UTA AradzTOP ARTICOLE

Vremea concesiilor a trecut, UTA nu poate scăpa punctele (și) cu Baloteștiul: „Nu avem moral, dar trebuie să câștigăm”





După trei partide în care nu a pornit neapărat cu prima șansă, iar deznodământul a fost de fiecare dată negativ, UTA pornește în sfârșit mare favorită. În etapa cu numărul 9 al ligii secunde, arădenii o găzduiesc pe codașa CS Balotești, iar punctele sunt vitale. Și nu neapărat pentru situația din clasament, în condițiile în care obiectivul nu e promovarea în elită, ci pentru recâștigarea moralului și încrederii unui grup tânăr, menit să formeze o echipă puternică pentru la anul. Sau, cine știe, doar că s-au pierdut deja puncte pierdute, iar în cursă au intrat grupări mult mai bine echipate pentru drumul lung și greu demarat în primele zile ale lunii august.

„Bătrâna Doamnă” a pierdut la limită, pe final, ambele partide de campionat, iar în Cupa României s-a înclinat în fața celor de la Poli Iași doar la loviturile de departajare. Cu această ocazie, s-au consumat și resurse fizice importante, iar Costin și Vădrariu au acuzat și probleme medicale. „Este foarte greu să ne revenim. Adversarii noștri au simțit acest lucru, nu au vrut să programăm jocul duminică, dar echipa este în cantonament acum, avem și refacere, sper ca până la ora jocului să fim cât de cât apți. Mai sper să putem conta pe Vădrariu, Benga sau Stahl, jucători care ar putea schimba puțin primul unsprezece. Adversarii vin după victorie în fața lui ACS Poli, au moral extraordinar, noi nu, dar trebuie să câștigăm!”, au fost cuvintele lui Ionuț Popa înainte de disputa de mâine după-amiază.

Speranțele antrenorului „roș-alb” ar putea să prindă contur în ceea ce-i privește pe Benga, Stahl și Costin, în timp ce Vădrariu nu prea are șanse să-și revină după entorsa la gleznă suferită în primul sfert de oră cu ieșenii. Cum și juniorul Copaci e suspendat pentru cumul de „galbene”, probabil Adi Suslak va debuta ca titular pentru UTA și în campionat.

Dincolo, ilfovenii susțin că nu au absențe pentru disputa de pe „Motorul”. Florin Nofitovici pare să-și fi făcut bine temele și nu crede într-un adversar scurs de puteri după disputa de 120 de minute, de miercuri. „ Cel mai important atu al arădenilor este Ciprian Rus, un jucător bun pentru Liga a 2-a, care este în opinia mea și cel mai periculos jucător al lor. La prima vedere ar trebui să fim mai proaspeți, pentru că noi am jucat sâmbătă și am avut timp de refacere. Dar asta nu înseamnă că în timpul jocului cei de la UTA vor fi neapărat mai obosiți, depinde și în ce direcție curge meciul. Oricum,  nu ne bazăm pe acest aspect, vrem să fim atenți la orice detaliu”, a menționat antrenorul principal al Baloteștiului, coleg de promoție a cursului Licenței A UEFA cu Codru Grădinariu, directorul general al arădenilor. Acesta are meritul de a fi obținut prima victorie pe banca „roș-albaștrilor” chiar runda trecută: 2-0 cu ACS Poli.

Formații:

UTA: Orlic – Costin, Manea, Benga, Suslak – Enescu, Oprea – Cubleșan, Matei, Petra – C. Rus.

Balotești: Fulga – C-tin. Dedu, M. Neagu, Flămânzeanu, Marciuc – Al. Stoica, Gojnea, V. Niculae, M. Ghiţă – Predescu, C. Mihai.

Arbitri: Alina Peșu (Craiova) – Iulian Szekely (Cluj), Ramona Udrea (Târgu Jiu). Rezervă: Mihai Domșa (Aiud)

Observatori FRF: Cornel Corocan și Antonie Burtea (ambii din Reșița)

Confruntarea dintre arădeni și ilfovenii de pe locul 18 (cu doar 5 puncte strânse) începe la ora 17 și se va vedea în direct pe TV Arad. Sportarad.ro vă va ține la curent cu desfășurarea evenimentelor în format live-text.









9 comentarii

  1. Un titlu de articol care nu mai are nevoie de nimic in completare.Asa sa fie!
    Eu nu-mi doresc decat ca UTA sa joace asa cum a jucat pana acum,indiferent cine va fi pe teren maine.Un meci impotriva unui adversar care sper sa nu ne puna probleme.Numai bine Copaci isi ispaseste suspendarea,iar Benga,Stahl,Vadrariu,in cazul ca nu si-au revenit din accidentari,pot sa nu fie fortati.Dar asta o vom vedea maine la fata locului.
    Nimic din ce am vazut pana acum, nu ma face sa cred intr-un rezultat in defavoarea noastra.Eu nu vreau doar 3 puncte,ci fotbal,golaveraj si multi suporteri in tribune,chiar daca se anunta timp inchis,posibil ploaie la ora meciului.
    Hai baieti!Hai UTA!Multa bafta!

    0
    0
  2. Si rog de asemenea,pe aceasta cale,sa nu mai injurati jucatorii nostri in timpul meciului(nu sunt roboti),cat despre rasism,nici nu mai vreau sa aud si sa asist la asa ceva.Nu este ceva normal,din punctul meu de vedere.Daca sunteti suporterii adevarati,care sustineti UTA,atunci nu exista etnie,cetatenie sau culoare de piele!Exact la fel cum sustinem pe UTA,romani,maghiari,sarbi,germani,chiar si tigani la o adica.
    Si aici ma refer ca noi, aradenii,am luat de multe ori trofeul „Fair Play”,pacat ca s-a scos aceasta notiune…
    Atentie mare!Ne arbitreaza si 2 femei!Sper sa nu asist la badaranii fata de dansele…
    Rog decenta,daca se poate!

    0
    0
  3. Dar ce spuneti despre stirile aparute pe alte site-uri aradene,despre finalizarea F.N??Tehnodomus se incadreaza in termen,ieri,ca finalizeaza,apoi se razgandeste brusc si astazi ne povesteste ca va fi la primavara cumva!!!!Ca nu este strict problema lor,doar betoanele,tabla pe acoperis si WC-uri,sub tribune….I-au cam luat gura pe dinainte si mai mananca un ceaun de rahat,ca si deobicei!A intervenit probabil telefonul rosu,din biroul nr 1,care le mai da un polonic plin de arome….
    Mai inaugaram inca odata….nici o problema….!Ne mai batem joc de ei!
    Dar si ei isi bat joc de noi!Aici este problema!

    0
    0
  4. Meci între două echipe cu istorie și așteptări total diferite. Forma echipei da dreptul la speranțe și dacă se menține tonusul cu. schimbări benefice ,chiar la recuperări de puncte în deplasare. Deocamdată meci cu meci. Și la stadion ca și în alte domenii lucrează nechemați.Cine făcea mobila acum face salam și cine făcea jucării face prăjituri. La noi stadioanele ,de arhitectura Corea de Nord ,se făceau cu brigadieri. Te uiți la cate un stadion englez. Etajat și fără pista din 1900.!!Nu că nu am avea arhitecți sau constructori,Ei sunt in Germania,Italia,Spania,etc. Se ocupa cu vile și hotel de 5stele.

    0
    0
  5. UTA. trebuie sa castige ,nu conteaza cu cat dar trebuie neaparat victorie ,nu o sa fie usor pt. ca balotii se vor apara supraaglomerat si vor iesi pe contraatac cand vor avea ocazia, sa fie bine si UTA. sa castige !!!

    0
    0
  6. Atenție nu desconsiderati adversarul, echipele sunt apropiate valoric, iar Balotesti nu e chiar asa slabă, au pierdut în ultimul minut la Ripensia, și au bătut pe poli cu 2-0 în ultimul meci! Atenție deci ca ne-am ars și anul trecut la Siria cu ăștia, în meciurile directe cu ei cu UTA în rol de gazdă nu avem nici o victorie!

    0
    0
  7. Au fost 3 infrangeri, care puteau sa nu fie. In prima la1-1 pe final am ratat penalty, apoi am produs penalty, la ultima faza. A doua , eliminare, in cupa, la penaltyuri, am condus iasul, dar erori neasteptate de aparare si la inchidere (cind conduceam si brusc ne-am retras…pagubos.. ), au comprimis meciul, apoi, cu Clinceniul am luat un gol pe final , din afara careului, dupa mine ..gol ( si ) de portar. Fara suparare prima schimbare ar fi..cea de portar, ca ambii par de aceiasi valoare. Lipsa lui Coulibaly imi pare sensibila si cumva datorata si unei conduceri care nu stie sa lucreze cu vizele la MAE si ambasade, astfel ca Coulibaly nu este primul, la UTA, care pleaca in tara sa si pierde timp, iar inlocuitorul..e mai slab.Politica ultimului moment pare regula la conducerea UTA. Sa nu plangem trecutul, dar azi, cu Balotestiul, o echipa oricum nu mai buna, acasa trebuie sa putem castiga. Pentru asta Enescu ar trebui sa nu ( mai ) cada fizic pe final, inchizatorii sa „inchida”,…asta ca sa nu luam gol, apoi , in atac astept mai mult de la Cublesan. Mijlocasii de banda trebuie sa faca si apararea,la fel cum fundasii laterali trebuie sa urce,..dar cu folos. Un rezultat bun, o victorie fac uitate esecurile,…ca mari obiective nu avem, dar mai ales nu ii va indeparta pe cei care au inceput sa vina …”acasa” pe Motorul,…oricum,..in Arad, nu la Siria. Despre Ionut Popa, saptamanal toti trebuie sa exerseze penaltyul tras tare, jos, linga bara, de ambe parti, cine e cel mai bun sambata, nu „porcaria” de azi cu cine vrea, „cine isi asuma” si cine nu vrea, adioca „nu se baga” . Meciurile ne-au aratat ca fizic nu sintem chiar tari, pe final, cadem, ca traseele nu sint clare, ca progresia in atac , dar si in aparare e precara. Asa cum a zis, Popa trebuie sa bage mai degraba tineri, care vreau, decit „smecherasi”, care nu vin inapoi, ceare pierd mingea aiurea, si care fac fitze. Cu exceptia celor nou veniti de culoare, a lui Costin si Copaci, Rus, poate si Enescu ( cam 7..) ceilalti 3 sint cam balast, nu-i vad capabili de mare progres, unii nici nu prea au chef. Nu jocul din glezna si egoismul trebuie sa fie apreciat, ci ” pusul osului” si stiinta jocului . In concluzie..am vazut la …Zlatna ca „inima mare”, fizicul si efortul mare, la toti, pot eclipsa o echipa ca si FCSB. Au stima mea. Si inca ceva , la aceiasi capacitate, la ..Zlatna nocturna este…pentru fotbal, nu …pentru festivalul berii sau al clatitelor. Cred ca trebuie facut ceva ca nocturna de pe Motorul sa fie adusa la un standard …fotbalistic. daca …la Zlatna se poate, trebuie sa se poata …si la Arad

    0
    0
  8. Au fost 3 infrangeri, care puteau sa nu fie. In prima la1-1 pe final am ratat penalty, apoi am produs penalty, la ultima faza. A doua , eliminare, in cupa, la penaltyuri, am condus iasul, dar erori neasteptate de aparare si la inchidere (cind conduceam si brusc ne-am retras…pagubos.. ), au comprimis meciul, apoi, cu Clinceniul am luat un gol pe final , din afara careului, dupa mine ..gol ( si ) de portar. Fara suparare prima schimbare ar fi..cea de portar, ca ambii par de aceiasi valoare. Lipsa lui Coulibaly imi pare sensibila si cumva datorata si unei conduceri care nu stie sa lucreze cu vizele la MAE si ambasade, astfel ca Coulibaly nu este primul, la UTA, care pleaca in tara sa si pierde timp, iar inlocuitorul..e mai slab.Politica ultimului moment pare regula la conducerea UTA. Sa nu plangem trecutul, dar azi, cu Balotestiul, o echipa oricum nu mai buna, acasa trebuie sa putem castiga. Pentru asta Enescu ar trebui sa nu ( mai ) cada fizic pe final, inchizatorii sa „inchida”,…asta ca sa nu luam gol, apoi , in atac astept mai mult de la Cublesan. Mijlocasii de banda trebuie sa faca si apararea,la fel cum fundasii laterali trebuie sa urce,..dar cu folos. Un rezultat bun, o victorie fac uitate esecurile,…ca mari obiective nu avem, dar mai ales nu ii va indeparta pe cei care au inceput sa vina …”acasa” pe Motorul,…oricum,..in Arad, nu la Siria. Despre Ionut Popa, saptamanal toti trebuie sa exerseze penaltyul tras tare, jos, linga bara, de ambe parti, cine e cel mai bun sambata, nu „porcaria” de azi cu cine vrea, „cine isi asuma” si cine nu vrea, adioca „nu se baga” . Meciurile ne-au aratat ca fizic nu sintem chiar tari, pe final, cadem, ca traseele nu sint clare, ca progresia in atac , dar si in aparare e precara. Asa cum a zis, Popa trebuie sa bage mai degraba tineri, care vreau, decit „smecherasi”, care nu vin inapoi, ceare pierd mingea aiurea, si care fac fitze. Cu exceptia celor nou veniti de culoare, a lui Costin si Copaci, Rus, poate si Enescu ( cam 7..) ceilalti 3 sint cam balast, nu-i vad capabili de mare progres, unii nici nu prea au chef. Nu jocul din glezna si egoismul trebuie sa fie apreciat, ci ” pusul osului” si stiinta jocului . In concluzie..am vazut la …Zlatna ca „inima mare”, fizicul si efortul mare, la toti, pot eclipsa o echipa ca si FCSB. Au stima mea. Si inca ceva , la aceiasi capacitate, la ..Zlatna nocturna este…pentru fotbal, nu …pentru festivalul berii sau al clatitelor. Cred ca trebuie facut ceva ca nocturna de pe Motorul sa fie adusa la un standard …fotbalistic. daca …la Zlatna se poate, trebuie sa se poata …si la Arad

    0
    0
  9. Cum adică „N-avem moral?” După trei înfrângeri și un meci foarte bun în Cupă, tu n-ai moral acasă cu o codașă fără veleități? Nu crezi că te descalifici, mister? De altfel, toată lumea știe că vorbești cam mult și cam prost!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button