Uncategorized

Trei echipe de aur pentru șahul juvenil arădean: CSU Arad și Vados au strălucit la „naționalele” de la Iași



Zilele trecute, s-au încheiat la Iași Campionatele Naționale de șah pe echipe de copii și juniori. Principalele cluburi arădene s-au prezentat cu echipe puternice, ce au luat medalii prețioase la aproape toate categoriile de vârstă (8-14 ani).

Aur „studențesc” la 8 ani

Sub coordonarea lui Rusalim Ardelean, șahiştii de 8 ani de la CSU Arad au urcat de cinci ori pe podiumul de premiere, după cum urmează

Aur

Fetele Flavia Sida, Iris Antal şi Bianca Ciocârlan – joc clasic şi joc rapid

Băieţii Filip Dumitru, Victor Dragoş şi Ioan Galiş – joc clasic şi joc blitz

Argint

Fete – joc blitz

Micuții sportivi ai CSU au au fost aproape de podium și la joc rapid, unde au luat locul 4 prin echipa de băieți.

La alte categorii de vârstă, gruparea condusă de Ovidiu Șerban a mai avut următoarele rezultate: Joc rapid (băieţi, 12 ani) – locul 5 şi Joc blitz (băieţi, 12 ani) – locul 6.

Iată numele şahiştilor „de aur” de la CS Universitatea Arad:  – fete, 8 ani; – băieţi, 8 ani.

Vados a dominat întrecerea la 10 ani, dar a luat „bronzul” și la 14 ani

De partea cealaltă, Clubul de șah Vados Arad a fost reprezentat de trei echipe de băieți la categoriile de vârstă 10,12 și 14 ani.

Grupa de 10 ani a avut la start și cele mai multe echipe, echipa arădeană (foto) dominând categoric competiția la toate cele trei probe – șah clasic, șah rapid și șah blitz, devenind astfel triplă campioană națională. În plus, a fost declarată cea mai bună echipă din competiție, având în total 20 de meciuri câștigate, un meci egal și nici o înfrângere! Toți cei trei componenți ai echipei au luat la șah clasic și medalii individuale pe mesele unde au evoluat: Filip Magold – argint pe prima masă, Vladimir Cnejev – aur pe masa doi și David Saioc – aur pe masa trei.

Echipa de 14 ani, într-o companie extrem de puternică, a reușit două medalii de bronz, la șah clasic și la șah rapid, dar și un loc 4 la șah blitz. Echipa de la Vados a fost mereu în prim planul competiției în lupta pentru titlul național, printr-o formulă echilibrată pe mese, cu Victor Magold (bronz individual pe masa 1), Alex Balaban-Voia, Laurențiu Sarighioleanu (aur individual pe masa 3).

Echipa de 12 ani, mai puţin experimentată, a ratat podiumul la șah clasic, dar a arătat un mare potențial. Liderul echipei, Cristian Oltean a cucerit și medalia de argint pentru performanța obținută pe prima masă, în timp ce Costi Lup și Vlad Miculiț au arătat că se află pe un trend ascendent și cu mai multă muncă, vor veni și rezultate mai bune.

Toți copiii vor participa peste câteva zile la Festivalul Internațional de Șah Arad, unde se aşteaptă să confirme forma bună arătată la Iași.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button