Fotbal judetean

Intrarea de „roșu” a lui Balint a ușurat misiunea „alb-verzilor”: Șoimii Șimand – Voința Mailat 1-3





Apropiate valoric, două dintre formațiile din partea a doua a clasamentului Ligii a IV-a s-au înfruntat la Șimand pentru punctele care să le țină departe de plutonul codaș. Odihnită în weekend, Voința Mailat a avut o prestație solidă la Șimand, dar asta și pentru că „șoimii” au evoluat trei sferuri din meci în zece oameni.

Începutul de meci a fost nebun, cu ocazii mari de ambele părți, semnate Petrila, respectiv Chepețan, însă scorul a rămas nemodificat. A venit fatidicul minut 27 pentru Balint, care l-a lovit în coaste pe Vidac și a fost eliminat de Ionuț Nicoraș. Cu un om în plus, Voința a luat încetul cu încetul frâiele partidei și a terminat repriza cu 9 cornere la capitolul statistică.

Echilibrul avea să se rupă și pe tabbelă la 11 minute după pauză. R. Caba și-a luat inima în dinți și a găsit vinclul porții lui Vîrzob cu un șut la scurt, din 18 metri. Un henț în careu al lui Avram a adus mingea pe punctul cu var, de unde Petrila a egalat ostilitățile, în minutul. Scorul de 1-1 a rezistat un singur minut, căci tehnicul Mateucă a făcut ce a vrut cu defensiva gazdelor și a marcat din 8 metri la colțul lung. De data aceasta, șimăndanii nu au mai avut răspuns, ba, mai mult, au încasat și golul 3. Vereș l-a găsit cu o diagonală lungă pe același Mateucă și acesta l-a lobat elegant pe Vîrzob din 19 metri.

Prezent în tribune fiindcă s-a operat la un deget al mâinii, Daniel Mărcuș a recunoscut cu fair-play: „Mailatul a fost mai bună azi și a meritat să câștige. Am și jucat în zece oameni mult timp, dar nu știu dacă am fi câștigat azi și 11 contra 11. Spre deosebire de anul trecut, când câștigam puncte în special acasă, acum văd că ne convin mai mult deplasările. Poate la anul vom învăța să fim constanți pentru o poziție mult mai bună în clasament”, a spus „creierul” sportului șimăndan.

Cu 7 puncte din 9 posibile, Mailatul e una dintre surprizele plăcute ale debutului de retur. „Cred că am făcut cel mai bun joc din acest an, merităm aceste trei puncte. Începem să scăpăm de presiune în urma situației ceva mai bune din clasament, iar băieții se pot exprima și mai bine de acum înainte. Nu știu cât a contat eliminarea lui Balint, mai degrabă a contat faptul că am jucat ca o echipă adevărată și nici nu le-am dat prea multe spații rapizilor jucători de la mijloc în sus”, consideră Mihai Roșca, antrenorul „alb-verzilor”.

Formații:

Șimand: Vîrzob – Balogh, Balint, Ruska, Ujoc – Berar, Poșta (62 Țigan) – Vasile, Ghergar (89 Buruiană), Deloreanu (58 V. Mașniță) – Petrila.

Mailat: Lazea – Bălă (46 Cheșa,65 Crișan), Gurban, Avram, Vereș – Nedea, Savu, R.Caba –  Mateucă, Vidac (62 Drecin), Chepețan.

Arbitri: Ionuț Nicoraș – Florin Vesa, Andrei Pantea.

Observatori AJF: Romulus Tănăsescu, Teodor Jușcă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button