National Sebis

A trecut vremea alibiurilor la Sebiș: „O finală la Deva, primul loc și punctele nu ne mai țin de cald dacă nu începem să câștigăm din nou”





Demonstrația de forță cu Ripensia, din prima etapă a returului, nu anticipa ceea ce va urma la Sebiș. Un singur punct din meciurile cu Reșița și UTA II e prea puțin pentru o pretendentă la promovare, însă și mai alarmant a fost jocul modest prestat în special etapa trecută, în compania tinerei echipe a „Bătrânei Doamne”.

Managerul Călin Cojocaru și căpitanul Gabi Siminic au sunat trezirea toată săptămâna mai ales că mâine (începând cu ora 15), la Deva, Naționalul e așteptată de o formație ce vrea să-i ia locul în vârful ierarhiei. „La Deva jucăm o nouă finală, pe care nu avem cum să o jucăm ca precedenta. Cu UTA II am evoluat execrabil, am intrat pe vârfuri pe teren, am avut o atitudine care, după discuțiile din această săptămână, sunt sigur că nu o mai putem avea în acest sezon. Jucătorii sunt conștienți că locul 1 și cele 31 de puncte nu ne mai țin de cald atâta timp cât nu începem să câștigăm din nou. Asta ne propunem la Deva, împotriva unei formații bune, aflate pe urmele noastre, dar la care nu vreau să mă uit mai mult. Cheia este la băieții mei, ei trebuie să fie la sută la sută din punct de vedere mental și fotbalistic. Până acum, ne-a ajutat și jocul rezultatelor, căci, având la activ doar victoria cu Ripensia, suntem exact în situația din iarnă, adică la două puncte în fața urmăritoarelor. Depinde doar de noi cum vom gestiona restul returului, suntem doar la mâna noastră și așa vrem să rămânem și după deplasarea de la Deva”, a menționat Călin Cojocaru, care susține că are tot lotul valid pentru meciul de la poalele Cetății.

Câștigând 6 puncte din 9 posibile, Cetate Deva pare echipa cea mai în formă din plutonul ce conduce clasamentul în seria a IV-a a Ligii a 3-a. Teamul lui Tănase a pierdut doar la Galda, la limită (0-1), în condițiile în care a rămas în 9 jucători încă din prima repriză. De altfel, unul dintre jucătorii eliminați acum trei săptămâni, Boldea, își ispășește mâine ultima etapă de suspendare, în timp ce portarul Raț e din nou bun de joc. Totodată, Ousmane N’Doye nu a revenit încă din Senegal, iar fostul atacant al UTA-ei, Szabolcs Szekely, este accidentat.  „Este un meci şi un examen important pe care îl abordăm cu un singur obiectiv, victoria. Întâlnim o echipă periculoasă, cea mai ofensivă din serie, cu jucători de calitate. I-am urmărit în ultimele două etape şi pot spune că la Reşiţa au avut o evoluţia bună. Însă, ţinând cont şi de rezultatul din tur (n.a. 6-3 pentru Sebiș), ne dorim victoria şi ca pe o revanşă. Sunt convins că şi jucătorii se vor automotiva, sper să fim inteligenţi  pentru a obţine cele trei puncte. Nu vreau să mă gândesc la calculele promovării, după meci vom discuta şi vom vedea unde ne situăm”, a punctat Viorel Tănase, antrenorul formației aflate pe locul 4 în clasament înainte de această etapă.

Formații probabile:

Deva: Bodea – Jude, Nogo, Agache, Cornea – R. Cristian, Vaștag – Bloj, Făgărășanu, Stoenac – Tecsi.

Sebiș: Fișteag – Rosenblum, Stupu, Basic, Siminic – Suciu, Fuchs – Săulescu, Mihuța, A. Iuga – Velici.

Arbitri: Marius Naidin  – Lucian Tănase (ambii din Pitești), Cristian Ilinca (Craiova).

Observatori FRF: Alexandru Rojneai (Alba Iulia), Virgil Lup (Aiud)









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button