Alte sporturi

Ediția a 14-a a „Trofeului Ilie Năstase” începe în acest weekend la Arad! O tenismană din Japonia – printre favorite





Singurul turneu internațional de tenis senioare din Transilvania și Banat, Trofeul „Ilie Năstase”, va debuta la finele acestei săptămâni, cu meciurile de pe tabloul de calificări. Apoi, partidele de pe tabloul principal se vor disputa între 6 și 12 august, la Activ Club. Jucătoare din peste 20 de țări vor participa la competiția cu premii în valoare de 15.000 de dolari, din Circuitul ITF. Fără implicarea autorităților locale, turneul a fost sprijinit financiar de Federația Română de Tenis (care va oferi banii pentru premii) și de Fundația Alber.

Președintele Fundației, Adrian Iva, a luat parte la conferința de presă dedicată evenimentului, alături de directorul de concurs, Anela Freer. „Misiunea Fundației este să îmbunătățească calitatea vieții din comunitățile în care dezvoltatorul are proprietăți imobiliare. Sprijinim copiii și tinerii prin educație, iar acest turneu face educație prin sport. Ne bucurăm că am contribuit la organizare, pentru că, din ce am înțeles, fără sprijinul nostru evenimentul era în pericol de a nu se disputa”, a spus Iva.

Principala favorită la câștigarea turneului este Elena Cadar, locul 622 WTA, urmată de Satsuki Takamura din Japonia (626 WTA), Georgia Crăciun (650 WTA), Ioana Roșca (674 WTA) și Cristina Ene (714 WTA). Însă, poate cel mai sonor nume prezent la Arad este Andreea Mitu, fostă jucătoare de top 100, revenită recent în circuit după ce a născut. Mitu (812 WTA) a fost campioană în 2011 la Arad, la proba de dublu, iar recent s-a impus tot la dublu la BRD Bucharest Open, unde a făcut pereche cu Irina Begu.

Faza calificărilor începe sâmbătă dimineața și se va încheia luni, când va avea loc și tragerea la sorți pentru tabloul principal. Pe acesta se vor afla cele mai bune 32 de jucătoare sosite la Arad, iar sita va cerni până duminică, 12 august, când are loc marea finală.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button