Alte sporturi

Luptele arădene aduc primul „aur” european pentru România după 11 ani! Mihuț a bătut un medaliat olimpic în finală





Aradul, prin CS Astra, a scris istorie pentru luptele greco-romane românești. La Moscova, Mihai Mihuț s-a încununat campion european la categoria 63 de kilograme, aducând „aurul” în țara noastră după 11 ani de absență.

Recapitulând, Mihuţ l-a învins în optimi pe francezul Leo Alexandre Sylvain Tdudezca, în sferturi a trecut de bulgarul Nikolai Ivanov Vichev, iar în semifinale a câştigat în faţa rusului Zaur Kabaloev, întocând meciul în ultimele 15 secunde.

Apoi, în ultimul act sportivul pregătit de Spiridon Stanciu l-a depășit pe norvegianul Stig-Andre Berge, medaliat cu bronz la Olimpiada de la Rio de Janeiro. Românul a dominat clar prima parte a meciului, după trei minute scorul fiindu-i favorabil, 3-0. Pe final, norvegianul a punctat şi el, dar Mihuţ a rezistat. Victorie cu 3-2 pentru luptătorul român, care se va întoarce acasă cu medalia de aur. Ultimul campion european al luptelor româneşti a fost Eusebiu Diaconu, în 2007.

Tot marţi a luptat pentru medalia de bronz şi Alin Alexuc-Ciurariu, la categoria 130 kg. Sportivul dinamovist a întregit palmaresul delegaţiei „tricolore” cu o nouă medalie, după ce s-a impus la puncte, 3-1, în meciul cu ungurul Balint Lam.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button