Arhivă articole

Modan – aproape de „cota” 50 , dar și Petrila a dublat golurile luate de Mucha în retur: Șoimii Șimand – Crișul Chișineu Criș 3-10


Altădată un derby zonal al orgoliilor, disputat pe muchie de cuțit, meciul din această dimineață, dintre Șimand și Criș, nu a avut istoric. Campioana a defilat în fața unei echipe cu foarte multe absențe, cele mai importante fiind cele ale lui Vasii, Berar, Ghergar, Engelhardt, Țigan, Mașniță și Mărcuș.

De altfel, antrenorul Marius Ciubăncan a fost nevoit să intre și el pe teren, ca fundaș central, dar a apelat și la ajutorul său Adi Cuc, sau juniorii de 16 și 17 ani, Bota și Oltean. În atari ocazii, diferența dintre combatante a fost imensă, oaspeții rezolvând meciul încă din prima repriză, când au condus cu 5-0. Modan (11, 40), Cigan (20 și 33) și Fl. Gâlcă (28) au fost autorii golurilor.

La pauză, Adrian Abrudean a operat trei schimbări, dar chiar și așa echipa sa a dublat numărul golurilor până la ultimul fluier al lui Gornic. Mica problemă a părții secunde a fost pentru „Știli” că portarul Mucha a încasat tot atâtea goluri câte luase în tot returul de campionat. Marcatorul „hattrickul-ui” a fost rapidul Petrila, care a taxat relaxarea, dar și viteza în minus de reacție a fundașilor adverși. Repriza s-a încheiat cu scorul de 3-5, prin reușitele semnate: Petrila (53, 56, 84), respectiv Modan (62, 69), Al. Mihai (63 și 86) și antrenorul secund, Remus Lung, în penultimul minut de joc.

Omul partidei și, de fapt, al sezonului a fost – însă – Nicu Modan. Cu „pokerul” de azi, atacantul orădenilor ajunge la cota 47 de reușite stagionale și mai are trei partide oficiale (finala Cupei și „dubla” cu Bustuchinul de la barajul de promovare în Liga 3-a) pentru a atinge incredibila cifră de 50 de goluri. „Într-adevăr, am avut parte până acum de un sezon foarte bun, dar asta numai pentru că echipa a făcut un campionat excelent. După 35 de ani, Crișul a câștigat campionatul încă în urmă cu 5 etape, neavând – practic – adversari. Am câștigat tot ce se putea câștiga în această primăvară, media de goluri pe meci e una de 4-5 și suntem pregătiți să ne impunem și în finala de Cupă cu Zăbraniul, dar mai ales în partidele cu Bustuchinul. Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, căci încă nu am realizat nimic și ar fi păcat să dăm cu piciorul muncii excelente de un sezon întreg până la finalul acestei luni. Cu Șimandul nu a fost meci, păcat – însă – că am luat cele trei goluri pe relaxarea noastră. Antrenorul nu ne-a spus încă nimic, dar – probabil – ne va atrage atenția la primul antrenament. E un moment cheie al sezonului și nu avem voie să ne relaxăm niciun moment. Cât despre mine, nici nu contează dacă ajung sau nu la 50 de goluri, important este să promovăm și să câștigăm finala Cupei”, a menționat Nicu Modan, cel mai bun marcator al fotbalului județean de la toate nivelurile.

Se anunță o vară caldă la Șimand, cu antrenorul Marius Ciubăncan indecis asupra viitorului. „Trebuie să avem o discuție bărbătească dacă ne dorim continuarea colaborării. Am cam făcut pe organizatorul la Șimand și mai puțin pe antrenorul. Prezența la antrenamente și chiar și meciuri a cam lăsat de dorit, e nevoie de o altă abordare la anul, sau cel puțin asta îmi doresc eu. Astăzi, cu Crișul, era important să ne întâlnim la un ultim joc, să transpirăm și să nu ne accidentăm. Îmi pare rău și că Petrila nu a ajuns mai sus în fotbal, căci are calități extraordinare, nu sunt întâmplătoare cele trei goluri împotriva celei mai bune echipe și defensive a campionatului”, a spus fostul mijlocaș al UTA-ei.

Formații:

Șimand: Stejar – Oltean (73 Mertoiu), Ruska, Ciubăncan, Bota – Balint, Poșta, Buruiană, Vasile – Petrila, Cuc (46 Pocioian).

Crișul: Mucha – Al. Ciornei (46 Fl. Drăgan), C. Maghici, Fl. Lazăr, Tomuț – Ember, Clej, Fl. Gâlcă (46 Al. Mihai) – Piț, Modan (73 Lung), Cigan (46 Covaci).

Arbitri: Alexandru Gornic – Florin Vesa, Andrei Pantea. Observatori AJF: Romulus Tănăsescu, Andras Mako.

4
0


One thought on “Modan – aproape de „cota” 50 , dar și Petrila a dublat golurile luate de Mucha în retur: Șoimii Șimand – Crișul Chișineu Criș 3-10

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.