Ursoi, S. Onișor, A. Roșca, C. Vulturar, M. Bulzan, M. Merleoiu, A. Pătlăgică, D. Petruț, S. Stoica, R. Rotea, D. Măgulcan, V. Maxim, D. Țambor, M. Andrieș, S. Goian, I. Sterciuc, D. Ciubăncan, P. Andreescu, A. Mocan, L. Lazăr și R. Rigo (UTA), M. Miclean, C. Popa, S. Bortiș, A. Adamcsik, A. Perenyi, A. Narsesvici, M. Goldiș, R. Ristin, A. Welwiovuc, F. Domide, B. Balca, V. Balog, R. Brândușoiu și G. Bărsăuan (Viitorul Arad) dar și Deteșan, de la Progresul Peica și M. Moisa, de șa AS Vinga.

Rezultatele au mai puțină importanță, concluzia unui dintre „selecționeri” fiind următoarea: „Am văzut la lucru aproximativ 50 de copii într-o primă etapă a acestei selecții. Am dori, însă, să ne concentrăm și mai mult pe unele individualități, să le scoatem din echipele în care sunt obișnuiți să evolueze pentru a fi siguri că facem cele mai bune alegeri. O să stabilim cu Gabriel Hărduț, șeful Comisiei de Copii și Juniori din cadrul AJF, o dată la care vom face viitoarea acțiune de selecție”, ne-a mărturisit Radu Mărginean, unul dintre antrenorii desemnați să formeze selecționata Aradului Under 14, alături de Norbert Iozsa.

Un rol important îl are și referentului zonal al FRF, Dan Oprescu, care și-a format cu această ocazie o primă impresie asupra generației viitoare a fotbalului arădean și, implicit, național. Odată formată, selecționata arădeană va participa în perioada următoare la trialurile organizate de FRF în vederea formării lotului național de juniori Under 14.

6 comentarii

 1. Viitorul 2003, adica U 14, lupta acum pentru locul 15(din 16 echipe ) la un turneu din Cluj Napoca. Asta e valoarea fotbalului juvenil in judetul Arad? Nici UTA nu sta mult mai bine la acelasi turneu.

  0
  0
 2. Am postat un comentariu care suna cam asa: Viitorul 2003 (U 14) lupta pentru locul 15 , din 16 echipe , la un turneu de la Cluj Napoca. Nici UTA nu sta mult mai bine , mi se pare locul 10. Si ma intrebam daca asta e valoarea fotbalului juvenil in judetul Arad. Si ,poate mi se pare, comentariul a fost sters. Era ceva jignitor sau pe langa subiect , cand cele 2 echipe au asigurat majoritatea la selectia despre care vorbeste articolul?

  0
  0
  1. intotdeauna primul comentariu de pe un IP se opreste in moderare si trebuie validat manual de catre administratorii sitului …

   0
   0
   1. In final locul 15 pentru Viitorul si locul 9 pentru UTA ( din 16 echipe).Finala disputata intre Timisoara si Suceava..Si cum deseori la faza zonala ii avem adversari pe banateni…

    0
    0
    1. Ai dreptate pe jumătate, Junule. La categoria de vărstă 2003 participarea a fost reprezentată de doar 3 cluburi pentru că de atâtea dispune județul Arad. Nu s-a înscris o alta, nu mai există altă echipă care să dispună de un lot format doar din jucărori născuți în 2003. În legătură cu turneul de la Cluj, la care am participat în ultimii 2 ani, în calitate de părinte, lucrurile stau în felul următor este unul dintre cele mai puternice turnee din țară, cu participare selectă, un turneu premium dacă vrei. Poli Timișoara este campioana en-titre la această categorie de vârstă, Steaua, Juniorul București, CFR Cluj, Tâmpa Brașov și Juniorul Suceava, echipe de final-four (dacă îmi permiți să spun așa) la turneele finale din ultimii ani. Aria de selecție și bazele sportive de care dispun Clujul, Timișoara, Bucureștiul, Academia Hagi fac ca cei mai mulți copii să se îndrepte spre aceste cluburi. Dinamo București s-a format în urmă cu 1 an, a selectat cei mai buni copii din țară, își permit. La Suceava, Vaslui, Baia Mare sau Tg.Mureș nu există concurență, au adunat tot ce este mai bun într-o singură echipă. La Arad nu există decât un teren sintetic, unul la Subcetate și unul la ICRTI, pe care le folosesc doar UTA și Atletico. Iarna trecută a fost înghesuială mare pe pista de la Gloria și în pădure la Ceala. Copiii nu aveau unde să se antreneze cu mingea. Pe lângă asta există o ură de nedescris între echipele arădene, o șicanare permanentă în care totdeauna cei de la UTA sunt favorizați. Nu e permis așa ceva la acest nivel, sunt copii și își pierd motivația pentru care s-au apucat de sport. Dacă ești neutru nu ai cum să vezi aceste lucruri.

     0
     0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button