Șoimii Lipova

Sabău: „Ca să promovezi în Liga 3-a, trebuie să arăți ca o ehipă de Liga 3-a” v.s. Vig: „Plec de la Diosig, luptele de la AJF Bihor au cam afectat fotbalul”

Soarta barajului de promovare în Liga 3-a, dintre Șoimii Lipova și Diosig Bihariadioszeg era pecetluită înainte de manșa secundă de azi. „Manita” lui Trabalka din tur, plus reușita lui Pașcu, au făcut din partia de azi una relaxată, fără o miză deosebită, iar asta s-a văzut și pe gazon. Deși ocazii au fost de-o parte și de cealaltă, confruntarea s-a încheiat cu scor italienesc, pe placul gazdelor ceși doreau să termine doar cu victorii prima parte a anului 2017.

Bucuria a fost,  însă, sinceră din partea lipovanilor, care – astfel – au făcut „tripla” campionat, Cupă și promovare. „Despre meciul de azi, prea multe nu avem de spus. A fost foarte cald și ne-a fost destul  de greu să construim, iar echipa care construiește trebuie să alerge mai mult. Iar din acest punct de vedere, ne-a fost mai greu. În tur, când au fost doar 20 de grade, ne-am descurcat mult mai bine. Sigur că și scorul mare din tur ne-a făcut să fim mai relaxați, am încercat să nu greșim și să ne dozăm mai bine efortul. Am încheiat cu victorie, suntem neînvinși din toamnă. Am muncit mult pentru această promovare. Toți au spus că suntem peste Liga 4-a din toate punctele de vedere și pot să vă confirm faptul că așa a fost. Dar mai susțin ceva, ca să promovezi în Liga 3-a, trebuie să arăți ca o ehipă de Liga 3-a. E meritul vestiarului, dar și al oamenilor care ne-au sprijinit, mai bine spus au alocat banii necesari ca noi să avem de toate și să putem munci mult și bine”, a menționat antrenorul „șoimilor”, Flavius Sabău.

De partea cealaltă, Zoltan Vig era resemnat și cu gândul în altă parte, atâta timp cât ne-a mărturisit că aventura sa la Diosig s-a încheiat. „Astăzi, am arătat mult mai bine decât în tur. Am avut iar explozie în primul sfert de oră, ca și în tur, dar nu am dat gol. Am avut ocazii, am stat bine în teren, dar am primit din nou gol pe un contraatac, după o bună ocazie a noastră. Eu renunț la echipă după doi ani și jumătate. E sfârșit de ciclu, las pe alții să continue. Am o grupă de copii la Oradea, avem un club de copii împreună cu alți doi colegi și mergem mai departe cu ei. Din păcate, fotbalul bihorean stă doar în Luceafărul, în Liga a 2-a. Oșorheiul a retrogradat din Liga 3-a și, din câte am înțeles că, și dacă vor fi invitați să revină, nu mai doresc asta. În județ, situația este cam poastă, luptele pentru conducerea AJF și a arbitrajului au cam afectat și fotbalul. Uitați ce diferență este între județele Arad și Bihor la acest nivel”, a spus tehnicianul campioanei din județul vecin.

Dacă pentru Vig e final de drum la Diosig, Flavius Sabău are ideile clare pentru sezonul ce vine. „Pentru Liga 3-a mai avem nevoie de juniori sub 19 ani și apoi vedem cum facem echipa. Ne gândim și la ceva seniori și vedem cum facem, pe cine ne vom baza. Turul îl vom juca la Pâncota, pe un teren mai îngust, dar ne vom obișnui cu el. Antrenamente le facem la Sâmbăteni, unde, tot așa, avem parte de o suprafață ceva mai îngustă. Reluăm pregătirile pe 24 iulie, poate chiar mai repede cu o săptămână cu juniorii Under 19”, a încheiat tânărul tehnician al Lipovei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button