UTA Arad

Flori și aplauze pentru Monika Brosovszky din partea familiei UTA: „Emoționată și onorată!”





Printr-o conjunctură nefericită, meciul de retragare a Monikăi Brosovszky-Boriga a avut loc la Timișoara weekendul trecut. Aradul baschetbalistic a avut momentul său de uluială, de lipsă de reacție, dar suflarea fotbalistică a fost ceva mai inspirată. Dacă sâmbăta trecută, cei de la Academia Ladislau Brosovszky și-au arătat considerația față de fosta internațională, de altfel și președintă de onoare a grupării „negru-verde”, astăzi, Minunea Blondă a baschetului românesc a fost onorată de a doua familie a tatălui său.

Monika Brosovszky a dat lovitura de începere a meciului dintre echipa lui Ionuț Popa și Academica Clinceni, iar Codru Grădinariu, directorul general al „Bătrânei Doamne” i-a oferit două mingi „roș-albe”. Una din flori și cealaltă semnată de actualii componenți ai echipei fanion a Aradului.

Dar, poate, darul cel mai de preț a venit sub forma aplauzelor călduroase a unui stadion întreg și scandările galeriei. „Sunt emoționată și onorată în același timp. Mă bucur că ardenii nu m-au uitat. E un privilegiu pe care orice sportiv îl visează pentru finalul carierei. Aș fi vrut ca și meciul de retragere să aibă loc acasă, la Arad, dar nu sportivii își organizează acest fel evenimente. Eu nu am făcut decât să accept inivitația amabilă a celor de la Timișoara. Sper să nu fiu judecată de iubitorii baschetului și a sportului în general din Arad, din suflet vă spun că aș fi vrut să joc ultimul meci acasă. Mă bucur că suporterii și cei de la clubul UTA nu m-au uitat și prin mine cinstesc și memoria tatălui meu, care a fost trup și suflet pentru această echipă. Cred ambii ne-am făcut datoria cât am putut mai bine sportul din Arad”, ne-a mărturisit Moni Brosovszky de la merginea arenei „Motorul”.

La rândul său, Ionuț Popa a avut un mesaj pentru fosta mare baschetbalistă a Aradului și a României: „O felicit și pe Monika pentru întreaga ei activitate în sportul arădean, dar sunt de acord cu unii care au spus că retragerea sa trebuia să aibă loc la Arad”.

Fiica lui Ladislau Brosovszky, golgheterul all-time al UTA-ei în Divizia A debutat în prima ligă de baschet feminin în anul 1991 și a strâns 25 de sezoane în primele ligi din România, Ungaria și Spania. În campionatul nostru a obținut 7 titluri, patru cu echipa din orașul natal, Arad (1994, 1998, 2011 și 2013) și trei cu cea din Târgoviște (2007, 2009, 2010). A bifat 270 de prezențe în echipa națională, a participat la patru turnee finale ale campionatelor europene și a avut a patra medie de puncte marcate la „europeanul” din 2001.









5 comentarii

  1. Multă sănătate Monica, îți mulțumim pt nenumărate clipe frumoase oferite in maieul galben-albastru! Poate fiul tău la rândul lui va oferi bucurii in vre-un sport in Arad, fiindcă e clar că în familia Brosovszki este o genă de campioni!

    0
    0
  2. Respectele mele MONICA si multa sanatate si fericire si totodata acelasi mult respect pt. tatal tau LADISLAU BROSOVSZKY , un jucator titan al fotbalului aradean si al tarii, un jucator care la talentul lui pe care la avut, trebuia selectionat si in nationala tarii dar nu sa vrut !!!

    0
    0
  3. Repede uitam! O gramada de fotbalisti dau gol impotriva fostei echipe si nu se bucura!
    Cand juca la Targoviste si juca impotriva Aradului, chiar la Arad, se bucura la fiecare cos marcat de parca dadea gol in finala Ligii Campionilor!
    Cred ca faptele spun mult mai mult decat o declaratie de complezenta!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button