Fotbal judetean

Thriller în zona roșie: CS Ineu – ACS Socodor 3-3





Meci nebun, cu accente dramatice, în acesată dimineață în Țara Zărandului. Fără victorie în retur, combatantele s-au duelat la sânge pentru punctele puse în joc, ineuanii  fiind chiar mai disperați ținând cont de faptul că jucau acasă, iar Socodorul putea fi echipa pe care să o bage sub ei în clasamentul Ligii a 4-a. Au rezultat șase goluri, două penalty-uri și tot atâtea eliminări, iar ca tacâmul să fie complet tabela s-a modificat pentru ultima oară în cel de-al patrulea minut de prelungire.

Foarte deciși să miște – în sfârșit – clasamentul, ineuanii au început ceva mai bine. Și-au dominat teritorial adversarul, ba și-au și creat câteva situații de poartă. Totuși, golul avea să vină în cealaltă poartă, la o fază la care portarul Pușcaș are partea sa de vină. La o acțiune ce nu anunța mare lucru, Molcuț a tras pe jos de la marginea careului și mingea a intrat în plasă. Gazdele au acuzat șocul, iar S. Mako a scăpat singur cu portarul, dar a tras exact în acesta. Scăpați basma curată, zărăndanii au egalat până la pauză. Ciocan a fost faultat în careu de Purtan și Al. Gligor nu a greșit de la punctul cu var.

Actul secund a fost plin de evenimente. În primul rând, Țîrban și-a pierdut capul, l-a înjurat în gura mare pe „centralul” Ardelean și s-a dus direct la cabine. Chiar și în zece, Ineul a găsit puterea să treacă în avantaj, după o acțiune personală a lui Gligor (min. 64). Mircea Ardelean a dat și o a doua lovitură de la 11 metri pentru gazde, la duelul dintre Licker și Hulbăr, dar Spătaru a ratat. Pe contră, Socodorul a egalat prin D. Ardelean, cu un șut de la distanță, ușor deviat de un adversar. Spătaru s-a revanșat – totuși – cu golul de 3-2 (reluare la colțul lung după centrarea lui Ciocan), dar tot el a luat și al doilea „galben” și și-a lăsat echipa în nouă. Forcingul de final al vizitatorilor a produs o lovitură liberă de pe „16”, îndelung contestată de gazde. Sebastian Mako a trimis elegant peste zid și a adus egalarea chiar la ultima fază a meciului: 3-3!

Cu acest rezultat, Ineul și-a complicat și mai mult situația în subsolul clasamentului. „Ca de obicei, ne-am bătut singuri cuie în talpă, dar mă supără și arbitrajul. Avem bubele noastre, plătim pentru ele, dar mai vin și arbitrii să arunce pământ pe noi. Al doilea galben pentru Spătaru a fost exagerat, sau, dacă tot l-a dat, trebuia să judece cu aceeași unitate de măsură intervenția unui jucător advers, care avea și el deja un galben. În fine, lovitura liberă din care a ieșit golul de 3-3 nu a existat nici ea, dar parcă suntem blestemați. Urmează trei etape infernale pentru noi, dar până atunci conducerea clubului poate să se exprime cum dorește ea”, a menționat Cristian Sculici.

Omul ce a adus un punct în contul Socodorului consideră echitabil rezultatul. „În primul rând, regret enorm ratarea de la 0-1. Dacă făceam 0-2 cred că meciul avea o cu totul altă desfășurare. Așa, însă, după cum s-a jucat, ne bucurăm și pentru acest egal, pe care-l consider rezultatul corect. Până la urmă, am scos 4 puncte în fața unei contracandidate directe la salvarea de la retrogradare, iar etapa viitoare, trebuie neapărat să învingem Dorobanțiul”, a spus Sebastian Mako.

Formații:

CS Ineu: Pușcaș – Ciocan, Țîrban, Iaroș, Hulbăr – M. Ponta – D. Bogdan, Clej, V. Spătaru, Gavrilă (46 Udrescu, 60 Karmanoczky) – Al. Gligor (90 Dragoș).

Socodor: Vîrzob – Licker (74 Cristea), Gherheș, Mariș, Bragea – Flueraș, Purtan, Șulea (69 Prescură), D. Ardelean – S. Mako, Molcuț

Arbitri: Mircea Ardelean – Silviu Mocanu, Alexandru Pantea. Observatori AJF: Leontin Buda, Ioan Hamza.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button