Fotbal judetean

Legea compensației sau când fotbalul te surprinde: Progresul Pecica – ACS Socodor 1-2



Nimic nu prevestea una dintre cele mai mari surprize ale campionatului Ligii a 4-a. Dorel Mutică a avut la dispoziție echipa ce stopa Crișul în urmă cu două săptămâni, plus Huțanu și Arsene și – totuși – nu a luat niciun punct în fața unei echipe a Socodorului măcinată de destule probleme de lot, cu Dimitrie Cristea integralist la 51 de ani (!?).

Așadar, ceea ce s-a întâmplat azi la Pecica e greu de explicat, mai ales că totul părea să decurgă normal când Puie a deschis scorul încă din minutul 14, după o combinație în viteză cu A. Ponta. „Ceea ce a urmat nu are explicație sau cel puțin mie îmi vine imposibil să găsesc. Fără să iau din meritele Socodorului, care și-a jucat corect șansa, a alergat și a fost extrem de ordonată ca echipă, cred că am ajuns în vreo zece rânduri în situații clare de gol. Am ratat incredibil, în special prin Huțanu și Ponta, în timp ce adversarii ne-au dat goluri din nimic. La final, însă, am început să mă gândesc mai bine și mi-am dat seama că legea compensației funcționează peste tot și la orice nivel. Am câștigat câteva puncte in extremis în această primăvară, cu goluri marcate pe final la Curtici, Zăbrani sau cu UTA III, de data aceasta a apărut reversul medaliei. A fost ziua în care mingea nu a mai vrut să intre în poartă, o zi din acelea în care fotbalul te surprinde. Pe noi, într-o manieră neplăcută, pe adversarii noștri invers. Am înțeles că ei au pierdut nemeritat ceva puncte, așa că lucrurile se leagă. Important este să ținem capul sus, să ne învățăm lecția și să ne revenim rapid, chiar de la intermediara de la Felnac”, a spus Dorel Mutică, tehnicianul „galben-albaștrilor”.

Bomba de la Pecica a fost detonată de S. Mako, printr-un șut în vinclu, la colțul scurt, din 17 metri (min. 61) și execuția simplă a lui Licker, care a beneficiat de o degajare eronată a defensivei gazdelor în minutul 78. „S-ar putea ca Pecica să ne fi luat puțin de sus, mai ales că ne lipseau oameni importanți, ca Molcuț sau Ardelean, pe lângă mai vechile noastre absențe. Am avut, însă, în Cristea un exemplu de devotament. La 51 de ani împliniți în februarie, acesta a alergat la fel din primul până în ultimul minut, i-a surprins plăcut până și cei de la Pecica. Suntem fericiți, căci aceste puncte ne apropie foarte mult de realizarea obiectivului, salvarea de la retrogradare. Victoria o dedicăm colegului nostru, Ioan Mariș, mai precis fetiței sale, Maia Evelin, ce a venit ieri pe această lume”, a menționat Tiberiu Darazs, antrenorul Socodorului.

Formații:

Progresul Pecica: Brutyo –  Ew. Wild, Șiclovan, Dolga,V. Fritea – Drîglă, R. Fritea (70 Arsene), Vasilca, Huțanu – A. Ponta, Puie.

Socodor: Vârzob – Licker, Pîslariu, Gherheș, Bragea -Deloreanu, Sulea, Cristea, Prescură (90 Duduma) – Flueraș – S. Mako.

Arbitri: Cristian Coroban – Emil Arsa, Ștefan Groșan.

Observatori AJF: Victor Ciurescu, Marcel Vida.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button