UTA Arad

Printre concluziile stagiunii trecute: UTA, pe locul secund atât la antrenori schimbați, cât și la jucători străini folosiți





Portarul liga2.ro a venit cu noi date statistice legate de stagiunea precedentă a Ligii a II-a. UTA e și ea protagonistă, ieșind în evidență la două capitole: antrenori și jucători străini.

„Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc a schimbat patru antrenori în sezonul recent încheiat, cifră depășită doar de CS Mioveni, care a avut nu mai puțin de șase. „Principalii” echipei arădene în sezonul trecut au fost: Adrian Mihalcea (etapele 1-6), Adrian Falub (et. 7-8), Cristian Todea (et. 9-22) și Ionuț Popa (et. 23-38). Tot patru antrenori au schimbat și Ripensia Timișoara, Pandurii Târgu Jiu, CS Balotești și Foresta Suceava. Doar cinci echipe au încheiat sezonul cu același tehnician cu care l-au și început, respectiv: Chindia Târgoviște (Nicu Croitoru), CS Afumați (Vasile Neagu), Dacia Unirea Brăila (Alin Pânzaru), AFC Hermannstadt (Alexandru Pelici) și Sportul Snagov (Valeriu Răchită).

Și la capitolul jucători străini folosiți, UTA se află pe locul 2. Nu mai puțin de 9 „stranieri” au evoluat în „alb-roșu” în ediția de campionat 2017-2018 și anume: macedonenii Adili, Asani și Ajrullahu, canadianul Boakai, italianul Sorato, moldoveanul Roșca, bosniacul Grahovac, muntenegreanul Markovic și lituanianul Svedkauskas. Primul loc în acest clasament e ocupat la mare distanță de Foresta Suceava, cu nu mai puțin de 17 străini utilizați, în timp ce cinci echipe au folosit doar jucători autohtoni: Chindia, Hermannstadt, Afumați, FC Argeș și CS Balotești.

2 comentarii

  1. Hermannstadt a afus acum vreo cinci straini, majoritatea internationali (Congo, Estonia), dar va pierde din omogenitate si, ca si UTA, nu pate juca acasa la Sibiu, stadionul fiind in reconstructie. Parca regret ca intrand in Liga I nu o sa mai pot asista la duelul cu UTA, cele doua echipe fiind preferatele mele…Cred ca UTA nu are rost sa se grabeasca cu promovarea pana nu are stadion si finantare asigurata pt. prima liga.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button