UTA Arad

Rămas bun Moneasa (Dezna) cu…6000 de metri și un ultim antrenament tehnico-tactic înainte de amicalul de la Cermei





Echipa fanion a Aradului a încheiat un cantonament istovitor la Moneasa. De fapt, putem spune că „roș-albii” au avut doar „cartierul general” la Hotelul Parc, unde managerul Ovidiu Fărcuța a avut din nou grijă să nu le lipsească nimic, căci în rest au cam călătorit pentru antrenamente la Dezna.

Așa s-a întâmplat și azi după un tipar obișnuit în cele 8 zile pline de pregătire centralizată. Dimineață, s-a optat pentru platoul dintre comuna de la poalele Cetății și satul Laz, acolo unde utiștii și-au încărcat mai mereu „bateriile”. Și azi au făcut o cursă de 6 kilometri,  câștigată de juniorul Călin Gruiescu. De altfel, mijlocașul lateral de 17 ani e obișnuit cu efortul de acest gen, el participând – printre altele – și la finala pe țară din 2017 a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la Cros, de la Botoșani. Un alt junior, dar cu trei ani mai mare, Angelo Iuga, a ieșit al doilea, iar Ghergu, un fundaș lateral care încă nu a semnat contractul cu UTA, pe ultima treaptă a podiumului.

Despărțirea de colinele ceva mai moi ca alte locații din zonă s-a consemnat într-o poză, în care a intrat după lungile insistențe ale jucătorilor și antrenorilor și consilierul Francics Tisza. Ca de fiecare dată, nea’ Feri ar fi dorit să nu fie în lumina reflectoarelor, dar asta ar fi însemnat ca tabloul Moneasa – Dezna 2018 să nu fie complet și prea puțin realist. Practic, experimentatul tehnician a fost cel care i-a ținut pe jucători cam 5 ore zilnic la antrenamente și, oricum, după apusul soarelui la cel de după-amiază. Ședința de pregătire azi, de pe terenul de la Dezna, bătătorit de crampoanele utiștilor, nu a făcut excepție, dar satisfacția încheierii cu bine a celei mai importante etape din procesul de pregătire al iernii a fost maximă.

Mâine dimineață, delegația Campioanei Provinciei le predă camerele colegilor de la Cermei, dar nu înainte de a-i înfrunta într-un amical, pe drum, în Țara Sămădăilor, într-un meci de verificare ce începe la ora 12. Probabil, va absenta Cristi Dobrean, care nu s-a antrenat nici azi, acuzând o problemă musculară.









Un comentariu

  1. Bravo tuturor!Felicitari!Nu imi aduc aminte cand ar mai fi facut UTA,o asemenea pregatire serioasa,indiferent ca de vara sau de iarna.Sunt ferm convins ca se va observa in evolutia echipei.
    Moneasa nu este o pedeapsa,Bau-Bau ci un necesar!Erau alte timpuri cand si alte echipe,bine cotate,alegeau cantonamentul locatiei de acolo.
    Multumim Feri Bacsi,dar pana la noi,suporterii,se pare ca si jucatorii au tinut sa va multumeasca,oricat de „viata grea” le-ati facut.Nu este insa suficient din partea dvs,nu ne multumim.pt ca daca ne-ati dat un deget,acum va vrem toata mana.Daca ati intrat in hora,ne dorim sa ramaneti la echipa.Cei abilitati,vor gasi o portita ca sa stati pe banca.
    Stima si mult respect!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button