Fotbal judetean

P(r)ică pe arbitru: Frontiera Curtici – Victoria Felnac 1-0



În tur, Frontiera Curtici a fost echipa ce i-a demonstrat Felnacului că nu va fi capabilă să țină pasul cu Crișul și Lipova. Azi, „alb-roșii” ar fi vrut să le întoarcă  favoarea „grănicerilor”, însă calculele nu le-au prea ieșit. Dacă ar fi să ne luăm după Dan Ristin, poreședintele Victorie, care susține că are în spate și expertiza unor spectatori, dar și observatorului de joc, Dorin Vătran, vinovați pentru eșecul echipei sale ar fi brigada de arbitri.

Frontiera a început ceva mai decisă partida, dar Pașcalău a fost de netrecut în fața lui Măgulean sau Prică. A venit, însă, minutul 21 și cea mai controversată fază a partidei. Pe o respingere a lui Pașcalău, Parlapan a căzut în duel cu Dubeștean, iar Loredan Bogdan a dictat penalty. Denis Prică s-a prezentat cu încredere la 11 metri și a deschis tabela. Tot Curticiul a fost echipa mai periculoasă până la finalul primei părți cu Avrămuțiu și Măgulean, lucrurile schimbându-se la reluare. Felnăcanii au preluat controlul teritorial, au avut și câteva situații bune, în special prin șuturile de la distanță semnate Butura sau Băd, iar spiritele s-au încins din nou când același Băd a fost oprit din cursă pe motiv de offside. Pe două contre, R. Varga și Măgulean puteau încheia definitiv conturile, dar chiar și așa punctele au rămas la „alb-albaștrii”.

Victoria le permite curticenilor să-și consolideze poziția a treia în clasament chiar în ultimul weekend de austeritate, autoritățile locale ale orașului de la Vamă anunțând că vor achita restanțele săptămâna viitoare. „Mi-am dat seama că cei de la Felnac au acuzat faza de penalty, tot ce vă pot eu spune este că s-a auzit până pe banca de rezerve că a fost contact între jucătorul nostru și al lor. Prima repriză a fost în totalitate a noastră, cu destule ocazii de poartă, pentru ca în a doua să cedăm deliberat posesia. Am pățit cu Pecica și ne-a ajuns. Am condus cu 1-0, am continuat să atacăm și ne-au taxat pe contraatac. Au avut și ei ceva șuturi periculoase, dar, per ansamblu, eu zic că am meritat fără doar și poate victoria. Băieții și-au făcut și de această dată bine treaba, sunt mândru de ei”, spus Dinu Maghici, „principalul” Frontierei.

De partea cealaltă, președintele lui VI-FE e foc și pară, arătându-i cu degetul pe cei trei arbitri. „Vă spun cu mâna pe inimă că nu a fost penalty. Dubeștean a respins mingea la acea fază, nu știu cum a văzut Loredan Bogdan fault. Dar, dacă mă gândesc bine, acest arbitru ne-a mai vânat și în trecut, în deplasările de la Vladimirescu și Șimand, ne-am lămurit de el. Chiar mă întreb dacă a fost atât de sigur pe faza de penalty, de ce nu a dat și cartonaș galben domnul arbitru? Nici asistenții nu au fost mai buni, ambii au semnalizat poziții inexistente de offiside la jucătorii noștri. Fiind eliminat de pe bancă pentru proteste, am avut ocazia să întreb și spectatorii de rând despre fazele litigioase și ne-au dat dreptate. La fel și domnul Vătran. O să depunem memoriu împotriva arbitrilor, fiindcă, în opinia noastră, a fost viciere de rezultat. Și aș mai dori să-i transmit domnului Cadar  să nu-i mai țină în brațe pe arbitrii care nu merită, căci calitatea arbitrajelor a scăzut mult în ultimul timp. Probabil, a știut domnul Cadar de ce s-a apelat la un arbitru din afara Aradului pentru derby-ul campionatului”, au fost remarcile lui Dan Ristin (foto), trimis de Bogdan în tribună ca urmare a repetatelor proteste venite de pe banca echipei sale.

Formații:

Curtici: Iacob – Gavriș, Pleșca, D. Crișan, Morariu – Parlapan (87 Morar), Hanc (55 Varga), Nedea, (90 Don), Prică – Avrămuțiu,  Măgulean.

Felnac: Pășcalău – Stanciu, Brozbic, Dubeștean, Moisă – Sabău (72 Olariu), Adam (46 Bogdan)  – Mărușteri (62 Tugulescu), Butura,  Balint – Băd.

Arbitri: Loredan Bogdan – Casian Băla, Lucian Berariu.

Observatori AJF: Dorin Vătran, Eugen Roșu.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button