UTA AradzTOP ARTICOLE

Rădoi a fost văzut la Pitești, în tribună, dar salvarea UTA-ei ar putea veni – mai degrabă – de la un grup de investitori belgieni





Echipa fanion a Aradului trece printr-un moment de cumpănă al existenței sale. Cu toți banii primiți de la Primărie (aproximativ 1 milion de euro pe sezon), pe bază de proiecte, UTA nu se poate descurca cu salariile fotbaliștilor și antrenorilor pentru obiectivul mult râvnit al promovării în Liga 1. Însă, nici măcar politica de low-cost nu are susținere reală, atâta timp cât campionatul ligii secunde se anunță mai puternic ca niciodată la ambii poli ai clasamentului.

Prin urmare, ceva trebuie să se întâmple în maxim o săptămână-două pentru ca „Bătrâna Doamnă” să rămână în picioare și să poată opta cu toată convingerea pentru o strategie, oricare ar fi aceasta. Ionuț Popa nu se mai ascunde după deget și spune răspicat că fără obiectivul primelor locuri nu mai rămâne acasă, ci va opta pentru una dintre ofertele pe care le are pe bani frumoși din primele două eșaloane din România. Chiar înainte de deplasarea echipei la Pitești, pentru ultima etapă de campionat, „Mister” a lăsat să se înțeleagă faptul că lucrurile se mișcă puțin la nivel de negocieri și discuții pentru intrarea capitalului privat la UTA.

Chiar și presa centrală a semnalizat interesul lui Mirel Rădoi, susținut de investitori arabi, pentru preluarea frâielor la echipa arădeană. De altfel, fostul fundaș și antrenor al Stelei a fost văzut vineri seara, în tribunele arenei „Nicolae Dobrin”, unde s-ar fi convins la rândul său de potențialul tinerilor „Bătrânei Doamne”.

Dar, bătaia peștelui ar fi în altă parte. Din câte se aude, marți sau miercuri, ar trebui să ajungă la Arad un grup de investitori belgieni pentru a discuta concret despre posibilitatea finanțării grupării emblemă a orașului și beneficiile pe termen mediu și lung ale infuziei de capital. Dacă se bate palma cu autoritățile locale și actuala conducere a clubului, care – de altfel – a spus în mai multe rânduri că e dispusă să facă un pas înapoi, atunci munca poate începe imediat.

Ionuț Popa ar putea primi atribuții și mai mari, în sensul în care s-ar ocupa direct inclusiv de transferuri, dar și de organizarea clubului la toate nivelurile. Se aude, că belgienii ar putea propune și ei câțiva jucători străini, dar „Mister” s-ar orienta mai degrabă spre cei pe care deja îi cunoaște bine la nivelul primelor două ligi din România. Retrogradarea lui ACS Poli în Liga 2-a, pecetluită aseară, i-ar putea pica bine UTA-ei, în sensul că unii fotbaliști care au lucrat în general bine cu Popa pe Bega ar putea fi aduși mai ușor pe Mureș. Însă, repetăm, toate planurile pleacă de la asigurarea fondului de salarii din bani privați, iar în cazul atacării promovării, acesta nu ar fi deloc de neglijat.









50 comentarii

  1. Pai ce putere mai mare pentru transferuri sa aiba? Cine a facut transferul lui Markovici pe salar dublu ca a lui Mamea si a jucat 3 meciuri facand si doua penalty-uri!! Sau sa vorbim de D. Daniel care era lasat de un an??

    0
    0
  2. E de admirat totuși conducerea care nu vinde nimic pe 2 lei ! Parca ar vrea să-și ia revanșa pt. marile gafe când a avut în mână și banii și promovarea .Inca nu e târziu mai ales că proiectul pare că începe să atragă atenția . Bafta !!

    0
    0
  3. Fabulații de-ale voastre…că de obicei când nu mai avem subiecte atunci inventăm! Mă mir că mai sunt creduli! Nu vine nimeni, și nici vorbă că Rădoi ar fi fost pentru UTA la Pitești!

    0
    0
        1. daca vor veni la discutii concrete, veti afla, deocamdata sunt tatonari … putina rabdare sa aveti, poate va fi ceva zilele urmatoare

          0
          0
          1. Vrajeala. Imi aduci aminte de bancurile cu Radio Erevan, asa sunteti si voi ”este adevarat zvonul, doar ca nu erau arabi, erau belgieni”…iar pe urma vom afla ca nicidecum nu au venit sa cumpere uta ci cu total alte probleme.
            Cei optimisti sa isi hraneasca in continuare optimismul cu stirile de pe sportrad, cei realisti sa ia aceste stiri intotdeauna cu un pahar cu apa! Probabil ”next level” va fi clickbait-ul.

            0
            0
          2. chiar va pare rau ca se discuta ceva in jurul UTA-ei? voi confundati discutiile si tatonarile cu semnatul actelor … noi va spunem ce se discuta, nu stim daca se va semna ceva sau nu …daca nu vreti sa aflati ce se discuta, ok, intrati pe site peste o luna si vedeti atunci ce va fi … nu scriem articole la numar, avem ce scrie …

            0
            0
          3. Nu ne-ar parea rau daca s-ar discuta ceva in jurul UTA-ei (a se observa conditionalul optativ!).
            Aradul este un oras mic, clubul uta are o baza mare de suporteri, iar romanul in general este dornic de a ”vinde” orice informatie o poseda in legatura cu clubul mult iubit. Nu avem nici macar o poza cu respectivii, cum ca au calcat pe aici, nu avem niste vehiculari de nume/grupuri, nu avem persoane de legatura care sa apara ca intermediari si nici macar vre-o dovada cat de cat obiectiva de care sa ne putem agata. La fel ati facut si cu grupul de arabi despre care acum nu mai pomeniti nimic. Sigur, vedem si noi ca aveti ce sa scrieti despre UTA, doar de aceea de pe 1 iunie e singura stire care apare, cel mai probabil, pana pe 4 iunie. O stire la 3 zile? Da, rezonabil.

            0
            0
          4. suntem sportarad nu sportUTA … scriem despre tot sportul aradean … scriem despre UTA cand avem ce sa scriem … poate daor peste o luna …

            0
            0
        1. noi avem surse … tu ce ai cand spui ca stii tu ca nu vin? si de ce crezi ca sunt fabulatii? nu a spus nimeni ca vin, ci ca sunt discutii si tatonari, daca stii care este diferenta … zilele urmatoare poate vom avea ceva concret

          0
          0
          1. A devenit obositor deja acest cliseu cu ”sursele”. Avand in vedere ca nu mai aveti ce sa scrieti iau aceasta stire ca un articol care trebuia sa apara la numar. Nu stiu de ce simti mereu nevoia Luciane sa pasezi mereu intrebarea, ti-ai facut un obicei ca atunci cand cineva te intreaba ceva sa dai brasoave de genul ”dar tu ce ai?”. Cel ce ti=a scris nu a scornit zvonuri, asa ca nu trebuie sa ”aibe” nimic, e pur si simplu ancorat in realitate si fara interes material precum altii.
            Da, zilele urmatoare ”poate” vom avea ceva concret, precum am avut si cu arabii si cu alte nationalitati atatia ani de zile. Sunt convins ca daca ati avea indicii le-ati fi scris fara cea mai mica ezitare ca sa va demonstrati punctul de vedere, pana atunci sunt vorbe in vant…

            0
            0
          2. Probabil ca sunt discutii. Dar despre altceva, iar pentri acoperire vor sponsoriza clubul. Totul in lumea asta e o afacere, doar ca don UTA nu poti face o afacere acum

            0
            0
          3. Acum am inteles. Si-au gasit motiv cei de la club sa scape de intrebari si v-au plasat gogoasa.

            0
            0
    1. Fiul sau Ni Meni-san s-a declarat dezamagit ca aceasta informatie s-a scurs in presa scrisa – sportarad.

      0
      0
  4. Răbdare și tutun!
    Ce nu ințeleg anumiți stimabili de pe aici este faptul că majoritatea oamenilor de afaceri serioși nu se afișează și dau declarații inainte de-o tranzacție…ceva de gen cancan…poate să fie un bluff sau poate să fie ceva serios și in sfârșit să ne preia cineva serios.
    Om trăi și om vedea!

    0
    0
  5. E și asta un soi de manipulare, arunci boabele și porumbeii rămân in zona? bună aia cu investitorul chinez ni meni, pe piept jucătorii vor avea sponsorul principal pro arhitectura că tot s-a lăudat buză lată că el bagă bani la UTA

    0
    0
      1. De fapt intrebarile sunt foarte pertinente si precise. Parerea mea este ca adymax intreaba cine sunt cei care vor sa preia clubul si de ce UTA pentru ca in ultimii ani doar „imprumutatori” in c__ul gol care vroiau sa spele bani, sa-si faca un nume sau sa-si reabiliteze un nume terfelit in trecut au dat tarcoale UTA-ei, frecvent dupa ce au mai „petit” alte echipe unde au fost refuzati. Vin, preiau si incep sa „imprumute” clubul cu bani care de multe ori nu le apartin sau, mai tragic, nici nu-i au (dar, vezi Doamne, au o promisiune ca vor avea actiuni la o fabrica de biocarburanti sau alte genuri de balegar, sau au prineteni prin Corsica care „colecteaza” pentru ei).

        De genul acesta de „investitori” UTA nu (mai) are nevoie.

        0
        0
        1. Daca vine cineva nu e bine ca e ca si Martian ….ca si rapidistu ala cum il cheama ca nu mai sti :))) tot nu e bine tot stiti voi aicea :))) stai sa vina sa vb si afli si cine e si cati bani are…si ce mananca tot plm ma ia nervi cu voi daca vine cineva gata din prima nu e bun daca nu e vai de noi pai atunci retragerea direct din liga 2 si jucam in liga 4 ca acolo avem bani sa ne mentinem.

          0
          0
  6. In fiecare vara ” se discuta’ despre preluarea” UTA. Este un fel de ” Mircea, fa-te ca lucrezi !”. UTA nu are ce oferi unui investitor : nu are stadion, nu are jucatori decit in semiproprietate, nu are ….nimic, in afata de brand,, Ultimii 20 de ani au batjocorit si brandul si palmaresul, sprijinul „Oficialitatilor locale” este iresponsabil de minim. In felul asta toti trag de timp, si Falca, si suporterii, si Meszar ( care nu s-ar da plecat, orisice ar spune ). Concluzia imi pare simpla : Ionut Popa va pleca, ( ce sa astepte ? ), ca nu are viitor intre Falca si Meszar, ( …vor gasi …suporterii, altul mai bun, probabil …Nagy ),jucatorii ( care au fost titulari ) si-au terminat contractele prost facute, de o conducere iresponsabila,, pe citeva luni, „armata Atletico” este an de an mai debila, nimic nu a mai crescut, dupa Man,Petre, Rus, Hlistei. Cum apar Clujul,Ploiestiul , 3 echipe din Timisoara,pe linga FC Arges, Oradea, etc vom avea un an infernal, de care, daca scapam , cu viata, vom fi fericiti.. Cit despre „vorbele, tatonarile” de preluare a clubului….sa fim seriosi, mai voia unul sa preia UTA, nu de mult, si azi e arestat pentru…..pornografie. Cam la asta se rezuma UTA azi. Daca nu ar fi trist si de plans…situatia la UTA ar trebui trecuta la categoria ” Cum sa ne batem joc de un mare brand local” !

    0
    0
    1. Poate ca tocmai aceasta situatie atrage prin pretul mic, pentru ca altfel ar sta treaba daca ar fi si stadion, si baza de pregatire si al doilea stadion cu sintetic și cu multe grupe de copii cu prezente in faze finale la categoriile lor de varsta. Acum totul este mai modest, dar exista potential, suntem totusi la Arad, nu in estul sau sudul tarii. Poate se leaga ceva in aceasta vara, acum chiar se doreste predarea-preluarea din motive evidente, financiare …

      0
      0
      1. Total de acord cu tine.
        Intr-un final cu totii vrem fapte, nu vorbe!
        Asteptam „telenovela” cu final fericit si pe strada „UTei”…
        Sincer as mai trai inca odata vremurile cum au fost in perioada „Bara”.

        0
        0
      2. Constat un „optimism moderat”, care, dupa parerea mea,…se bazeaza …pe nimic. Potential ar exista daca nu ar fi dl Falca, dansul-parerea mea- anuleaza orisice , „potential”, si daca daca in conducere ar fi un om potent financiar. Nu este baza sportiva, nu avem decit o conducere ..profitoare ( in avantajul lui Atletico), nu este antrenor, lotul este vraiste, contractele „pe citeva luni” sint gata, juniori de valoarea diviziei B nu sint, suporteri „implicati”si gata de scandal, avem…unde sa vedem …potentialul ???

        0
        0
        1. marile profituri se fac cu afaceri pe care majoritatea le considera falimentare … trebuie doar sa fie investitori de risc …

          0
          0
  7. Vânzarea a ce? Preț mic pentru ce? Totuși, se poate vinde un ONG sau se pot vinde părți din acesta? Că or fi arabi sau belgieni, oamenii ăia ar trebui fie să cumpere ceva – dar nu au ce, să ne înțelegem! – fie să se asocieze într-o societate pe acțiuni. Care, deocamdată, nu există.
    Când discuțiile, cu oricine ar fi, vor ajunge la întrebările: „ce aveți de vândut?” și „cine semnează contractul de la voi?” probabil se vor bloca. Pentru că nu cred să existe un investitor cu scaun la cap care doar să pompeze bani fără niciun rezultat.
    Constituiți SA-ul, oferiți acțiuni contra bani, nu promisiuni, și să pornim la drum, că mâine-poimâine, jucăm primul meci acasă cu Petrolul, pornim de la 1-3 și alergăm tot campionatul să rezistăm în liga a doua…

    0
    0
  8. HAI ODATA CU INVESTITORII ca, timpul trece si noul campionat ,bate la usa si va fi tare greu cu actualul lot ,poate nicio sansa sa supravietuiasca UTA. la ce echipe sunt , Petrolul, Farul, U, Cluj , Timisenii etc . !!!

    0
    0
  9. La noi, din pacate , fotbalul nu este privit ca o afacere, precum afara, aia si cand cumpara un jucator pe multi bani, la prezentare deja a scos un sfert din banii investiti…asta si pentru ca au credibilitate….ori la noi tocmai asta-i problema , lipsa credibilitatii si seriozitatii, la noi nici Liga 1 nu este curata, ce sa mai zicem de Liga 2, doar am vazut cu totii ce sfori sau tras pe final…iar cu tristete va zic ca nici UTA nu a fost straina de astea….RABDARE SI MULT TUTUN , ca eu nu intrevad in graba luminita….

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button