Fotbal judetean

Sabău, la prima aniversare în focul luptei: „Adversarii de la baraj încearcă să ne adoarmă, s-ar putea să fie favoriți cel puțin la meciul tur”



Alături de UTA, care își va încheia chiar astăzi treaba în barajul pentru Liga 1 cu ACS Poli, Șoimii Lipova este cealaltă formație arădeană angrenată încă oficial în stagiunea 2016-2017. Campioana județeană mai are de trecut un hop până a bifa sezonul perfect, cu o revenire după trei decenii pe a treia scenă a fotbalului românesc.

„Alb-albaștrii” o au ca parteneră de întrecere pe CS Diosig Bihardioszeg, formație bihoreană, care, conform declarațiilor propriului antrenor, nu e tocmai pregătită de promovare. Dar, lipovanii nu merg după fentă și rămân concentrați pentru meciurile de pe 17 (ora 18) și 24 iunie (ora 17,30). Primul dintre acestea va avea loc sâmbătă, în județul vecin, iar Flavius Sabău e precaut. „Am văzut cu ochii mei ceea ce poate echipa adversă și care e atmosfera la meciurile de acasă ale Diosigului. Sunt spectatori înebuniți după fotbal, care pun presiune asupra adversarilor, strigă și-și încurajează în permanență fotbaliștii. Apoi, nici suprafața de joc nu e una foarte bună, așa că s-ar putea să fie ei favoriți cel puțin la meciul tur. În orice caz, sunt aproape convins că nu se va decide nimic după partida de sâmbătă, nici într-un sens, nici în celălalt. Mai departe, declarațiile antrenorului lor nu le luăm prea mult în seamnă. Eu zic că adversarii de la baraj încearcă să ne adoarmă simțurile, dar nu vor reuși”, a punctat antrenorul „șoimilor”.

După finala Cupei cu Unirea Sântana, lipovanii au continuat cu regularitate antrenamentele. Chiar dacă nu e „biliard”, terenul din Sâmbăteni e non stop la dispoziția lor, iar Sabău susține că nu are probleme de motivare a elevilor săi. „Așa cum am muncit tot anul, nu văd o problemă să mai rămânem conectați două-trei săptămâni. Sunt convins că jucătorii acuză o anumită oboseală, dar – până la urmă – știu cu toții la ce s-au înhămat. De unde am plecat și unde am ajuns prin multe sacrificii, ar fi mare păcat să nu concretizăm acest an cu o promovare în Liga 3-a. Personal, în afară de câteva indicații pe care le dau ținând cont de adversar, nu le cer nimic altceva decât le-am cerut tot restul sezonului. Am încredere în echipă, am ajuns la un nivel de joc ce ne permite să se sperăm că vom ieși învingători din dubla cu Diosigul”, a mai spus Sabău, care împlinește chiar azi 33 de ani. „Cred că e prima dată când  îmi sărbătoresc ziua de naștere în timpul sezonului, așa că e normal să-mi pun și dorințe legate de fotbal”, a mai spus tânărul antrenor, felicitat și prin intermediul sportarad.ro de președintele Pop, restului staffului și lotul de jucători.

Delegația Lipovei se va deplasa în ziua meciului la Diosig cu un autocar pus la dispoziție de firma „Pletl”, ce a anunțat că se va implica și în susținerea financiară a echipei de pe Mureș. După antrenamentul de marți, juniorul Alex Simion a devenit incert, după o lovitură în zona tibiei. Returul dintre Diosig și Lipova se va juca pe 24 iunie, pe arena din Zăbrani.









Un comentariu

  1. La multi ani Sabau . Bafta tie, conducerii si baietilor la baraj .Ar fi cadoul perfect pentru ziua ta o promovare in liga 3-a . Sper sa nu va luati dupa declaratiile celor de la Diosig si sa ramaneti in priza pentru amandoua meciurile .

    4
    1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button