29/10/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Noile achiziții dau cu pixul săptămâna viitoare, Jorza și Toma – ca și plecați de la UTA?

Echipa fanion a Aradului dorește să afle pe cine mai contează și pe cine nu din vechiul lot de jucători, mai ales că sâmbătă expiră toate înțelegerile valabile pentru sezonul competițional 2017-2018. Polgar și Buia sunt deja istorie, iar negocieri se poartă cu Bodea, Barna, Manea, Burlă, Petra, Hlistei și Curtuiuș. Probabil, cine nu semnează până sâmbătă-duminică nu va intra în cantonament cu restul echipei din prima zi a săptămânii viitoare.

Probleme au apărut și cu doi dintre juniorii de 19 ani ai UTA-ei. Amir Jorza și-a depus memoriu și pentru că, probabil, dorește să-și provoace „divorțul” de gruparea „roș-albă”. De altfel, de azi, el nici nu mai participă la antrenamentele echipei și nu e singurul. Și lui Dorin Toma i-a fost oferită o pauză de gândire și asta pentru că: „I-am oferit un contract pe trei ani de zile, iar el ar vrea doar unul. E un jucător tânăr în care avem încredere și nu am dori să-l creștem pentru alții, iar vara viitoare să ne trezim că pleacă gratis”, a spus Marian Costea despre mijlocașul ofensiv, care, spre deosebire de Jorza, nu mai are contract nici cu Atletico de la 1 iulie.

Altfel, fotbaliștii noi sosiți la Arad pe parcursul ultimelor zece zile vor semna contractele cel mai devreme săptămâna viitoare. „Cu ei m-am înțeles verbal în momentul în care au venit la Arad. Dacă sunt aici, înseamnă că au acceptat oferta noastră. Nu cred că vor apărea probleme cu ei în momentul în care vor trebui să semneze înțelegerile cu clubul. Nu ne grăbim, însă, căci – poate – nu toți vor primi verde din partea antrenorului”, a adăugat team-managerul arădenilor.

În principiu, dintre fotbaliștii prezenți astăzi la antrenamentele „Bătrânei Doamne”, Ionuț Popa poate încropi un lot destul de bun. Posturile considerate încă deficitare ar fi cele de fundaș central și stânga și cel de vârf de careu. „Suntem în discuții cu diverși jucători peste media echipei. Rămâne de văzut dacă îi vom și aduce, în funcție și de ceea ce decid jucătorii din vechiul lot cărora li s-a propus reînnoirea contractelor. Deocamdată, îl așteptăm alături de noi doar pe fundașul nigerian stabilit în Republica Moldova (n.a.Ovye Monday Shedrack – 25 de ani). El trebuia să fie deja aici, dacă nu era întors, ieri, de la graniță. Viza Schengen îi expiră în luna iulie, așa că a trebuit să meargă la Ambasada Nigeriei din Chișinău pentru a obține prelungirea acestuia. Sperăm ca cel târziu marți-miercuri să se alăture echipei și să prindă și câteva zile de cantonament”, ne-a mai mărturisit Costea.

Utiștii încheie ciclul săptămânal sâmbătă dimineața pe arena „Gloria”, unde vor susține primele teste fizice ale verii. Ionuț Popa dorește să afle de unde pleacă cu „încărcarea” fotbaliștilor săi de luni, în cantonamentul susținut pe plan local.

5
3
%d blogeri au apreciat: