29/09/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Popa, împărțit în două: „Îmi doresc să promoveze UTA, dar să se salveze și Poli”

Botoșaniul a ajutat-o pe ACS Poli Timișoara să ajungă la barajul de menținere/promovare în Liga 1, acolo unde, UTA își aștepta adversarul de mai bine de o săptămână. Mihai Roman a fost cel care i-a dus pe timișoreni de la agonie la extaz în cel de-al treilea minut de prelungire al confruntării de acasă cu Pandurii.

Dincolo de referirile la partidele din această seară, aducând în discuție pe unul dintre prietenii săi pariori, Ionuț Popa a vorbit pe scurt și de echipa pe care a antrenat-o în trei perioade, ultima oară în sezonul 2009-2010. De altfel, experimentatul antrenor născut în Timiș, la Pesac, dar cu domiciliul în Arad, a făcut referire la ultima sa prezență pe banca utistă. „Am antrenat-o în mai multe rânduri pe UTA, dar ultima dată am plecat foarte supărat de acolo. Eu am vrut să promovez, mulți nu au vrut și au dat vina pe antrenor. Acum, îmi doresc să promoveze UTA, dar să se salveze și Poli”, a fost declarația nerealistă a lui Popa referitoare la baraj.

În această seară, la Mediaș, Poli a utilizat următoarea echipă: Curileac – Străuț (84 Șeroni), Cânu, Bocșan, Neagu – Artean, Soljic (75 Doman) – Bărbuț, Croitoru, Fucek (29 Mailat) – Popovici. Brazilianul Eric marcase în minutele 13 și 24, iar Popovici și Mailat au egalat în minutele 38 și 81. „Înainte de meci le-am spus jucătorilor doar atât: <<Trăiți sau muriți!>>, iar la pauză am fost scurt, scurt, scurt: <<Mai aveți 45 de minute să sperați la Liga 1>>. A fost o minune azi, minunea lui Dumnezeu. Am fost și la Prislop, Dumnezeu a fost aproape de noi”, a comentat Ionuț Popa pe marginea celor întâmplate în această seară.

FOTO: Viorel Musca

0
0