Fotbal judetean

Puternici și fără golgheter: Voința Mailat – Progresul Pecica 0-5





Mirel Arsene, cel mai bun marcator al Ligii a IV-a a suferit o ruptură partial de ligamente colaterale la genunchiul drept și ratează primele meciuri ale returului. Chiar și fără el, Progresul Pecica nu a avut probleme în a câștiga detașat în „fieful” Mailatului, o formație întărită cu patru tineri utiști, plus Caba, Rancov sau Achim.

Vântul puternic a influențat destul de mult desfășurarea partidei, mai ales că terenul Voinței e în câmp deschis. În schimb, suprafața de joc a fost destul de bună, iar oaspeții, mai omogeni și lucizi la construcție au profitat. Dacă primul gol, marcat de fundașul Dolga în minutul 21 a venit la capătul unei faze fixe pe care defensiva gazdelor nu a reușit să o respingă, punctul de 0-2 (min. 30) a fost extrem de frumos. Drâglă și Wild au combinat pe dreapta, ultimul i-a așezat în spate mingea lui Puie, iar acesta a trimis spectaculos în vinclu. Mateucă îi putea aduce pe „alb-verzi” în joc, dar Brutyo a respins în bară șutul „decarului” gazdelor. Nici finalizarea lui Morariu nu a avut o soartă mai bună, astfel că avantajul vizitatorilor era liniștitor încă de la pauză.

În partea a doua, beneficiind și de ajutprul vântului, pecicanii au controlat total ostilitățile. După exact o oră de joc, Huțanu a scos penalty-ul în fața lui Lazăr, iar Ponta a marcat pentru 0-3. 14 minute mai târziu, Vasilca (foto) a izbutit reușita meciului cu o „torpilă” în vinclu de la 25 de metri, Barabaș rămânând spectator. Scorul final l-a semnat același Angel Ponta și tot de la punctul cu var. De data aceasta, Gabor a comis henț în careu.

Practic, pecicanii nu au făcut decât să confirme partidele bune din perioada de prtegătire, dar și faptul că au făcut achiziții inspirate. „Băieții au alergat la fel de mult din primul până în ultimul minut. Asta le-am și cerut, mă bucur că nu au oprit motoarele nici la 3 sau 4-0. Am și reușit destule faze frumoase, iar golul lui Vasilca e sigur cel mai frumos al etapei, chiar dacă nu le-am văzut pe restul de pe celelalte terenuri. Sunt mulțumit și de achiziții, mai rămâne ca și Mirel (n.a. Arsene) să revină alături de noi și potențialul noastru va fi destul de ridicat”, a apreciat Dorel Mutică la finalul disputei de la Mailat.

Formații:

Mailat: Barabaș – B. Gabor, Cernat, Bălă, Ciucifara – R. Caba (46 Rancov), Al. Lazăr (51 Chepețan), Morariu – Epure, Mateucă, Roșu (46 Ungureanu)

Pecica: Brutyo – Ew. Wild, Dolga, Șiclovan, V. Fritea – Drîglă (84 Koppandi), Vasilca, R. Fritea (81 Petrilă), Huțanu – A. Ponta (84 Hedeșan), Puie (77 C. Gabor).

Arbitri: Alin Deac – Alina Mihoc, Adrian Vasile. Observatori AJF: Leontin Buda, Iosif Lovas









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button