26/10/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Grădinariu s-a întors în Arad, se confirmă ancheta în jurul meciului Foresta – Sepsi! Dosarul UTA-ei a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul București

Săltat de pe stradă de lucrătorii DGA, mai precis de pe bicicletă în vecinătatea unui Pit Stop din Arad, Codru Grădinariu a avut de răspuns la niște întrebări puse de procurori tocmai la București. Tot miercuri, după câte ore, directorul general al UTA-ei a fost „eliberat” în Capitală, iar în această dimineață s-a „repatriat”. A trecut puțin și pe la sediul clubului de pe Calea Victoriei, nu a dat ochii cu presa, dar ceea ce am putut afla noi este că, într-adevăr, organele legii sunt focusate pe o posibilă implicare a „Bătrânei Doamne” în supraviețuirea și motivarea celor de la Foresta Suceava la meciul cu Sepsi Sfântu Gheorghe.

Din câte se pare, procurorii caută mai degrabă un fir, atâta timp cât, în afara unor percheziții făcute la Arad, la sediul clubului UTA sau la domiciliul de la Chișineu Criș al lui Claudiu Drăgan și audierea pe repede înainte a lui Grădinariu, nu au întreprins nimic altceva. Adică, dacă tot ar fi implicate Sepsi și, mai ales Foresta, ca și presupusă beneficiară a ajutorului de la Arad, de ce nimeni de la aceste cluburi nici măcar nu au cunoștință de „speță”, ca să nu zicem că ar fi trebuit să dea, la rândul lor, cu subsemnatul. Până una alta, tot utiștii, respectiv Florian Voinea (președintele din acte al clubului) și Claudiu Drăgan (directorul sportiv ale echipei) ajung mâine la DGA București.

Liga2.ro, ne-a ajutat să aflăm că reprezentanții celor două foste divizionare secunde habar nu aveau de ce li se întâmplă utiștilor. Iată declarațiile date de așa zisele părți implicate, în ordinea în care au fost date colegilor noștri de la București:

Janos Bokor (manager general Sepsi Sfântu Gheorghe): „Clubului UTA? Dar de ce să facem noi plângere? Noi nu avem de unde să ştim că i-a motivat. Cei de la Foresta, am înţeles, şi a declarat patronul nostru (n.r. – Dioszegi) că înainte cu o săptămână nu aveau bani nici de apă plată şi exact în săptămâna următoare au intrat în cantonament de joi (n.r. – înaintea meciului cu Sepsi). Am presupus asta, dar nu ştim sigur. Doar am presupus. Nu ne stă în caracter să facem aşa ceva. Noi am jucat totul pe teren. Asta a vrut şi cel de sus, să fim noi pe locul 2, fiindcă noi am meritat, am jucat totul pe teren. În rest, culisele, tot ce se vorbeşte pe la colţuri, nu avem nicio treabă cu nimeni. Pot să îţi confirm că nu este nimic adevărat şi nici nu ne ocupăm cu aşa ceva, să facem plângere împotriva unei echipe. Nu avem motive, plus că nu poţi să iei de undeva informaţia asta. Până nu prinzi pe cineva cu mâţa în sac, nu ai de unde să ştii că s-a întâmplat 100 la sută. Noi am presupus. Ce a făcut UTA şi nu ştiu ce probleme are, asta e ograda lor şi trebuie să vadă ce au înăuntru”

Laszlo Dioszegi (președinte Sepsi Sfântu Gheorghe): „Nu cred aşa ceva. Nici nu se discută, e o prostie. Nu suntem genul de oameni care să ne plângem. Noi ne facem treaba noastră şi nu ne interesează celelalte echipe. Cel puţin, eu nu ştiu despre ce e vorba, şi, sincer vă spun, fără mine nu cred că cineva poate să facă chestii dintr-astea. De la noi nu s-a pornit, 1000 la sută vă garantez. Nu suntem genul care să mergem şi să arătăm cu degetul către alţi. Noi am promovat, suntem fericiţi şi nu ne interesează ce au făcut alţii”

Antrei Ciutac (președinte Foresta Suceava): „Doamne fereşte! E prima dată când aud aşa ceva. Nu pot să cred. Nici nu ştiu ce să spun. Vă spun sincer, oriunde pot să afirm chestia asta, nu am primit niciun leu de la nimeni. Nu ne-a ajutat nimeni. De patru luni de zile nu am primit un leu de la nimeni. Am făcut totul cu bani de acasă, banii mei proprii, ne-am dus în deplasări vai de capul nostru, numai noi ştim cum, drept dovadă că nu am mai putut ajunge la Călăraşi. Nu cred că cineva poate să spună sau să facă chestia asta. Noi ne-am jucat şansa de fiecare dată corect. Ne-am jucat-o şi cu Braşov, ne-am apărat şi la Mioveni cum am putut, ne-am jucat şansa şi cu Sepsi. Cu toate echipele unde am jucat am făcut tot ce am putut. Mai mult de atât… Aceeaşi atitudine pe care am avut-o cu Sepsi am avut-o şi cu Mioveni. Le-am spus: «Băi băieţi, ne vede o ţară întreagă. Vă vede pe voi, nu pe noi ăştia din spate, că noi stăm în tribună şi ne uităm cum jucaţi. Nu se ştie, la Suceava poate mai continuăm, facem ceva sau poate nu mai continuăm. Voi o să plecaţi în altă parte. O să vă caute lumea. Dacă vă faceţi de ruşine, nu o să vă ia nimeni». Drept dovadă că Bogdan Rusu a semnat cu Sibiul, Dumitriu la fel, deci chestia asta este chiar o prostie şi nu cred că cineva a scos-o, că noi am fi primit bani de la UTA. Dar, mă rog, dacă cineva mă va contacta oficial în sensul ăsta, voi răspunde cu cea mai mare plăcere. Avem dovezi, la modul că am mers pe datorie unde am mers şi sunt şi acum datori la locaţiile respective. Dacă am fi primit nişte bani la meciul cu UTA, ne-am fi plătit datoriile”.

Dosarul a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul București

De câteva minute, îndrumați de DGA București, care nu dorește să dea amănunte în acest caz, am reușit să ajungem la doamna Simona Mihaela Prescorniță, purtător de cuvânt la Parchetul de pe lângă Tribunalul București. „Tot ce vă pot spune în acest moment este că într-adevăr dosarul de care ați pomenit, în legătură cu meciuri de Liga 2-a, a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, iar ancheta a pornit în urma unei sesizări. Până în acest moment, s-au audiat niște persoane ce au calitatea de suspecți și s-au ridicat documente. Zilele acestea se vor face noi audieri”, ne-a declarat procurorul Prescorniță.

0
1
%d blogeri au apreciat: