Fotbal juniori

Arădenii Lucaci și Vulturar, martori la retragerea lui Iniesta: „Unul dintre momentele istorice ale fotbalului mondial”





„Performanța are viitor”, proiectul de scouting dezvoltat de Federația Română de Fotbal și Gillette, le-a oferit lui Adrian Lucaci și lui Cătălin Vulturar posibilitatea să trăiască pe viu unul dintre cele mai frumoase, speciale, momente din istoria sportului „rege”. Președintele AJF Arad a făcut parte din delegația FRF la Barcelona în semn de apreciere pentru că la preselecția de la Chișineu Criș a strâns aproape 700 de copii între 10 și 14 ani, iar mijlocașul UTA-ei pentru că a luat fața tuturor prin calitățile sale native, lucrate la grupa lui Dinu Donca și Bogdan Oneț. În capitala Cataluniei mai trebuie să ajungă și Darius Jurj, dar: „M-a sunat la începutul săptămânii trecute și mi-a spus plângând că doctorii l-au diagnosticat cu varicelă. Chiar și așa m-a rugat să insist pe lângă cei de la Federație să-l lase să meargă, doar își câștigase acest drept. Bineînțeles, nu se punea problema, sper să îi dea Dumnezeu pe altă parte ce i-a luat acum, căci e un copil care merită să ajungă cât mai sus”, ne-a relatat Cristi Sculici în legătură cu celălalt câștigător al Aradului la campania „Gillette”.

Așadar, restul „tricolori” selecționați la Cugir, Ișalnița, Râmnicu Sărat, Putna și Constanța și Chișineu Criș, însoțiți de scoaterii proiectului, Ion Geolgău, Miodrag Belodedici și Jean Vlădoiu, dar și , Ciprian Paraschiv, șef al Departamentului de Dezvoltare Fotbalistică al FRF, plus Ciprian Anton și Adi Lucaci, președinții AJF-urilor din Suceava și Arad au zburat vineri dimineața spre Barcelona. După doar câteva ore de la sosirea pe tărâm iberic, micii fotbaliști au și susținut au susținut o sesiune de antrenament și evaluare la baza Ciudad Deportiva Joan Gamper. „Trei antrenori spanioli, din stafful Barcelonei, s-au ocupat de ei pe o suprafață de teren biliard. Două gărzi de corp au fost mereu prezente acolo, dar și o Ambulanță cu un medic și un asistent. Copiii au primit apă și sucuri energizante, s-au simțit cu adevărat fotbaliști. S-au făcut și poze, nu ajungi în fiecare zi la baza unde se antrenează Messi sau Suarez”, spune Lucaci.

Sâmbătă a fost ziua în care delegația românească a vizitat arena „Nou Camp”, respectiv sala de trofee a grupării blaugrana. Prilej pentru alte zeci de poze. Și tot sâmbătă, „tricolorii” au încins un fotbal pe plaja din Barcelona, copii și însoțitorii lor. Partida de duminică seara, dintre Barca și Real Sociedad a fost punctul culminant al vizitei în Cataluna. Era seara de adio a lui Andres Iniesta, legendarul mijlocaș care a făcut pasul înapoi după 22 de ani de ani glorioși în tricoul Barcelonei. „Partide cu mize importante am trăit chiar pe pielea mea, ca fotbalist, dar martor la o atmosferă atât de frumoasă și plină de semnificații pe un stadion nu mai fusesem până duminică. Chiar dacă, poate, nu erai simpatizant al celor de la FC Barcelona, nu puteai să nu faci oripilație la ceea ce a fost pe stadion și în jurul tău. Am văzut sute de oameni cu lacrimi în ochi, care, în același timp, cântau și-și aclamau idolul sau idolii. Căci și la intrarea pe teren al lui Messi, de exemplu, toată lumea a fost pe același ton: <<Messi, Messi!>> Din punctul meu de vedere, a fost unul dintre momentele istorice ale fotbalului mondial, nu pot decât să mă bucur că l-am trăit și eu pe viu”, ne-a mai mărturisit președintele AJF Arad.

În fine, Cătălin Vulturar a furat câteva priviri printre antrenorii din sectorul juvenil al Barcei. „Nu-l laud că e arădean de-al nostru, ci pentru că e foarte bun băiatul. Are aproape 1,80 metri la 14 ani, poartă numărul 45 la ghete și unde pune piciorul se simte. Știe și cu mingea, e deștept și are bun simț, va ajunge departe”, a mai spus Adi Lucaci despre tânărul utist.

Mai jos puteți vedea câteva imagini video surprinse duminică seara, pe Nou Camp, la meciul de retragere a lui Iniesta de la Barcelona:

 

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Nu am absolut nimic impotriva lui Lucaci.Respect ca fost jucator al UTA-ei,ba chiar pe treaba lui ca fundas,chiar bun!
    Putini stiu ca de pe la juniorat avea o mare problema….Statura mica!
    Si ce s-a gandit raposatul Dr.Balu,medicul echipei,cu asa spusul pregatitor fizic?Mai era pe acolo nea Dan care il dorea foarte mult!
    Sa-i recomande o vitaminizare pe baza de Kavit,vitamina C..si multa atarnare pe bara!In sensul bun spun!Agatat!
    Statea bietul Lucaci agatat pe bara de sus,ore intregi,zilnic!S-a lungit,a crescut in inaltime,de la un moment dat le era frica ca va deveni filigran.Apoi multa munca cu mingi medicinale…..masaje,etc…..
    Asa este Adi?

    0
    0
  2. Ma Giro ce idiotenii scrii . Ce rost avea sa scrii asa ceva ? Asta e ca si cum unul ar povesti de tine ca nu puteai avea FLATULATII cand erai copil si te-au legat ai tai cu capul in jos . Si de la prea mult sange scurs in cap scrii acum prostii. Ramai si fa comentarii la adresa echipelor de fotbal UTA CERMEI ca este mult mai bine.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button