Șoimii Lipova

Lipova, pregătită de asaltul Reșiței: „Nu ne luăm după numele lor, vrem și putem câștiga sâmbătă!” Costin se întoarce ca adversar în județul nostru





Succesul de la Ghiroda a adus o binemeritată gură de oxigen pentru lipovani, care s-au îndepărtat puțin de „zona roșie” a clasamentului. Exprimarea în teren a lui Popa et. comp. a fost mereu bună, dar, până la urmă, rezultatele sunt cele ce contează în fotbal și cele trei puncte luate din județul Timiș sunt pansamentul perfect pentru încrederea și moralul „alb-albaștrilor”.

Contextul e și el potrivit și asta pentru că sâmbătă ajunge la Pîncota una dintre formațiile ce nu și-au ascuns intențiile de promovare. De altfel, lucrurile păreau să fie făcute ca la carte în Valea Domanului, cu achiziții și condiții de Liga 2-a, dar rezultatele nu au fost pe măsură. De câteva etape, bănățenii l-au rechemat la vatră pe Daniel Oprița, dar nici acesta nu a pus încă echipa pe picioare. „E un antrenor foarte bun, știe cum să ne ia pe fiecare în parte, sunt sigur că ne va scoate defintiv din pasa proastă. Sper și chiar cred că nu vom mai pierde puncte până la iarnă pentru a termina pe podium, la cât mai puține puncte în spatele celor de la Șirineasa. Suntem conștienți că vom avea un meci foarte greu la Lipova, o echipă solidă, cu câțiva jucători experimentați pentru acest nivel, dar nu ne mai permitem pași greșiți. Am și cunoscuți acolo, în primul rând pe Mandache, dar și pe Copil sau Trabalka și toți sunt fotbaliști care cu siguranță pot evolua mai sus”, spune Cristian Costin, unul dintre cei doi tineri utiști (alături de Raul Iova) împrumutați în Valea Domanului. „Îmi pare rău de rezultatele UTA-ei, mă doare să-i văd pe la mijlocul clasamentului. Pentru mine, Reșița a fost o alegere foarte bună, am jucat meci de meci pe postul meu de bază, de mijlocaș dreapta ofensiv, sper să fiu din ce în ce mai puternic”, a mai spus fotbalistul de 19 ani, originar din Bistrița.

„Cristi e prietenul meu, dar sper să plece trist sâmbătă de la Pîncota”, e mesajul lui Ovidiu Mandache pentru fostul său coleg de la juniorii UTA-ei, medaliați cu bronzul național stagiunea trecută.  Într-adevăr, lipovanii pregătesc la victorie disputa cu reșițenii pentru a lega două victorii consecutive înainte de weekendul de pauză. „Meciul va fi foarte solicitant, dar avem încredere în posibilitățile noastre și-l abordăm la victorie. Nu mă iau după numele lor, jucătorii trebuie să demonstreze meci de meci pe teren cine sunt și ce pot. Din câte știu, în ultimele meciuri Reșița și-a schimbat puțin jocul, dar și sistemul de joc. E și normal, căci beneficiază de aportul unui antrenor bun, modern, pe care îl știu personal și de la licență. Am văzut că au jucat destul de direct, în special pe cei doi atacanți de careu, Himcinschi și Negoescu, dar suntem pregătiți să-i înfruntăm și chiar vrem și putem câștiga. Ne propunem să încheiem bine acest an, pentru mentalitatea și moralul nostru”, a menționat antrenorul „șoimilor” Flavius Sabău.

Sunt și ceva absențe în ambele tabere pentru disputa de sâmbătă, de la ora 14. Gazdele nu vor putea conta pe Copil, care pleacă trei zile în Germania din motive personale, în timp ce „roș-negrii” nu-i vor avea la dispoziție pe Keita și Velcotă, ambii accidentați.

Formații probabile:

Lipova: Iliescu – Kocsis, Calvin, Bercu, Lupșe – Deta, Jichici, S. Popa, Filimon – Vasinc, Trabalka.

Reșița: Zimmermann – Iova, Dulap, Bactăr, Liuba – Costin, Vaștag, Breșneni, Szijj – Negoescu, Himcinschi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button